,,Yaman(Medcezir)” – Episodul 5 (vineri, 26.12.2014)

,,Episodul începe cu o bătaie între Yaman și Orkun, care vine chiar la el în anexa vilei lui Selim, dar atenția tuturor e îndreptată către Faruk acum, și toți cunoscuții încep să se îndepărteze de ei, iar familia lui Orkun îi interzic acestuia s-o mai vadă pe Mira, pentru că, zic ei, acum ea s-ar căsători cu el doar pentru că are bani. Sude este disperată de situație, pt că își dă seama că din cauza lui Umut care s-a manifestat în public, acum nimeni n-o să se mai asocieze cu soțul ei și în lipsă de afaceri vor ajunge săraci. Faruk se duce la un hotel să-și adune gândurile și vorbește doar cu Selim și Ender cărora le povestește cum s-a ajuns aici de la o afacere păguboasă din care toți și-au retras în același timp banii investiți și el a devenit falit.

Sude la rândul ei nu stă degeaba ci merge la Asîm să-l roage să-i ajute cumva pentru câteva luni, până când se vor reface cât de cât. Dar printre altele, îi spune și de banii împrumutați de Ender lui Faruk, lucru care îl îngrijorează pe bătrân. Când are ocazia, acesta o ceartă pe fiica sa și apoi pune să se afle despre toate afacerile lui Faruk și toți banii lui.

Kenan se împrietenește cu unul dintre infirmieri, căruia îi spune că se preface doar că e nebun, iar acesta va profita de naivitatea lui și-i va cere 1000 de lire ca să dea la comisia de medici să-l declare bolnav și astfel îl va scăpa de închisoare. De fapt, va lua banii pentru el și-l va păcăli. Mira și Yaman merg prin cartierul Tozludere cu mașina ei, care insistase să-i arate cartierul lui, casa lui. Între timp, într-o conversație, Mira îi spune că o doare foarte tare capul și că are adeseori migrene cumplite. După ce stau la masă într-un restaurant de cartier, în fața mașinii apar Hasan și Nevin, dar Yaman nu vrea să coboare.
Mai târziu Beren, sora Mirei, îl cunoaște întâmplător pe Giray, pe stradă, în timp ce ea se lovise la genunchi. El se oferă s-o ducă acasă și astfel începe o idilă care va dura timp de câteva episoade, dar se va sfârși prost. Mert cunoaște prima dezamăgire din dragoste, când asistă la o convorbire telefonică între Yaman și Eylul, care se dădea la el. Yaman o respinge brutal spunându-i că ea este fata pe care prietenul lui o iubește și oricum pe el nu-l interesează persoana ei.

Yaman își face mutație pe adresa familiei Serez pentru examenele pe care le are de dat în câteva zile. Începe să învețe. În acest timp Kenan o sună pe soția lui, Ayșe, și-i cere numărul lui Yaman, ca să vorbească cu el să facă rost de mia de lire pt comisia de medici. Din nefericire, banii trebuie aduși în ziua de luni, când el are examen de admitere la facultatea particulară a lui Asîm Kaya. A doua problemă este că Yaman nu are de unde să facă rost de așa mulți bani doar într-o singură zi. În timp ce Selim rămâne cu ofițerii veniți să pună sechestru pe casa lui Faruk, Yaman pleacă la examen. Acolo se concentrează mai mult asupra ceasului, decât a răspunsurilor. Înainte de ora la care trebuie să fie la spital, pleacă, deși mai avea un examen de dat. Mira reușește să plece cu mașina, ca s-o scape de sechestru, apoi îl sună pe Orkun rugându-l să fie alături de ea, dar el găsește un pretext și nu se întâlnesc. Atunci Mira pleacă în cartier la Yaman și îi caută casa, apoi stă de vorbă cu mama lui. Yaman iese de la primul examen și se grăbește să facă rost de bani. Ia motoreta lui Mert, împrumută niște bani de la colegii de muncă de la casa arsă, apoi vinde telefonul dat de Selim. Între timp Mira bea niște ceai la el acasă, plângându-se de durere de cap, apoi leșină brusc. Yaman ajunge la spital și dă banii infirmierului care și-i însușește fără să mai sufle o vorbuliță lui Kenan, căruia îi spune că fratele lui nu a mai venit. Yaman reușește să-l sune pe Mert de la telefonul cuiva și află de la acesta că Mira este la spital. Atunci, nu se mai duce la examen, ci merge s-o vadă pe ea. ”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLĂCUTĂ 🙂

pizap.com14190027657082

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s