Cărțile la Clubul de lectură(martie 2015)

  GIMNAZIU:

 • ,,Ocheanul de ambră” de Philip Pullman (Volumul 3 din Materiile întunecate)

Foto

 • ,,O buclă în timp” de Madeleine L’Engle

Foto

  LICEU

 • ,,Persepolis” de Marjane Satrapi

Persepolis

 • ,,Darul lui Humboldt”(Volumul 1+2) de Saul Bellow

Darul lui Humboldt 1 - Colecţia Nobel (Saul Bellow)Darul lui Humboldt 2 - Colecţia Nobel (Saul Bellow)

La cărțile pe care le voi citi le voi face recenziile 🙂

Pentru cei care nu știu, aceste cărți sunt distribuite în școli și licee în cadrul unor cluburi de lectură, iar prețurile sunt mult mai mici decât dacă sunt achiziționate din librării 🙂 Cei care nu au posibilitatea să le cumpere de la club, le pot cumpără de la Libăriile Arthur(și online), Humanitas etc.

12 comentarii

  • Din punctul meu de vedere este mult mai interesanta Ocheanul de ambra, daca ai citit si cele doua volume dinainte..Gasesti aici pe blog rezumatele acestor doua volume.. O bucla de timp pare de asemenea interesanta..Eu am comandat-o pe prima,iar pe a doua o voi imprumuta de la cineva 🙂

  • Cartea ,,O buclă în timp” poate fi comandată momentan prin intermediul cluburilor de lectură din școli.. Din păcate, ca și alte cărți apar mai întâi la clubul de lectură și apoi durează ceva timp până este disponibil în librării sau online.. Când va apărea pe net îți voi lăsa aici link 🙂 Te aștept în continuare.. În cel mai scurt timp voi posta și care sunt cărțile lunii aprilie

 1. Rezumatul cărții ,,O buclă în timp”:
  Expozitiunea o surprinde pe Meg (Margaret Murry), o fetiță isteață de doisprezece ani, într-o noapte furtunoasă, total panicată de gândul că va fi nevoită să înfrunte furtuna, în solitudine, în camera sa de la mansardă. Fetița hotărăște să coboare în bucătărie pentru un pahar de lapte cu cacao. Aici dă peste frățiorul ei mai mic, Charles Wallace, care, anticipând momentul, o aștepta cu două porții de lapte deja fierbinte. Charles, un copil precoce, ba chiar straniu, avea capacitatea de a le ghici gândurile lui Meg și mamei lor. În scurt timp în bucătărie apare și doamna Murry. În momentul în care Charles le pregătea câte un sandwich, Fortinbras, câinele mare și negru al familiei, latră din ce în ce mai agitat. Meg presupune că în curte ar putea fi vagabontul, care furase cearceafurile unei doamne, după cum se dusese vorba prin partea locului. În prag își face apariția doamna Ce- personaj straniu, cu care Charles făcuse deja cunoștință când, plimbându-se cu Fortinbras, a ajuns la casa bântuită unde aceasta locuia de puțin timp, împreună cu cele două prietene ale ei, doamna Cine și doamna Care. Meg devine tot mai neliniștită. Ea iși aduce aminte că tatăl ei, dispărut de-o vreme, obișnuia să-i alunge temerile.
  Intriga relatează întâlnirea dintre Calvin O’ Keefe, Meg și Charles, care porniseră în aventură spre casa doamnei Ce. Calvin, un băiat deșirat, era cu vreo doi ani mai mare decât Meg, iar lumea îl credea idiot ca și pe Charles. Copiii se împrietenesc și îl invită pe Calvin la ei acasă. Familia Murry mai are în componența sa doi membri, cei doi gemeni, Sandy și Dennys, cam banali. Calvin este încântat de atmosfera din locuința lor și astfel se familiarizează destul de ușor. Dar în scurt timp, cei trei copiii, pornesc în călătorie, împreună cu cele trei doamne, în căutarea tatălui dispărut în mod misterios. Teseractul devine cuvântul cheie al întregii aventuri.
  Acțiunea se mută pe Uriel, a treia planetă a Sistemului Solar Malak, în nebuloasa spirală Messier 101. Aici copii fac cunoștință cu Umbra Neagră care le amenință planeta. Ajung apoi pe centura lui Orion la Mediul Fericit. Aici li se explică efortul stelelor care pier în confruntarea dintre bine și rău, răul fiind reprezentat de umbra ce plutește deasupra planetelor, pe care o revăd în globul de cristal al Mediului Fericit. Află că și doamna Ce a fost cândva o stea ce s-a stins în aceeași confruntare inutilă.
  Eroii noștri sunt conduși apoi pe planeta Camazotz, unde domnul Murry e ținut prizonier. Aici trebuie să se descurce pe cont propriu, deoarece, din motive care nu li se explică, cele trei doamne afirmă că ele nu mai pot interveni. Calvin este înzestrat de acestea cu abilitatea de a comunica, Charles primește curajul copilăriei, iar Meg primește în dar ochelarii Doamnei Cine, pe care este îndrumată să-i folosească doar în momentul în care va avea absolută nevoie de ei. Totodată lui Meg, doamnele, în opoziție cu dorința sa, îi înzecesc defectele. Copiii sunt, de asemenea, sfătuiți să rămână mereu împreună și să nu se despartă sub niciun pretext.
  Rămași singuri cei trei copii, ținându-se de mână, ajung în orașul simetriilor, o lume în care casele și potecile sunt identice, mișcările oamenilor sunt similare, iar ordinea domnește pretutindeni. Aici totul este controlat din Sediul Central al Inteligenței Centrale, care comunică direct cu mințile tuturor. Printr-un fel de hipnoză, Inteligența Centrală pune stăpânire pe mintea lui Charles. Cu ochelarii primiți în dar, Meg reușește să intre în coloana în care era întemnițat tatăl ei, se eliberează și, împreună cu el și cu Calvin, reușesc să evadeze de pe planeta Camazotz.
  Punctul culminant surprinde dezamăgirea lui Meg când se trezește, departe de Charles, pe o altă planetă, populată de ființe stranii, niște creaturi cu tentacule, ce se dovedesc altruiste. Fetița se afla într-o stare critică, dar este îngrijită de Mătușa Bestia, iar în cele din urmă se întoarce după Charles Wallace și reușește, prin iubire mărturisită, să-l salveze.
  Și cum totul e bine când se termină cu bine, în deznodământ familia se reîntregește. Reîntâlnindu-se, toți se îmbrățișează cu dragoste în grădină. Fortinbras, nemaiputând sta deoparte, sare și el în mijlocul celor ce se îmbrățișau.
  Morala e clară: dragostea învinge!
  Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s