,,Suleyman Magnificul” – Episodul 126(vineri, 13.06.2014) ~ Ultimul episod dinainte de vacanta

,,În acest timp, Rustem își dă seama că scrisoarea primită de Mihrimah ar putea fi scrisă de Elkas și pune iscoadele să-i urmărească fiecare pas și să afle cine a trimis mesajul. Mustafa o anunță pe Mahidevran că este pregătit de plecare, dar sultana îi cere să se mai gândească dacă dezvăluie acum căsătoria cu Mihrunisa, ca să nu strice relația cu Suleyman. În scurt timp prințul primește o scrisoare de la tatăl său în care acesta îi spune că nu mai are încredere în el și că niciodată nu va mai avea de acum încolo … și să nu mai vină ca locțiitor pentru că nu merită acest post, apoi îi urează să le dea Dumnezeu sănătate, lui, Mihrunisei și copilului Mehmet, acolo, la Amasya. În locul lui Mustafa îl numește pe Selim locțiitor. Acum, la Amasya toată lumea se gândește cine ar fi putut să trădeze, și Mahidevran e de părere că Baiazid a fost cel care l-a înștiințat pe Suleyman despre căsătoria secretă a lui Mustafa. Baiazid când află cele întâmplate, se întreabă ce joc a fost jucat pe la spatele lui Mustafa de l-a făcut pe Suleyman să se răzgândească, ceva ce el niciodată înainte nu mai făcuse.

Din nou îl vedem pe Sumbul, în piață, plângându-se unui cunoscut că se plictisește fără îndatoririle sale și că se gândește să se apuce de comerț. Tocmai atunci vede un nou produs care are o aromă foarte plăcută dar boierul cu care stă de vorbă îi spune că nu-i trebuie nimănui așa ceva. În schimb Sumbul se simte atras de mirosul … cafelei. Suleyman, la palat, este ocupat cu treburile statului înainte de campanie. Sumbul, acasă la el, încearcă să facă o cafea când, spre surprinderea lui îl vizitează Hurrem, care vine la el să se sfătuiască în privința problemelor ei de familie. Când se întoarce la palat, stă de vorbă cu Mihrimah care o anunță că nu se va răzgândi în ceea ce privește divorțul de Rustem, ci acceptă să aștepte până la întoarcerea din campanie dar pune o condiție: dacă în viitor se va mai îndrăgosti, să fie lăsată să se căsătorească, indiferent cine ar fi persoana respectivă.

Mustafa este informat de Atmaca despre faptul că Suleyman a aflat de căsătoria lui dintr-o scrisoare venită de la Kutahya. Prințul nu crede că Baiazid e cel care a trădat, dar Tașlicalî spune că poate între timp, fratele său vitreg a devenit lacom de putere. Sultana Fatma află cu mare satisfacție de la Cihangir despre dorința lui Mihrimah de a divorța, și discută despre cele întâmplate cu Mustafa. Selim îi trimite cadou lui Suleyman un cal pur-sânge arab. Dimitris, soțul amantei lui Selim, îi cere acestuia și mai mulți bani în schimbul tăcerii, dar Selim îl amenință cu moartea. Atunci Dimitris spune că dacă l-ar omorî, Nurbanu s-ar duce imediat la cadiu. Văzând curajul bărbatului, Selim se gândește dacă nu cumva frații lui l-au pus pe Dimitri să ceară bani și să spună cele ce le-a spus.

Fatma merge la sultan și îi spune despre intenția de divorț a fiicei lui, întrebându-l oare de ce Hurrem nu i-a spus despre asta. Hurrem intră întâmplător în acel moment, iar Suleyman o ia la întrebări. Ea răspunde că acum sunt probleme între Rustem și Mihrimah, dar probabil cu timpul ele se vor rezolva. Apoi Hurrem și Fatma se iau la ceartă până când Suleyman o cheamă pe Mihrimah să o întrebe ce se întâmplă, iar ea spune că a fost mereu tristă și nefericită pe parcursul acestei căsnicii. După aceea Fatma are o întâlnire secretă cu prințul Elkas, care îi dezvăluie că se simte urmărit de Rustem, după care îi spune într-un poem cât de mult o iubește. Fatma este flatată, dar pleacă.

Mustafa îi scrie lui Baiazid despre faptul că sultanul a aflat de căsătoria lui dintr-o scrisoare venită de la Kutayha. Baiazid se repede la Lala și îi cere explicații. Acesta recunoaște că el a scris și trimis mesajul, dar spune și că Huricihan i-a spus lui Hurrem despre căsătoria lui Mustafa ca să n-o trimită la Beyhan. Huricihan, presată de Baiazid să spună adevărul, recunoaște până la urmă că așa a fost. Atunci prințul îi reamintește că Mustafa i-a ajutat să se întâlnească pe ascuns și că în nici un caz nu trebuia să facă așa ceva, apoi o alungă spunând că nu mai vrea s-o vadă vreodată.

Mihrimah îi spune sultanului că ea ar vrea să aibă o iubire așa cum a avut el cu Hurrem și că tot ceea ce-și dorește este să poată face ce vrea, nu ce vor alții. Apoi îi anunță pe Hurrem și pe Rustem că va divorța cu consimțământul tatălui ei la revenirea din campanie, iar că Rustem își poate menține poziția de mare vizir. Rustem când aude, merge la Suleyman și îi predă sigiliul imediat, spunând că pe el l-a interesat doar dragostea lui Mihrimah și nicidecum poziția politică pe care a câștigat-o. Suleyman nu-i acceptă demisia și îi spune să nu ia decizii pripite nici el, nici Mihrimah. După aceea Rustem îl vede pe Elkas și pentru că acesta întreabă dacă lui Mihrimah i-a plăcut bijuteriile trimise, îl amenință că îl va omorî pe acela care-i trimite nevestei lui scrisori de dragoste. Atunci, Jal îi dezvăluie marelui vizir că prințul Elkas habar nu are despre ce-i vorba, și că Fatma a trimis acel mesaj. Rustem se duce în grabă la Mihrimah să-i spună ce a aflat. Dar ea, dezamăgită și enervată, face o criză de isterie și aruncă pe jos toate lucrurile din cameră.

La Manisa Dimitri și Efthalia sunt omorâți de Gazanfer apoi li se dă foc la casă, din ordinul lui Selim. Suleyman vizitează locul unde Sinan îi va contrui o moschee, apoi îi cere lui Sokollu să-l aducă pe Sinan la palat să discute detaliile. Cum merge pe drum, oamenii îi aruncă trandafiri iar vocea lui Ibrahim se aude din nou întrebând când au pătruns semințele mândriei pentru prima oară în sufletul lui. Ajuns în cameră Suleyman se simte rău și cade. Afife îl găsește inconștient și cheamă doctorul. ”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLACUTA 🙂

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s