,,Suleyman Magnificul” – Episodul 101(20.03.2014)

,,Beiazît îl întreabă la cină pe Suleyman dacă e adevărat că Cihangir și Mihrimah se vor întoarce acasă împreună cu mama lor. Sultanul se enervează auzind așa ceva și pleacă de la masă. Mai târziu Afife îi va atrage atenția lui Suleyman că pedeapsa aplicată mamei se răsfrânge și asupra copiilor. El însă îi reamintește că l-a insultat prin comportamentul său și ar trebui să se roage să nu fie executată.  Pe de altă parte, dincolo, Mihrimah o face pe Hurrem să creadă că sultanul îi duce dorul și că i-ar părea rău de ceea ce a făcut.

La Manisa Mustafa vrea să salveze niște copii captivi pe o navă iar Taslicalî îl avertizează pe prinț că nu ar trebui să urce pe vas fără permisiunea sultanului. Mahidevran o ceartă pe Ayșe pentru rivalitatea sa cu Rumeisa/Lucreția. Dar Fidan îi ia apărarea, însă Mahidevran nu crede că Ayșe ar avea dreptate s-o acuze pe Lucreția de dorință de putere. În acest timp Lucreția ascultă, nevăzută, conversația lor …  Suleyman se interesează la Husrev pașa despre căsnicia lui cu Hatice dar acesta îi ascunde adevărul. Șah începe să-și pună planul în aplicare și îi spune lui Ayaz pașa că dacă Hurrem este de acord cu căsătoria dintre fiica sa și Rustem, îl va îndepărta pe el de la putere ca să-l pună pe viitorul ginere. Însă acest lucru este tardiv deja, Ayaz pașa se va trezi într-o dimineață cu o femeie lângă el, moartă de ciumă. Hurrem îi scrie sultanului s-o ierte, Suleyman poruncește ca ea să fie transferată într-un loc mai sigur, la Bursa, unde să nu existe pericolul îmbolnăvirii, dar Hurrem nu acceptă.

Mustafa salvează copiii fără să țină cont de reguli și de sfaturi iar Barbarossa află prea târziu de ceea ce a făcut prințul. Cu toate acestea el este foarte iubit de armată și de popor. Suleyman se hotărăște să plece la Adrianopole pentru că Hurrem nu ascultă ordinul de a părăsi orașul infestat de ciumă. Odată ajuns acolo, cedează iubirii ei și o iartă. La palat sunt mari schimbări: Ayas pașa moare de ciumă iar Lutfi devine mare vizir în locul său….”

Hurrem îi povestește lui Suleyman despre bârfele din harem cu privire la o căsătorie dintre Mihrimah și Rustem. Sultanul întărește cele auzite, amintindu-și că și Ayas Pașa înainte de a muri a făcut aceeași sugestie. Hurrem se arată surprinsă de așa o alăturare, dar observă că Mihrimah e la vârsta măritișului și că Rustem ar fi o partidă bună pentru ea. Suleyman, pe de altă parte, spune că fiica lui nu-l vrea pe Rustem de soț și că el, deoarece o iubește foarte mult, n-o poate obliga să se mărite cu cine nu vrea, așa că nu va forța nota. Hurrem este foarte dezamăgită de această atitudine.

Hatice se plânge lui Șah că încă nu au scăpat de Hurrem, cu toate că aparențele așa indicau, asta fiind un fel de reproș voalat la adresa intrigilor nereușite ale ei. Șah îi amintește atunci că ar trebui să meargă la ea acasă, la care Hatice îi răspunde că nu vede nici un motiv de a fi alungată din propria ei casă, apoi o acuză pe sora sa că ea ar fi pus la cale mutarea ei în alt conac ca și promovarea lui Lutfi.  ”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLACUTA !!

pizap.com13953828774681

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s