Binbir gece(O mie și una de nopți) 1 Bölüm – Episodul 1

 ,,Șehrazat ajunge cu întârziere la o ședință de serviciu. Șeful ei, Onur, o ceartă, apoi ședința începe.Firma a câștigat un proiect în Dubai pentru construirea a 2 zgarie-nori. Șehrazat este felicitată, fiindcă proiectul ei a câștigat un premiu foarte important. Arhitecta își prezintă proiectul.

                   Imagine

     După ședință, Șehrazat se duce acasă. Se joacă puțin cu fiul ei de 5 ani(Kaan) ce suferă de leucemie.

                    Imagine

 

   Doctorul o sună și o cheamă la spital. El o anunță că o femeie pe nume Mihriban, al cărei fiu a murit tot de leucemie, acceptă să vină din Baku dacă i se plătesc cheltuielile(transport,cazare,masă). Apoi Șehrazat află că transplantul costă 200 000 de lire cu aproximație ceea ce o uimește.

                   Imagine

    O arhitectă vine la Onur în birou. El se enervează și sună la administrație și cere s-o concedieze pe Jale și să caute o justificare. Onur și Kerem iau masa la restaurant. Cei doi vorbesc despre Șehrazat.

              Imagine
   

     Șehrazat se plânge prietenei sale, Bennu că nu are de unde să ia atâția bani. Bennu îi zice că vor face rost împreună de bani.

                Imagine

   Șehrazat merge acasă la familia răposatului ei soț. Vorbește cu Burhan(socrul ei) și-l roagă s-o împrumute cu bani pentru nepoțelul ei, prezentându-i situația. Cumnatul și cumnata lui Șehrazat nu sunt deloc încântați de venirea ei, fiind siguri că din cauza ei a murit Ahmet.Însă mama lui nu este de aceeași părere.(Ahmet, răposatul soț al lui Șehrazat a murit într-un accident rutier, după ce fratele lui l-a sunat și i-a spus numai lucruri urâte despre Șehrazat) Nadide, mama lui Ahmet ascultă discuția dintre soțul și nora sa. Ea îl imploră să o ajute, însă el refuză, neconsiderându-l pe Kaan nepotul lui, deoarece Șehrazat și Ahmet s-au căsătorit împotriva voii lui.

                          Imagine

   Onur îi repovestește lui Kerem cum răposatul lui tată a plecat după altă femeie, când el avea 12 ani. Era ziua în care în casa lor se cântau cântece religioase, fiindcă se împlineau câțiva ani de la moartea tatălui lui(al lui Onur). El îi explică prietenului său diferența dintre o femeie și o mamă.

                     Imagine
 

    După ce-l adoarme pe Kaan, Șehrazat îi povestește lui Bennu despre căsătoria ei cu Ahmet, despre moartea acestuia și despre faptul că socrii ei nu au vrut-o de noră.

                 Imagine
   

    Ali Kemal, fratele lui Ahmet și soția lui,Fusun vorbesc despre venirea lui Șehrazad. Ea spune că va fi mama singurului nepot al familiei lor(Cei doi mai aveau 2 fete, iar Fusun era însărcinată). Nadide încearcă să-și înduplece soțul în ce-l privește pe nepotul lor.Burhan îi spune că el nu are niciun nepot din partea lui Ahmet.

                Imagine
 

    A doua zi, Șehrazat vorbește cu un prieten de-al ei, Hakan, apoi merge la bancă și încearcă să facă un credit, dar nu reușește. Nadide alege o broșă scumpă pe care are de gând să i-o dea nurorii sale. Fusun observă că ceva nu este în regulă și când cotrobăie în cutia cu bijuterii a soacrei sale descoperă că broșa lipsește.

                  Imagine

  Seara, la Șehrazat vine soacra sa. Kaan este foarte bucuros când face cunoștință cu bunica sa, pe care o sărută pe obraz. El este dus la culcare. Nadide îi dă broșa nurorii sale, apoi pleacă.Când ajunge acasă îl găsește pe Burhan nervos și el dorește să afle unde a fost, iar ea îi zice că a mers să-și cunoască nepotul. Cei doi soți se ceartă puțin. În acest timp Șehrazat își dezmiardă plângând fiul care doarme.

                   Imagine

  A doua zi, ea este sunată de doctorul Atilla care îi spune că dacă nu strânge banii până duminică, Mihriban va merge la Oslo, unde a fost solicitată și unde au banii pregătiți. Disperată arhitecta merge la firma socrului ei, dar fără rezultat. La serviciu, Șehrazat este desemnată coordonatoarea proiectului din Dubai. Nadide este tristă și se gânește doar la nepoțelul ei.

               Imagine
 

      Trec vreo două zile.

   Șehrazat merge în birou la Onur și-l întreabă dacă poate fi împrumutată de firmă de 150 000 de dolari. El îi spune că nu, dar că el i-ar putea da dacă petrece o noapte cu el. Șehrazat se simte jignită, îi spune că renunță la proiectul din Dubai și la tot. Apoi pleacă și plânge pe holul clădirii. După ce își revine, se întoarce în birou la el și îi spune că acceptă, astfel terminându-se primul episod.”

               Imagine

 

Link-ul episodului: http://www.dizicafe.net/yerli-dizi-izle/binbir-gece/binbir-gece-1bolum-izle/

Sper să vă placă 🙂 Voi face tot posibilul să postez rezumatul episodului 2 până marți !

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s