,,Suleyman Magnificul” – Episodul 104(28.03.2014)

,,Sah se înfurie și nu acceptă o asemenea bârfă, dar Mercan îi confirmă că a văzut-o pe Așen ieșind din iatacul lui Lutfi, ceea ce o uluiește pe Șah, care mai târziu îi poruncește lui Mercan s-o omoare pe cadînă. Când încearcă să aibă o discuție cu soțul ei pe această temă și îi dezvăluie că știe despre relația lui extraconjugală, Lutfi neagă. Șah se enervează și îl umilește amintindu-i că el nu este decât un sclav al dinastiei și că tot ceea ce a obținut până acum a fost datorită ei.

Moise ajunge la timp la Rustem, pentru că acesta se pregătea de plecare. Îi spune despre scopul vizitei sale și îi cere să se lase examinat. Din păcate, într-adevăr Rustem are lepră, dar nu vrea să se afle acest adevăr și îl ia de gât pe medic, care are ocazia să vadă și păduchi în părul pașei, ceea ce pune să se înregistreze în catastif. Rustem o alungă pe Nigar, iar aceasta se duce la Șah să-i ceară ajutorul și la Matrakcî să-l roage să o ajute să-și mai vadă fata. Moise ajunge înapoi la palat și îi spune sultanului că Rustem nu are lepră, dimpotrivă, are păduchi, și se știe că păduchii nu stau pe leproși. Mihrimah, care se bucura sperând că nunta n-o să mai aibă loc se întristează iarăși când mama sa îi dă vestea că Rustem e sănătos. Vestea se răspândește, iar Șah speră că până când nu se încheie căsătoria, multe i se mai pot întâmpla lui Rustem. De exemplu, el se află în drum spre capitală alături de Olivia, și, ca din senin, trăsura cade într-o capcană și are loc o explozie …

Vestea că trăsura lui Rustem a sărit în aer și că pașa ar putea fi mort, ajunge la Hurrem, care se sperie de ceea ce aude și dă fuga la sultan. Acesta încearcă s-o liniștească spunându-i că el nu știe decât de atacul asupra trăsurii. Lutfi promite să-i pedepsească pe vinovați, indiferent cine ar fi ei. În acel moment se deschide ușa și intră Rustem, care le spune că a trimis mai întâi o altă trăsură pe același drum, pregătindu-se pentru atacuri de acest gen. Astfel, cei care au pregătit ambuscada au fost omorâți de către el, și nu invers. Hurrem, mândră, îl laudă și spune că un așa ginere este demn de ei.

La palat se fac pregătirile pentru nunta prințesei Mihrimah și pentru ceremonia de circumcizie a prinților Baiazid și Cihangir. Selim se distrează pe seama lui Baiazid speriindu-l că actul circumciziei este foarte dureros. Lutfi observă că Rustem a început un urcuș din care nu mai poate fi oprit, dar Șah încă mai speră la o minune. A doua zi, Rustem se află în divan iar Matrakcî se întreabă ironic dacă cumva pașa o fi dormit în sala de consiliu, sau poate că n-o fi dormit deloc din moment ce așa de devreme se află acolo? Rustem, prevăzător, răspunde că nici Ibrahim n-ar fi avut așa un sfârșit dacă n-ar fi dormit. De la Manisa sosește Mustafa care-și arată surprinderea față de decizia sorei sale vitrege. Lutfi îi spune că nimeni n-a putut rezista voinței sultanei Hurrem, iar Mahidevran completează că și-a aruncat fiica în foc, numai ca să-și potolească ambițiile. Mihrimah îi reproșează mamei sale chiar în ziua nunții gestul pe care a obligat-o să-l facă, spunându-i că aceasta nu este ziua nunții ei, ci a înmormântării sale. Hurrem le salută pe surorile sultanului și pe Mahidevran. O veste proastă pentru cei din palat, și mai ales pentru Mustafa, vine din gura lui Suleyman care anunță că l-a numit vizir pe Rustem. Când acesta vrea să-i sărute poala, sultanul îi întinde mâna, semn că-l consideră pe proaspătul ginere un membru al dinastiei. Mahidevran rămâne la părerea că Hurrem e un dragon care pârjolește totul în jur, iar acum a venit și rândul propriei fiice s-o prefacă în scrum. Afife, care o vede pe Mihrimah tristă, încearcă s-o liniștească și o sfătuiește să lase lacrimile să-i spele durerea, pentru că soarta omului e în mâinile Domnului, dar ea întreabă ce păcate așa mari are, ca să merite soarta asta?

Mustafa îl sfătuiește pe Rustem să nu se folosească pe Mihrimah în scopuri politice. Toți apropiații se întreabă cum s-a ajuns ca șarpele de Hurrem să controleze totul și să ajungă atât de sus. Apoi Hatice și Șah au un schimb de replici pe tema promovării lui Lutfi în funcția de mare vizir. Suleyman îi face cadou de nuntă ginerelui său un pumnal încrustat cu pietre prețioase, și îi spune că dacă va servi dinastia fără aroganță și mândrie personală, acel cuțit îl va apăra. Dar dacă se va întâmpla contrariul, cuțitul acela va însemna sfârșitul pentru Rustem. La petrecerea de Henna, Șah și Hatice discută despre căsătoriile forțate la care au fost supuse amândouă la un moment dat, chiar dacă o compătimesc pe prințesă. Urmează apoi ceremonia cununiei propriu zise, după care Mihrimah, tristă, se pregătește pentru noaptea nunții. Rustem îngenunchează la picioarele ei ținând în mână o sticluță cu otravă, și îi spune că știe că ea nu-l vrea, pentru că i-a mai spus-o. Dar dacă ea va voi, el bea otrava și moare în acea clipă la picioarele ei. Mihrimah îl împiedică pe Rustem să pună buzele pe sticluța cu lichid, iar el îi sărută mâna.

Trece un an. Suntem în 1541. Mihrimah naște o fetiță pe care Suleyman o botează Aișe. Lutfi implementează legile Islamului cu mai multă strictețe. ”

Sursa : Pulbere de stele

Sper sa va placa 🙂 Vizionare placuta !

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s