,,Yaman(Medcezir)” – Episodul 9 (vineri, 9.01.2015)

,,Trece o săptămână. Orkun se încăpățânează să discute cu Mira sau cu părinții ei, sperând că mai poate păcăli pe cineva. Mira nu vrea să-l mai vadă, iar părintii lui îi spun în față că este un mincinos și un om cu două chipuri în care nu e bine să ai încredere. El continuă să susțină că o iubește pe Mira și minte cu seninătate spunând că a sărit în fața ei s-o apere de glonț sau că filmarea de pe dvd era veche. Soarta vrea s-o îndepărteze pe Mira cu adevărat de Orkun și când ea merge la lecția de pian, profesoara o anunță că va pleca din țară timp de câteva luni, urmând ca un alt profesor, Tan, s-o înlocuiască. În acest moment Tan – un tânăr chipeș – intră în casă și face cunoștință cu Mira. Dar în același timp îi face în mod evident și insistent curte. Tan este foarte manierat și îngrijit, însă are unele ciudățenii – se joacă mereu cu un puzzle în care reface chipul Mirei, știe totul despre ea din reviste și după ce o cunoaște o va urmări peste tot … După lecție, Orkun îi iese în cale Mirei și o oprește ca să stea de vorbă cu ea. Tan vede totul pe geam și coboară imediat amenințându-l pe Orkun. După ce Mira pleacă, Tan îi spune lui Orkun că este bodyguardul ei și scoate un cuțit. Acesta, speriat, pleacă. Eylul vrea neapărat sa-l cunoască pe Tan și Mira o ia cu ea la următoarea lecție de pian, dar el își dă seama ce caută Eylul acolo și profită de ocazie pentru a-i spune Mirei că nu este interesat de prietena ei pt că el are iubită. Ulterior va regreta minciuna aceasta, pentru că în acest fel nu o mai poate curta atât de asiduu pe Mira.

În casă la Hale, Mert și restul prietenilor dezbat tema dvd-ului și încearcă să afle cine a pus aparatul de filmat în ziua în care Orkun a venit acolo. Toată lumea își dă seama că Hale a făcut treaba asta, doar ea neagă și într-un final îl acuză pe Yaman. Mert, se înfurie de așa o prostie și pleacă acasă la el unde atmosfera este tensionată pentru că Asîm a citit în ziare despre procesul care i se va intenta și în care ginerele său este avocatul acuzării. Cu toate că familia Serez face eforturi să depășească criza, momentul este delicat și se mai întâmplă și alte lucruri. Asîm o invită pe Ender la Ankara la niște întâlniri de afaceri legate de terenul cumpărat de el. Însă Ender nu știe că și Faruk (vecinul și prima ei iubire) este invitat la acele întâlniri. Seara, când ies la restaurant, Faruk începe să-i facă avansuri lui Ender iar ea, intrigată, preferă să meargă în cameră să se culce. El o conduce și o mângăie pe păr. Ender nu răspunde avansurilor, dar nici lui Selim nu-i spune că Faruk este cu ei, în Ankara. Acesta vede o poză de grup pe internet și atunci își dă seama că nevasta lui nu este în capitală doar în compania tatălui ei și a unor oameni de afaceri necunoscuți. Se supără pe ea, chiar dacă vine acasă cu o zi mai devreme, și îi face o scenă de gelozie. Mert e uluit, pt că nu i-a mai văzut pe părinții lui țipând unul la celălalt. A doua zi Selim îi mărturisește soției sale că o iubește nespus de mult și că de aceea este gelos, apoi încearcă să repare lucrurile promițându-i o seară romantică în doi.

Giray rămâne fără serviciu când șeful lui aude de întâmplarea în care a fost implicat – „împrumutul” mașinii care era lăsată în service și uzul de armă de foc. Mehmet, colegul lui Giray, care a folosit pistolul la petrecerea Mirei, va avea proces, iar el încearcă să ia legătura cu Yaman să-l roage să depună mărturie în asa fel încât Mehmet să scape basma curată, dar Yaman nu acceptă. Atunci Giray se enervează și discutând cu un amic, promite să se răzbune pe ambii frați, eliminându-i. Hasan și Nevin merg la vorbitor la Kenan și printre altele Hasan îi spune că nevasta lui îl înșală cu Giray, astfel că și Kenan abia așteaptă ocazia să se răzbune când va ieși din închisoare. Dar mereu zice că va face el cumva să iasă cât mai repede de acolo.

Mira și Yaman încep să iasă împreună și într-o seară, plimbându-se, ajung la o terasă unde era o nuntă. Mira vrea sa danseze și îl convinge pe Yaman să accepte să intre în dans alături de nuntași. Până la urmă Mira se supără puțin, pentru că Yaman îi spune că dacă nu se întâmpla faza cu dvd-ul de la petrecere, ea l-ar fi luat de bărbat pe Orkun, pentru că urma să o ceară de nevastă în seara respectivă. Apoi Mira încearcă să-i dovedească faptul că dacă ar fi cerut-o, ea nu ar fi acceptat, pentru că e îndrăgostită de el, de Yaman.
Hale se preface că se sinucide luând niște pastile, și reușește să păcălească pe toată lumea. Motivul este Orkun. Mira acceptă să vorbească cu el doar ca să-i spună că dacă e bărbat adevărat, va merge la Hale și va fi alături de ea în aceste momente. Orkun face ce-i spune Mira, dar nu de dragul lui Hale, ci al Mirei. Mert se împrietenește cu Tugce, care-l place cu adevărat, ca să poată înțelege cum se comportă fetele într-o relație. Tugce îl învață fel de fel de lucruri, iar el le aplică – uneori cu mult succes – pe Eylul. Însă Tugce suferă în tăcere. Într-o seară merg toți cinci într-un parc de distracții, urmăriți îndeaproape de Tan, pe care ei, însă, nu-l observă. Mira și Yaman se dau în roata mare și discută despre ei, Yaman spunându-i că el cunoaște deja ce înseamnă abandonul pt că de mic a fost părăsit de tatăl lui. Dar Mira îi spune că asta nu se va mai întâmpla și se sărută, sub privirile triste ale lui Tan …”

Sursa: Pulbere de stele

VIZIONARE PLĂCUTĂ 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s