Fursecurile mele

Dupa cum v-am promis o reteta de fursecuri super gustoase! Mai jos ingredientele:

– 150 g faina

-100 g zahar brun(puteti folosi si alb , insa cel brun da gust mai aromat)

-150 g unt (de recomandat 82% grasime ,dar merge si cu 60%)

-1 ou

-1 pliculet zahar vanilat

– esenta de rom , vanilie(10-15 ml/fiecare)

-1/2 lingurita praf de copt

– un varf lingurita bicarbonat

-un praf de sare

-100 g ciocolata(eu am folosit alba)

-100 g stafide brune

Mod de preparare: Mai intai mixam cu ajutorul mixerului unt (lasat in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul vanilat si cu cel brun.Se amesteca pana se face o compozitie pufoasa. Se adauga oul si se amesteca bine. Apoi se toarna in 2 transe faina amestecata cu praful de copt , bicarbonatul si sarea.Se amesteca bine -bine! Apoi se adauga esentele si se mai amesteca un pic. La final amestecam ciocolata taiata bucatele (nu foarte mici , pentru a avea ce rontai in fursecuri) si stafidele cu restul compozitiei cu ajutorul unei spatule(lingure de lemn) . Apoi asezam hartie de copt in tava si cu ajutorul unei lingurite turnam compozitia. Se pune la cuptor pentru 10-15 min . Eu am facut 3 tavi a cate 16 fursecuri si a 4-a tava cu 10 fursecuri. Acum depinde cat de tare sau cat de moale va iese compozitia inainte de a o pune in tava. Stiu biscuiteii mei nu arata foarte foarte bine , insa sunt foarte foarte deliciosi si aromati!Ii puteti servi alaturi de o cana de lapte sau asa simpli! Pofta buna! Afiyet olsun! 

P.S.: Pozele nu sunt prea reusite ,dar n-am ce face!Image 

Image

 

Manutele si barbia sunt ale fratiorului meu ,care era nerabdator sa-mi guste minunatiile!! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s