,,Insurgent” de Veronica Roth

Vreau să vă spun din start că mi-a plăcut foarte mult acest volum și deși are 400 și ceva de pagini se citește destul de repede 🙂

În urma simulării de la sfârșitul primului volum când mulți membrii ai Abnegației au fost omorâți de Neînfricații controlați de serul Erudiților, Tris, Four, Marcus, Caleb și Peter merg la centrul Prieteniei pentru a primi ajutor. Ei sunt nevoiți să plece din cauza trădătorilor Neînfricați și  a Erudiților. Cu toții merg la un adăpost al celor fără facțiune aflați sub conducerea mamei lui Four.

Tris și Four merg să ceară ajutor la sediul Candorii însă Erudiții îi trimit pe trădătorii Neînfricați pentru a se afla numărul divergenților. Tris reușește să salveze situația pentru moment. Aceasta ajunge să fie prizoniera Erudiților care vor să facă experimente pe mintea ei care este cea mai puternică având abilități pentru 3 facțiuni(ceilalți divergenți aveau abilități pentru 2 facțiuni). Caleb o trădează ceea ce o supără foarte tare. Tobias(Four) vine sperând că o poate salva, însă este luat prizonier. Peter o salvează de la execuție printr-un șiretlic și toți trei fug de acolo acasă la Tobias și mama sa.

Cei fără facțiuni și ultimii membri ai Abnegației vor să distrugă sediul Erudiției și toată informația pe care aceștia o au cu scopul de desființa facțiunile. Tobias se alătură mamei sale, însă Tris și alți membri Neînfricați și foști Erudiți se alătură lui Marcus(tatăl lui Four, conducător al Abnegației) încearcă să oprească acest atac, dându-și seama că distrugerea informației va crea haos.

Conducătoarea Erudiților este omorâtă deși Tris face tot posibilul s-o salveze. Ea și tovarășii săi sunt luați drept trădători. La sfârșitul volumului pe un proiector apare o filmare în care li se spune tuturor celor de față importanță informației și se prezintă a fi Edith Prior, iar Tris o recunoaște ca fiind din familia ei.

Vă recomand acest volum! Lectură plăcută 🙂

După ce voi citi și al treilea volum, Experiment, voi posta și recenzia lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s