Ivan Cel fără de Seamăn de Katherine Applegate

Uitați un rezumat al cărții pe care vi-o recomand :

,, La Ieșirea nr. 8 de pe autostradă, în arena circului din Mallul Big Top, se dau spectacole în fiecare zi a anului. Capul de afiș e Ivan, o gorilă cu o înfăţișare ameninţătoare, dar cu o fire blândă, de artist.
    Lui Ivan îi place să deseneze, să simtă căldura soarelui pe burtă, să se uite la desene animate și să stea de vorbă cu prietenii lui: Stella, un elefant, Bob, un câine vagabond, și Julia, o fetiță de zece ani.
    Totul se schimbă odată cu venirea micuței Ruby, puiul de elefant care trebuie să treacă, la fel ca toţi ceilalţi, prin chinul dresurii. Gheara, nuiaua cu cârlig, va trezi în Ivan furia adevărată, menită s-o protejeze pe Ruby.
   Ivan face un puzzle din mai multe foi de hârtie unde o desenează pe Ruby la Zoo și cuvântul ,,Acasă”. Puzzle-ul este descoperit de Julia și de tatăl ei , care îl pune pe panoul din fața mall-ului . Ruby are din ce în ce mai mulți vizitatori ceea ce-l bucură pe patronul centrului comercial . Ivan pictează zilnic , desenele lui fiind vândute la un preț bun .
   Un cameraman filmează locul în care trăiesc animalele surprinzând și Gheara . Încep să se facă proteste pentru ca animalele să fie duse la Zoo , la mall fiind maltratate.
    Ruby și Ivan ajung la grădina zoologică . Julia îl vizitează împreună cu Bob . Gorila se împrietenește cu cei din aceeași specie cu el , iar Ruby cu ceilalți elefanți . Ivan este bucuros că și-a putut respecta promisiunea făcută Stellei , înainte ca aceasta să moară. ”

Cartea poate fi comandată online de pe site-ul editurii ART 🙂

Imagine

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s