,,Sânge de cerneală” de Cornelia Funke

,,După un an de la întâmplările din Inimă de cerneală, Meggie înfruntă din nou personajele din cartea fermecată care i-a dat atâtea bătăi de cap în trecut. Doar că acum nu mai vin acestea în realitatea ei, ci Meggie însăşi se lasă atrasă între copertele cărţii¸ în căutarea unei lumi pure şi nestăpânite, asemenea lumii basmelor. Aşa începe a doua parte a aventurilor acestei fete magice şi încăpăţânate.

În carte, fata va întâlni zâne, oameni de sticlă, prinţi şi prinţese, şi se va vedea din nou nevoită să-şi salveze tatăl de la un pericol de moarte; însă întreaga aventură se va dovedi o provocare mult mai complicată fiindcă lumea stranie a cărţii are multe secrete şi ascunde multe pericole.”

Eu unul am așteptat acest volum cu mare nerăbdare după ce am fost fermecat de întâmplările din volumul 1 ,,Inimă de cerneală”. După este menționat și în prezentarea cărții acțiunea se desfășoară la un an după cea din primul volum. Meggie reușește să se trimită în Lumea de Cerneală împreună cu Farid pentru a-l avertiza pe Deget-de-praf de pericolele care îl vor pândi odată cu întoarcerea lui în povestea sa natală.

Imediat ce Mo, Resa și Elinor descoperă dispariția fetei și a băiatului se trezesc la ușă cu Mortola(mama lui Capricorn) care a venit ca să-și răzbune fiul, însoțită de Basta și Orpheus(un cititor iscusit care l-a ajutat pe Deget-de-praf să se întoarcă în lumea lui). Orpheus îi trimite în carte pe Mortola, Basta, Mo și Resa. Limbă-vrăjită(Mo) este împușcat de Mortola și Resa rămâne cu el până primesc ajutorul unei vindecătoare care îi duce într-o Tabără Secretă.

Meggie reușește să-l găsească pe Fenoglio, autorul cărții Inimă de cerneală, care este ocupat să exploreze lumea pe care a creat-o cu ajutorul condeiului. Acțiunea este una antrenantă și până la urmă Mo,Resa și mulți alți jongleri ajung să fie luați drept prizoniere de oamenii lui Cap-de-Viperă, Mo fiind luat drept un tâlhar din cântecele jonglerilor. Meggie aflând de cele întâmplate cu părinții ei, pornește în căutarea lor împreună cu Farid și Deget-de-praf. În cele din urmă, fetița este închisă în cetatea Viperei și împreună cu tatăl ei leagă o carte pentru acesta care să-i asigure nemurirea. Prizonierii sunt eliberați și reușesc să se ascundă. Deget-de-praf își oferă sufletul pe tavă Doamnelor Albe(îngerii morții) pentru a-l învia pe Farid.

Cu ajutorul lui Fenoglio, Meggie îl atrage în poveste pe Orpheus, Farid având speranța că acesta le va putea fi de ajutor pentru a-l recrea pe Deget-de-praf din cuvinte. Cu toții pornesc spre Ombra, spre împărăția lui Cosimo cel Frumos care și-a dat viața încercând să-l învingă pe socrul său, Cap-de-Viperă. Finalul este unul cam incert, dându-ne de înțeles că mai urmează un volum însoțit de alte întâmplări fantastice. Pe parcursul cărții este prezentată și povestea de dragoste ce naște în sufletele lui Meggie și Farid, doi adolescenți tineri.

Autoarea romanului, Cornelia Funke, a numit acest volum ,,Sânge de cerneală” pentru a sugera că există viață și în spatele literelor, prin venele personajelor curgând cerneală. Vă recomand cu căldură această carte și dacă nu ați citit primul volum nu ezitați să o faceți căci nu vă va părea rău!

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Notă: Atât primul volum, cât și al doilea pot fi achiziționate din Libăriile Arthur existente în câteva orașe, dar și de pe site-ul editurii: http://www.editura-arthur.ro/

Sânge de cerneală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s