,,Yaman(Medcezir)” – Episodul 6 (joi, 1.01.2015)

,,Mira a fost operată de anevrism. Hasan ar vrea ceva bani pt faptul că a adus-o la spital, considerând că merită o recompensă pt că i-a salvat viața. Yaman ajuns acolo (a renunțat la ultimul examen) îi spune doar să nu-l mai facă de râs. Nevin nu acceptă banii dați de familia Mirei, în schimb Hasan ia cartea de vizită a lui Orkun și fac schimb de numere de telefon. Încă sub anestezie, Mira visează că se află în casa ei, golită de lucruri, cântând la pian. În spatele ei se află Yaman care o acompaniază la chitară și cu vocea. Se sărută apoi vorbesc… el dispare…. Mira, vorbește prin somnul indus de anestezice, îl caută pe Yaman iar Orkun, care era lângă ea, o aude rostind numele celuilalt. De supărare pleacă la mașină și îl sună pe Hasan propunându-i o întrevedere, pentru că prin el speră să-l înfunde de tot pe Yaman.

Ajuns acasă, Yaman este certat de Selim și de Ender pentru că nu s-a mai dus la ultimul examen. În răfuiala verbală se află că a fost la fratele său la spital. Până la urmă îi va spune lui Mert adevărul, însă doar pe jumătate: îi spune că a vândut telefonul pt ca să-i dea bani fratelui său, dar nu-i spune pt ce-i trebuiau acestuia banii. Situația Mirei nu este roz, are o boală a vaselor de sânge destul de periculoasă iar Sude ar vrea să o ducă în Statele Unite pentru o părere medicală mai competentă. Faruk vorbește cu cineva din Japonia apelând la un ajutor în afaceri, dar se pare că persoana nu-l poate ajuta în felul în care ar dori el. Yaman merge în vizită la Mira și stau de vorbă ținându-se de mână. În câteva minute intră Sude și îl scoate afară pe Yaman spunându-i să stea departe de Mira pt că el umblă cu o furtună deasupra capului, acum e într-o bătaie, acum într-un incendiu, acum la închisoare. Yaman îi dă replica dar înțelege ce vrea Sude să spună și tacit, va hotărî să nu mai aducă necazuri celor din jur. Însă există alții care nu-i dau pace …

Orkun vorbește cu Hasan și-i propune o afacere murdară, în care să-l implice pe Yaman în asa fel încât să scape de el. Hasan profită de situație și cere o răsplată mare pentru așa ceva, pretextând că deși îl urăște pe Yaman, acesta îi este, legal, fiu. Din cauza situației disperate a familiei lui Faruk, Sude acceptă niște bani gheață de la Ender, pentru tratamentul Mirei și evaluarea medicală din America. Acest lucru se întâmplă într-un restaurant. Sude îi spune lui Ender că va pune banii într-un seif, dar acolo este și Orkun, care aude ce vorbesc ele și vede punga cu bani, astfel venindu-i o idee despre cum să-l bage în bucluc pe Yaman.

Yaman, deși este primul la examenele date, nu a intrat la facultate, iar Selim află că asta s-a întâmplat pentru că Asîm, patronul fundației, a ordonat ca Yaman să nu fie acceptat, dar băiatul îi vorbește atât de ferm bătrânului și atât de îndrăzneț și de cu picioarele pe pământ, încât acesta va recunoaște că l-a judecat greșit și îi acordă o nouă șansă. Asîm discută cu Faruk despre situația lui care este extrem de delicată. Acesta îi cere ajutorul pe timp de 3 luni până când va încasa bani dintr-o afacere și se va redresa. Important pentru el era să nu-și piardă licența de constructor. Asîm îi face o propunere total neavantajoasă pentru Faruk, dar acesta este nevoit să accepte condițiile. Familia lui Faruk pleacă la spital la Mira iar cheile casei rămân la Selim și Ender. Orkun pândește plecarea lui Sude cu fiica sa cea mică, Beren. Pe bancheta din spatele mașinii lui Orkun este Hasan, pitit ca să nu fie văzut de paznicul de la poartă. Având ustensilele necesare, Hasan blochează alarma, intră în casa lui Faruk și fură banii din seif. În acest timp Yaman spală piscina și stă de vorbă cu Mert. Selim îl cheamă în casă, îi dă vestea despre examenul amânat, apoi îi spune că fratele lui este înapoi la închisoare (unde acesta citește scrisoarea soției sale, Ayșe, care îi scria că vrea să divorțeze), pentru că cei din comisie au stabilit că nu e nebun. Yaman îl sună pe infirmierul căruia i-a dat banii și acesta spune că el i-a dat mai departe dar fără rezultat. Ceva mai târziu merge în casa Mirei împreună cu Mert, ca să ia o jucărie de-a câinelui Mirei, Safari, de care acum aveau ei grijă. Yaman urcă la etaj, în camera Mirei, singur, apoi coboară și ies amândoi din casă. Imediat, se întâlnesc cu Orkun care se interesează dacă e cineva acasă. Pentru ceea ce făcuse el împreună cu Hasan, întâmplarea aceasta îi merge la fix.

A doua zi Yaman se duce la vorbitor la închisoare și află minciuna spusă de infirmier. Atunci amândoi frații își dau seama că acela i-a fraierit de bani. Kenan insistă să meargă să recupereze banii, dar Yaman preferă să nu acționeze, cel puțin nu așa cum sugerează fratele său, adică prin violență. Când Sude ajunge acasă dimineața, vede că banii au fost furați. Orkun fiind de față profită de situație și sugerează că Yaman i-a furat, apoi îi determină pe toți să caute în camera lui, după ce chiar el merge și-i ascunde într-un vas cu flori. Când Yaman, care habar nu avea ceea ce se petrecuse, ajunge acasă de la vorbitor, Sude sare la el și-l pălmuiește numindu-l hoț.”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLĂCUTĂ 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s