,,Ocheanul de ambră” de Philip Pullman

,,Ultima parte a trilogiei Materiile întunecate

Ocheanul de ambră o readuce în scenă pe Lyra, de-acum faimoasa eroină a cărţii, pentru o ultimă mare bătălie împotriva forţelor răului, a Spectrelor, a îngerilor Autorităţii, o bătălie care poate schimba soarta tuturor lumilor şi de care depinde însăşi existenţa Prafului.
Împreună cu prietenul ei Will, de care o leagă sentimente încă neînțelese, Lyra trebuie să coboare în lumea morţilor, unde se foloseşte de pumnal pentru a elibera sufletele închise acolo de la începutul timpului. În conflict cu Biserica, cu Autoritatea şi cu Moartea însăşi, ultima aventură a Lyrei nu poate să fie altfel decât spectaculoasă, pe măsura trilogiei pentru care stă ca epilog.”

După cum este menționat și în prezentare, acest volum este ultimul din trilogia ,,Materiile întunecate”. Lyra și Will trec împreună prin multe peripeții, călătorind până în lumea morților, eliberând sufletele ce erau prizoniere acolo. Ei împreună cu prietenii lor reușesc să schimbe universul în bine. La acest lucru contribuie și dna Mary Malone care creează ocheanul de ambră, prin care se vede Praful, dar și mișcarea acestuia prin lume.În final veți afla cum vor rămâne legate destinele celor doi copii, vă las pe voi să descoperiți 🙂

Mesajul cărții este unul extrem de sugestiv și mai exact acela că dragostea și iubirea pentru cei dragi pot învinge și cele mai mari piedici. În plus, Lyra și Will sunt niște modele de curaj, ambiție, iar ei nu sunt deloc egoiști, ci dimpotrivă, întrucât fiecare preferă să renunțe la a fi împreună pentru binele celuilalt, dar și pentru echilibru în univers. Părerea mea este că această trilogie merită citită atât de copii, dar și de adulții care vor să mai fie la vârsta adolescenței, la vârsta tinereții. Probabil voi reveni peste ani asupra acestor volume care cu siguranță mă vor face să călătoresc, să lupt alături de aceste personaje și să simt trăirile și sentimentele lor, ca și cum m-aș afla lângă ei, într-un univers paralel.

Lectură plăcută 🙂

Acest volum se mai găsește și sub numele de ,,Ocheanul de chihlimbar”! Toată cele trei volume pot fi achiziționate prin intermediul cluburilor de lectură, când se află în backlist sau de la Editura Arthur 🙂

Foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s