,,Suleyman Magnificul” – Episodul 129 (joi, 11.09.2014)

,,Elkas îi spune lui Rustem că nu mai are nici o susținere de la vecinii Persiei (de altfel nici nu a avut vreodată, totul era o minciună) și îi cere ajutorul, ori amenință că îi dezvăluie sultanului toată tărășenia pusă la cale de ei doi.

Sumbul primește o comandă de cafea de la Hurrem și când se duce să livreze produsul, îi spune să fie atentă la dușmanii ei că a avut vise urâte în ultima vreme și că dușmanii atacă atunci când ești în vârf. Mustafa ajunge acasă la Mahidevran și la Mihrunisa, iar Cihangir la palat îngrijorându-le pe Hurrem și pe Mihrimah cu povestea tentativei de asasinat trăită de Suleyman. Când aude că Mustafa l-a salvat pe sultan, Hurrem se enervează și țipă că el i-ar ucide pe toți dacă ar ajunge pe tron. Cihangir îi răspunde că același lucru s-ar petrece dacă Selim sau Baiazid ar ajunge pe tron. Rustem se întâlnește cu Suleyman la Tabriz și îi spune că planurile lor s-au schimbat, pentru că Elkas nu mai are susținerea Turkmenistanului care a trecut de partea șahului, chipurile cumpărat de acesta pe bani grei. Cum sultanul nu acționează după cum speră Rustem, acesta îi spune lui Elkas că nu are cum să-l ajute, dar prințul amenință că va merge la sultan să spună că marele vizir a plănuit să-l omoare pe Mustafa. Rustem răspunde că astfel amândoi își vor pierde capul și că mai bine s-ar alia ca să câștige Crimeea, propunere cu care Elkas cade de acord. Suleyman merge degizat prin piața din Tabriz dar un derviș îl recunoaște, îi spune pe nume apoi la întrebarea de unde știe cine este el, dervișul răspunde că după mirosul de sânge de pe mâinile lui (în sens metaforic). După ce-i profețește iarăși de rău, aruncă turbanul jos, semn rău pentru cel căruia i se fac previziuni, și pleacă.

Hurrem, anunțată că Sinan a terminat moscheea pentru Mehmet, merge s-o viziteze, dar cade într-o capcană întinsă de Yavuz, la ordinul lui Piri Reis. Ea și escortele ei sunt strivite sub niște pietre care cad. Afife este rănită grav, Hurrem se poate reface dar nu-și mai amintește nimic din cele întâmplate. Când Hurrem merge la patul bătrânei Afife, s-o încurajeze, aceasta spune că-și simte sfârșitul și îi dezvăluie că sultanul este bolnav. După aceea îi dă inelul de pe deget lui Hurrem și moare. Pe câmpul de luptă, Suleyman se trezește în dureri din cauza unui picior. Își pune armura și își încurajează soldații, dar imediat după aceea cade jos răpus de durere, sub privirile uimite ale lui Baiazid….
Decembrie 1549. Suleyman este bolnav, dar insista sa intre in capitala pe cal și nu in trăsură. Hurrem este trista, dar minte catre Mihrimah ca din cauza emoției revederii cu soțul ei iubit, Fatma si Gulfem sunt nerăbdătoare sa-l vadă. Selim si Baiazid din nou au un schimb de replici acid care este întrerupt de prezenta lui Mihrimah. Hurrem afla de la Rustem ca Suleyman are dureri insuportabile la picioare si ca a leșinat chiar în fața soldaților la un moment dat. Rustem sugerează ca, dacă sultanul moare, Baiazid sa fie pus pe tron. Hurrem il reduce la tăcere interzicându-i să se mai gândească la așa ceva (la moartea sultanului, adică). Fatma este uluită să afle detalii despre Elkas și despre faptul că va fi executat de către fratele său, șahul Persiei. Hurrem pătrunde cu forța la Suleyman dar acesta n-o lasă să se apropie de patul lui. O întreabă de unde știe că este bolnav, iar ea minte ca Afife i-a spus pe patul de moarte, ceea ce-l surprinde pe Suleyman. Hurrem îi povestește despre accidentul cu căderea de pietre și cum a murit Afife.

Selim si Baiazid se bârfesc reciproc că vor să urce pe tron, dar în acest timp Jal îi atenționează pe toți că Ferhat aga vrea sa-l pună pe tron pe Mustafa. Amănuntul acesta creează noi dispute între Selim, pe de o parte, și Baiazid și Cihangir pe de cealaltă parte, ultimii doi considerând ca Mustafa ar trebui înștiințat despre boala sultanului…”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLĂCUTĂ!

pizap.com14101608688931

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s