,,Copila-Stea” de Jerry Spinelli

,,Lumea crede că e venită de pe o altă planetă sau că părinţii ei sunt acrobaţi la circ. Din ziua în care apare la liceul din Mica, Copila-Stea Calaway surprinde printr-o feerie de sunet şi culoare. Îmbracă rochii lungi şi chimonouri, cântă la ukulele, râde şi dansează. Întreaga şcoală e cucerită de apariţia exotică ce sparge tiparele. Impresionat e şi Leo Borlock, elev în clasa a unsprezecea, pe care Copila-Stea îl cucereşte cu un surâs. Dar oamenii sunt schimbători şi capricioşi, iar cei ce ies din rândul lumii nu sunt văzuţi mereu cu ochi buni. Îndrăgostit, Leo încearcă să o convingă să devină o fată pe placul tuturor, chiar dacă asta presupune renunţarea la tot ce o defineşte.”

Pot să spun că această carte este foarte frumoasă și o recomand cititorilor de toate vârstele.. După cum este menționat și în prezentarea cărții Copila-Stea își face apariția la un liceu dintr-un orașel american. Ea impresionează prin extravaganță de care dă dovadă, dar și prin caracterul vesel pe care îl are. Astfel oferă mici atenții tuturor, cântă La mulți ani sărbătoriților etc. Copila-Stea ajunge să fie cea mai populară persoană din școală, însă apoi din cauza unui meci, ea este evitată total, la fel și Leo, un băiat care s-a îndrăgostit de ea. El încearcă s-o convingă să devină pe placul celorlalți, însă atrage și mai mult antipatia celor din jur. De aceea ea preferă să se comporte natural, să fie ea însăși. Ea va pleca din oraș pe neașteptate, lăsându-i lui Leo un gol în suflet care nu prea pare să se umple.

Deci, mesajul cărții este unul pe care cu toții ar trebui să-l luăm în seamă și mai exact să ne comportăm natural, să fim noi înșine, să nu încercăm să ne schimbăm comportament, înfățișarea numai pentru a fi pe placul celor din jur. Eu sunt de părere că dacă cuiva îi place de mine așa cum sunt : bine, dacă nu : sănatate. Într-un final cu toții voi găsi persoane care ne vor iubi, care ne vor respecta așa cum suntem, cu calități și defecte, pentru că nimeni nu este perfect 🙂

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Cartea poate fi achiziționată din librăriile Art, Humanitas etc.!

Un fragment din carte: http://www.editura-art.ro/carte-open/copila-stea

Copila-Stea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s