,,Yaman(Medcezir)” – Episodul 7 (vineri, 2.01.2015)

,,După ce Ender găsise banii în ghiveciul în care-i pusese Orkun, acesta sună la politie să reclame furtul. Ender este foarte atentă la acest detaliu – pentru că nu Orkun era cel care ar fi trebuit să reclame acest furt, dar el avea tot interesul ca Yaman să fie băgat la închisoare. Yaman își dă seama imediat că asta-i o capcană de-a lui Orkun și îi dă un pumn, dar multe aparențe îl indică pe el drept hoț. Ender o convinge pe Sude să nu depună plângere împotriva lui Yaman din moment ce problema a fost rezolvată și banii găsiți integral. Asîm, Selim și Mert caută pe înregistrările camerelor de supraveghere vreun indiciu, bănuindu-l și ei pe Orkun, dar fără dovezi nu pot acuza pe nimeni de nimic. Yaman se supără pentru acuzațiile aduse și hotăraște să plece și să-și ia un job. Nervos, pleacă să recupereze banii de la infirmierul mincinos, pe care îl constrânge să-i dea totul înapoi amenințându-l că a înregistrat convorbirile de pe mobil și că-l dă în vileag la directorul spitalului. Apoi își scoate telefonul de la amanet și merge să dea înapoi banii împrumutați de la colegii de muncă. În acest timp Hasan îl sună pe Orkun și îl șantajează amenințându-l că dacă nu-i va mai da bani oricând îi cere, va vorbi. Mert găsește pe una din camere ceva suspect și-i arată lui Selim. Într-adevăr, se conving că cineva intrase în curtea și în casa lui Faruk în timp ce Yaman spăla piscina. Mert e convins că și de incendiu, și de furt, tot Orkun e vinovat. Mira vine acasă și nu i se spune nimic despre furtul banilor pt că trebuia menajată de emoții puternice. Dar Orkun nu suportă ca ea să nu știe, și-i spune totul, acuzându-l pe Yaman.

Yaman se angajează chelner la un băruleț din același cartier al bogaților, dar în scurt timp Orkun află și vine să-i facă șicane, în așa fel încât se vede nevoit să plece de acolo ca să nu aibă probleme cu patronul. Selim și ai lui nu știu nimic despre ce mai face el, dar intuiesc că-și va da examenul pt că a venit într-o dimineață și a lăsat telefonul la bucătărie, cerând servitorilor să-i aducă din camera lui cărțile. Mira se pregătește să plece în America, iar Mert bănuind că Yaman va veni prin apropiere s-o vadă, înalță un zmeu cu o cameră de supraveghere pe el. Bineînțeles că exact așa se întâmplă, deși nimeni nu-l vede pe Yaman, care stă pitit pe după gardul viu, camera îl înregistrează pt scurt timp. Înainte de a pleca, Mira îi scrie o scrisoare și i-o dă lui Mert ca s-o predea lui Yaman. Selim îl încolțește pe Orkun pe când acesta juca tenis la o sală și îi prezintă faptele în asa fel încât Orkun să se dea de gol și să recunoască incendiul, dar mai ales furtul banilor din seif. Îi prezintă faptele exact așa cum le-a făcut, ceea ce-l pune pe gânduri pe Orkun, dar tot nu recunoaște. Atunci Selim recurge la o stratagemă și-i spune că și pe stradă erau camere video și s-a văzut totul. Psihologic, Orkun este terminat și asta se vede pe chipul lui și în gesturile pe care le face. Practic, e ca și când ar fi recunoscut totul. Dar în fata părinților, deși își recunoaște vina, va juca teatru și va minți în multe privințe, spunând că a făcut totul doar ca să-l țină pe Yaman departe de Mira. Selim îi povestește soției lui cele petrecute și amândoi consideră că Orkun este, de fapt, un infractor periculos care trebuie cumva oprit.

Beren profită de lipsa părinților și a sorei mai mari și iese cu Giray, dar se pare că acesta nu-și dă seama că fata e minoră. Eylul îl păcălește pe Mert și-i ia scrisoarea Mirei ca s-o citească. Într-o seară când Eylul și cu Mert pleacă prin oraș cu motoreta s-o caute pe Beren, Mert îl vede pe Yaman lucrând la bar și se bucură de revedere, apoi îi dă scrisoarea de la Mira. În acest timp Orkun vorbește cu Mira și o cere de soție la telefon. Ea rămâne nedumerită și nu spune nimic … ”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLĂCUTĂ 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s