,,Maral” – 1 Bolum (Episodul 1)

Acesta este cadoul meu cu ocazia zilei de 8 martie 🙂 La mulți ani 🙂

,,Episodul începe cu prezentarea magazinului ,,Luna” de către Maral(Hazal Kaya). Ea lucrează aici și mărturisește că în acest loc visele ei devin realitate. Ea vorbește la telefon cu bunica sa din Izmir care o încurajează să-i dea patroanei ei ideile la care s-a gândit referitoare la magazin, după știrile negative apărute în ziar.  Colega și prietena ei, Asli(Gümeç Alpay), îi dă un teaster de parfum și sfaturi ca relația ei cu Sarp(Aras Bulut Iynemli) să facă un pas înainte.

Sarp, un tânăr șarmant, intră în magazin și se apropie de Maral. Ea este emoționată, iar el o sărută pe obraz. Apoi își pune șorțul, trebuind să se apuce de treabă, fiind cofetar. Patroana Arya(Turku Turan, Nihal din Trădarea) intră în clădire, iar Maral merge cu dosarul și cu o ceașcă de cafea. Arya îi stâlcește numele și-i ia cafeaua fără a-i da prilejul să vorbească despre dosar. Asli îi spune să nu se lase bătută. Maral își amintește momentul când a făcut cunoștință cu Arya, pe când erau mici.

Sarp este mustruluit de un om mai în vârstă, Muhsin(bănuiesc că este superiorul său), și merge să-și ceară scuze de la o clientă pentru că a întârziat comanda făcută de aceasta. Maral se ciocnește de el și scapă o tavă și se sparge tot ce avea pe ea. El îi bandajează degetul tăiat. Deodată apare o femeie care întreabă de băiatul cu ciocolată. Ea îl dojenește pe Sarp întrucât nu este prea politicos cu ea, Alara Gorkem(Bige Onal). Sarp se întoarce la treabă  și prietenul lui, Tahsin, îi zice că se observă atracția lui Maral față de el. El răspunde că inocența și frumusețea ei îl face să vadă viața mult mai frumoasă.

Aryan vorbește cu un designer de modă(din câte se pare cei doi au o relație), însă el o tratează rece. Doamna Deniz(Ceyda Duvenci, Benu din O mie și una de nopți) participă la o ședință foto, apoi este contactată de designerul Benan. Magazinul ,,Luna” are și o casă de modă, o parfumerie.

Maral poartă o scurtă conversație cu Arya, apoi merge la Sarp care îi dă să guste o cremă de ciocolată, însă bătrânul Muhsin le strică momentul romantic. Un client reproșează unei vânzătoare ceva în legătură cu niște haine cumpărate de acolo. Maral intervine și salvează situația.

Deniz îi arată tatălui lui Aryan, Halis(Reha Ozcan), cu care are o relație, știrea din ziar legată de ,,Luna”. Aryan are grețuri(pare a fi însărcinată). Ea este chemată de tatăl ei care încearcă să remedieze problema, vinovată de aceasta fiind fiica sa pe care este extrem de supărat.

10984519_835649823175014_2263489055733673943_o

Maral îi dă lui Asli un bilet pe care aceasta trebuie să-l strecoare în șorțul lui Sarp. Tahsin vede hârtiuța pe care o citește cu voce tare de față cu Sarp. În bilețel Maral îi scrie lui Sarp că-l așteaptă la o ceainărie în acea seară.

Benan vine în biroul Aryei și cei doi se comportă ca doi îndrăgostiți. Ea îi dă vestea că este însărcinată. El este neplăcut suprins și-i cere să nu spună nimănui, nici măcar tatălui ei, dl Halis. Maral termină programul și aude fără să vrea când Benan îi spune iubitei sale  să facă avort cât mai repede. Aceasta începe să plângă și urcă pe clădire. Maral merge după ea și o vede stând pe margine ținându-se de o balustradă  mai-mai să se arunce de acolo. Chelnerița îi spune să se țină bine și îi mulțumește că ea(Arya) i-a salvat viața aducând-o la ,,Luna”.

Maral își amintește seara de revelion când părinții ei au lăsat-o acasă pentru a merge la o petrecere. Fetița adoarme și apoi este trezită de bunica ei care își plângea fiul. Maral iese din casă și merge până ajunge în fața magazinului ,,Luna”, unde toată lumea se pregătea pentru a trece în noul an. O fetiță o invită înăutru. Aceasta este Arya și îi propune să se joace împreună. Revenind în prezent, Maral îi mulțumește încă odată patroanei că i-a dat șansa de a-și schimba viața și îi întinde mâna ca s-o tragă înapoi de pe margine.

