,,Suleyman Magnificul” – Episodul 111(24.04.2014)

,,Când iese de la sultan Mustafa se întâlnește cu Hurrem, care foarte subtil îl acuză de moartea lui Mehmet.
În harem Cecilia este o rebelă, iar când se află la hamam sparge o oglindă și încearcă să se sinucidă, dar Selim fiind prin preajmă, aude voci stridente și vine să o salveze. Suleyman merge la moscheea construită în amintirea lui mehmet și apoi se consultă cu EbuSuud în legătură cu ce prinț ar trebui trimis la Manisa, hotărâre care i se pare greu de luat. Între timp, toată lumea e convocată în sala de consiliu pentru a fi anunțat prințul care va merge la Manisa. Sumbul și Hurrem merg în ascunzătoare și ascultă ce se vorbește în divan. Sultanul nu este acolo, ci Rustem face anunțul, uluitor pentru toată lumea, ca Selim să meargă la Manisa. Prințul Selim se sperie el însuși de această decizie și fuge la sultan care stă închis în cabinetul lui ….

Baiazid este furios pe hotărârea tatălui său ca Selim să meargă la Manisa. De asemenea și Mihrimah este foarte surprinsă de această veste. Schimbarea făcută de sultan va genera un vârtej de reacții și de bârfe, de presupuneri și interpretări nefavorabile lui Selim, în primul rând, apoi fraților lui. Mihrimah o acuză pe Hurrem că a uneltit ca să fie trimis fiul mijlociu la Manisa, acum acesta putând fi ținta atacurilor. Hurrem, dimpotrivă, crede că știindu-se lipsa de dorință pentru a urca pe tron a lui Selim, nimeni n-o să dorească să-l omoare, așa cum s-a întâmplat cu Mehmet. În continuare Mihrimah crede că acum s-a creat un conflict între Selim și Baiazid. Suleyman îl invită pe Mustafa la o partidă de vânătoare cu frații săi, dar acesta refuză sub pretextul că trebuie să plece la Amasya. Sultanul nu primește bucuros acest refuz și îi spune că succesorul tronului nu este neapărat acela care merge în sangeac la Manisa, ci că acesta se va stabili când va muri el și numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla.

În harem, Cecilia aude că Selim va fi trimis la Manisa și vrea să știe ce înseamnă asta. După ce înțelege cât de important este sangeacul Manisa pentru un potențial succesor la tron, va face tot posibilul să ajungă în haremul lui Selim. Cihangir la rândul lui, este mirat de alegerea făcută de sultan și râde pe seama lui Selim. La bordul unei corăbii, Mustafa și Barbarossa încearcă să-și dea seama de ce sultanul l-a ales pe Selim pentru a guverna Manisa. Barbarossa crede că Suleyman a dorit să înceteze vrajba prin gestul său, dar Mustafa zice că de fapt, abia acum încep dușmăniile. Cecilia găsește o ocazie de a se apropia de Selim și de a-i mulțumi pentru că i-a salvat viața, dar el nu este atent și o dă la o parte. Mustafa se află într-un cort în pădure, cu Rumeysa/Lucreția și doi ieniceri îl păzesc. La un moment dat chiar prind pe cineva care este pus de Rustem să atenteze la viața prințului, dar înainte să fie omorât, acesta trage o săgeată otrăvită înspre cort, care o nimerește pe Rumeysa, care astfel moare, apărându-l pe prinț. Cecilia îi cere lui Sumbul s-o ajute să intre în haremul lui Selim, mituindu-l cu o bijuterie, dar Sumbul o alege pe o altă kadînă, Valeria. Când Hurrem aude că planul lui Rustem a dat greș, se înfurie și îl amenință pe ginerele ei că dacă mai face vreo greșeală, o să-l coste viața. Mahidevran este convinsă că în spatele atentatului stă Hurrem, dar nu-l mai stârnește pe fiul său, ci își ține gura, doar încearcă să-l calmeze.

La partida de vânătoare la care Selim a sugerat să se meargă pe cai de curse, la un moment dat chiar el dispare, iar Cihangir vede cum calul fratelui său vine fără călăreț. Acesta îi anunță speriat pe cei din suită. Selim fusese atacat de bandiți, în pădure, iar Baiazid fiind în preajmă, îl salvează. Când se întâlnesc cu Suleyman, Selim nu confirmă faptul că a fost salvat de fratele său, iar Baiazid se înfurie și pleacă. ”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLACUTA 🙂

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s