,,Cei ce tânjesc după ceruri și alte povestiri” – Iaroslav Șipov

  • ,,Cartea Cei ce tânjesc după ceruri și alte povestiri continuă seria despre Pronia divină ,începută de cartea arhimandritului Tihon Șevkunov Nesfinții sfinți și alte povestiri.
  • Cartea Cei ce tânjesc după ceruri și alte povestiri ,este un dar neprețuit pentru cititori. Tematica cărții ne îndeamnă să ne bucurăm de lucrurile mărunte,pentru a trăi conform poruncilor lui Dumnezeu ,în armonie cu semenii nostri și cu noi înșine. Povestioarele sunt scurte,scrise cu mult umor și redau întâmplări din viața oamenilor obișnuiți. Este o proză contemporană,scrisă într-un grai viu și captivant,ce include povestioare vânătorești,amintiri ale foștilor combatanți și descrierea vieții de zi cu zi a preotului din mediul rural,dar și altele. Aceste povestiri conturează atitudinea autorului față de eroii săi,în care nu se simte nici o umbră de judecată și nici un fel de morală.
  • Părintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezintă ca unul dintre eroii săi,nu ca un erou principal. Autorul este naratorul înzestrat cu spirit de observație. Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor și a evenimentelor non-religioase.
  • În povestioarele părintelui Iaroslav aflăm lucruri și întâmplări minunate,lipsite de mister,cunoaștem oameni diferiți și buni,descoperim bucuriile și suferințele autorului despre care el ne povestește pe îndelete cu îndemnarea și darul de a scrie,pe care îl are,împărtășindu-ne din experiența lui considerabilă acumulată de-a lungul vieții.”

P.S.: Cartea poate fi achiziționată din Librăria Lumina sau online de pe site-ul editurii Egumenița!

res_6fa2020fa8719598ec6b69b17f179d5e

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s