Împreună intră în clădire. Arya este irascibilă și țipă la Maral, însă apoi își cere scuze. Patroana se plânge că s-a săturat să se afle la conducerea acelui magazin, dorindu-și libertate. Maral zice că ,,Luna” este visul ei din copilărie și că îi face mare plăcere să lucreze acolo. Cele două se miră întrucât fiecare își dorește ce are cealaltă.

Sarp ajunge la ceainărie și o așteaptă pe Maral. Arya o trage pe Maral după ea prin mai multe încăperi, iar chelnerița îi spune ce știe despre colecțiile de haine, parfumuri etc. Sarp  joacă fotbal cu niște copii, ca să treacă timpul mai repede. Arya îi spune lui Maral că nu știe nimic legat de magazin și că ar vrea s-o lase la conducerea magazinului întrucât este foarte pricepută și informată.

Maral crede că este o glumă, fiindcă dl Halis nu ar accepta asta. Arya îi răspunde că dacă asta este decizia ei, tatăl ei va trebui să fie de acord. Ea vrea să plece și consideră că tot ce s-a întâmplat în această seară este un miracol, Maral fiind un miracol, care a salvat-o.Chelnerița acceptă și promite să nu spună nimănui de sarcina patroanei, fiind extrem de fericită.

Sarp primește un mesaj de la Maral care-l anunță că nu mai vine(trecuseră vreo 2 ore și jumătate). Ea îi povestește lui Asli că  a acceptat să preia funcția Aryei. Benan se întâlnește cu Deniz și-i spune că a primit un mesaj de la Arya care l-a anunțat că pleacă și că magazinul îi va rămâne unei chelnerițe pe nume Maral. Deniz care spera că-i va rămâne ei magazinul este uimită și promite să se joacă cu Mral la fel cum o pisică se joacă c-un șoarece.

Sarp intră în casă pe geam și o găsește pe mama sa la el în cameră. Aceasta este îngrijorată pentru întârzierea lui, apoi fără să vrea redeschide un subiect sensibil pentru el, cum că nu are tată. Sarp afirmă că nu are un tată, însă are un vis, o speranță.

A doua zi de dimineață, Maral se trezește entuziasmată și pregătește micul-dejun pentru ea și prietena sa(cele două locuiesc în același apartament). După ce mănâncă pleacă la muncă. Sarp s-a apucat de treabă devreme. Domnul Muhsin vine la el și-i spune că Maral pe care el o place, va deveni șefa lui. Apoi îl sfătuiește să aibă grijă întrucât o greșeală de-a lui îi va putea strica ei viitorul.

Când intră în magazin, Maral este aplaudată și felicitată de toți ceilalți angajați. Ea este condusă în noul ei birou, unde vine  dl Halis, tatăl Aryei. Acesta nu este de acord cu ce a făcut fiica sa, însă nu dă de ea. Maral nu știe să-i spună unde a plecat Arya. Dl Halis o previne că este departe de a conduce magazinul și că dacă nu-și reia atribuțiile de chelneriță va fi dată afară. Ea pleacă deznădăjduită și începe să plângă. Sarp o vede, iar ea îi spune își cere scuze pentru seara trecută. Din una-n alta el îi spune că sunt doar niște simpli colegi de serviciu. El își continuă treaba, iar ea se plimbă pe stradă întristată.

Deniz îi propune lui Halis ca Maral să fie marioneta lor, promițându-i că va fi cu ochii pe ea. Maral stă de vorbă cu el în fața magazinului. Dl Halis îi spune că magazinul rămâne în grija ei. La cea mai mică greșeală își va pierde funcția. Maral este foarte încântată, însă Deniz nu înțelege această decizie. Halis îi spune că dacă fiica sa a ales-o tocmai pe această chelneriță înseamnă că este pricepută.

Maral intră într-o magazie unde descoperă că lipsesc multe cutii cu marfă. Acestea au fost încărcate într-un camion de către un domn misterios. Acesta se dovedește a fi Sarp care privește magazinul ,,Luna” de peste stradă…”

11001709_835650746508255_4396912091375734896_o

Sper să vă placă 🙂

Episodul poate fi urmărit aici( în turcă): https://www.youtube.com/watch?v=1k8XOP3ghLI

și subtitrat în română: http://serialefilmetr.blogspot.ro/2015/02/maral.html

Aici găsiți câteva secvențe traduse în limba engleză: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.501750426630802.1073741857.108180449321137&type=1

Mulțumesc paginii Hazal Kaya Only fan for English Speaker pentru poze 🙂 Thank you 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s