,,Suleyman Magnificul” – Episodul 119(joi,22.05.2014)

,, Rustem ascultă fără să poată spune o vorbă, iar Fatma sare la alt subiect, bucurându-se de noua prințesă și precizând că în inima lui Suleyman nimeni nu-i va lua locul lui Mihrimah. Rustem iese din încăpere, iar mai târziu are o ceartă cu Mihrimah pe tema relației lor. 

   Mihrunisa merge la Mahidevran să-i spună că deoarece nu vrea să-i cauzeze vreun rău lui Mustafa se vor căsători în secret. Mahidevran, care n-o vrea pe fată, răspunde că și așa tot i-ar face un rău, dar ea se apropie să-i spună un secret, și anume că Atmaca nu a fost trimis de tatăl ei să-l păzească pe prinț! Pe de altă parte, Atmaca îl sfătuiește pe prinț să fie mai precaut, pentru că acum, după ce l-a executat pe Ali aga, ienicerii nu-l mai au la inimă la fel de mult. Selim este informat că sultanul știe despre incidentul din piață și că a poruncit să fie aplicată legea. Selim auzind toate acestea crede că Baiazid i-a povestit tatălui lor despre cele întâmplate și trimite o scrisoare la capitală. Mai apoi, Mustafa Lala iarăși va ascunde scrisorile pentru stăpânul său, spunându-i că-i face un bine.

   Încep fricțiunile dintre Rustem și Barbarossa odată ce acesta din urmă anunță că s-a vindecat și că e gata să se ia la bătaie cu orice persecutor și opresor. Dar în timp ce luase cuvântul în sala de consiliu, leșină și cade. Sumbul primește scrisoarea de la Manisa în care Selim îl acuză pe Baiazid de spionaj, și i-o dă lui Hurrem. Ea, furioasă că astfel de lucruri se petrec între copiii ei, arde scrisoarea apoi poruncește ca toate scrisorile de la copiii ei să fie aduse la ea, nu la Suleyman. 

  Mahidevran, după cele dezvăluite de către Mihrunisa, acceptă nunta și se află în camera ceremoniei de cununie să asiste. Mustafa se bucură că mama lui este acolo, chiar dacă la început n-o dorea pe fiica lui Barbarossa de noră. Baiazid vine în secret la palat ca s-o vadă pe Huricihan, dar de fapt se întâlnește cu mama lui, datorită unui complex de împrejurări. Ea îi interzice să se mai vadă cu Huricihan și îi spune că cine știe ce ar face Suleyman dacă ar auzi. Atunci intră Afife care spre uluiala tuturor anunță că Baiazid este chemat la sultan. Huricihan plânge crezând că din cauza ei acum Baiazid va avea probleme. Într-adevăr, Suleyman este foarte nervos și îl amenință pe prinț că îl va trimite în cel mai îndepărtat sangeac, ca să nu mai îndrăznească să vină în capitală neanunțat. Cum toată lumea îl ceartă, se înfurie și Baiazid și îi spune lui Hurrem că și așa sultanul îl trimite în exil, deci ea și iubitul ei fiu de la Manisa pot să stea liniștiți. În toiul încurcăturii, Huricihan primește îngăduință să intre la sultan și vrea să-i ceară iertare în numele lui Baiazid, apoi îi arată un jurnal pe care îl are cu ea. Suleyman este copleșit de durere, pentru că acel jurnal fusese al lui Ibrahim. Huricihan îi spune că ea nu crede că moartea tatălui ei a fost ordonată de sultan, și apoi îi dă jurnalul drept cadou, pentru că așa crede ea că se cuvine….. 

    Suleyman îl cheamă pe Matrakcî ca să-i spună că l-a mințit și că astfel mai pierde un om de încredere, dar că va folosi alte metode ca să afle ceea ce se întâmplă. Atmaca se întâlnește cu bărbatul cu glugă și acesta din urmă îl ceartă că n-a împiedicat nunta lui Mustafa, apoi îl pune să facă tot posibilul să scape de Mihrunisa. Bayazid i se plânge tatălui său că mereu a trăit în umbra fraților săi mai mari în timp ce se plimbă prin grădinile palatului. La un moment dat apare Rustem și le dă cumplita veste că Barbarossa a murit. Suleyman este înmărmurit de durere și în camera lui, jelește. Scoate dintr-o cutie jurnalul lui Ibrahim și îl desface încet. Citește ultimele cuvinte scrise … trece o noapte iar dimineața i se pare că nu mai poate respira și iese pe terasă, copleșit de durere. 

   Femeile s-au adunat în harem și jelesc moartea amiralului. Lui Nurbanu nu-i convine faptul că Valeria are copil cu sultanul mai ales că Valeria își bate joc de ea când are ocazia și își arată superioritatea, că ea este favorita sultanului, pe când Nurbanu e doar favorită de prinț. Mai încolo, Hurrem cu Mihrimah stau de vorbă pe șoptite și Hurrem decide că trebuie pus în fruntea flotei imperiale cineva de-al lor, nu tot pe unul ca Barbarossa. Fatma și Mahidevran se gândesc cum să-l influențeze pe Suleyman să-l numească în locul rămas liber pe Turgut Reis. Baiazid, Cihangir și Selim stau și ei de vorbă dar imediat se iscă tensiuni, pentru că Baiazid face o aluzie la întâmplarea din piață, de la Manisa, iar Selim se înfurie și îl acuză de spionaj. Mustafa și Cighangir intervin și îl roagă pe Selim să fie mai responsabil, dar el îi trimite pe amândoi să se uite în oglindă să vadă că nici unul nu e perfect. Suleyman, trist, observă scena de pe terasă.

   Fahrie, pusă de Hurrem, o ține pe Huricihan într-o aripă a palatului opusă aceleia unde stau prinții Cihangir și Baiazid. Atamaca și Yavuz îi prezintă Mihrunisei condoleanțele în timp ce primul își aduce aminte că bărbatul misterios a spus că trebuie să scape de ea. În timp ce sultanul vorbește cu Piri Reis și cu Turgut Reis în vederea ocupării postului de lider al flotei imperiale, Rustem află că Hurrem îl preferă pe Sokollu, ceea ce este surprinzător, el știind că sultanul nici gând nu are să-l pună pe acesta comandant al corăbiilor sale.  Hurrem încearcă să-i facă pe Selim și pe Baiazid să se împace, dar fără succes…”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLACUTA 🙂

Imagine

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s