,,Familia mea și alte animale” de Gerald Durell

,,Atunci când excentrica familie Durrell nu mai suportă deprimanta climă britanică, face ceea ce orice familie rezonabilă ar face: își vinde casa din Anglia și se mută cu tot cu cățel în însorita insulă grecească Corfu. Pentru Gerry, în vârstă de zece ani, acesta este începutul unei perioade magice și pline de aventuri. Întâlnirea dintre fabuloasa menajerie pe care Gerry o aduce în casă și originala lui familie dă naștere unei serii de catastrofe irezistibil de comice: șerpi salvați de insolație care ajung în cadă, cutii de chibrituri pline cu scorpioni mișunând pe masă la micul dejun, două coțofene care devastează casa și se îmbată criță la o petrecere, o cățelușă urâțică în călduri căreia îi iese piciorul din încheietură când ți-e lumea mai dragă și multe altele. Nici ceilalți membri ai familiei Durrell nu sunt tocmai insipizi: o să vedeți ce se poate întâmpla în fața unor moaște sfinte, cum ieși dintr-o mlaștină la vânătoare de rațe, cum se conduce o barcă rotundă când suferi din amor etc. Familia mea și alte animale este o veselă cronică de familie, iubită cu pasiune de milioane de cititori, un clasic al umorului britanic de cea mai bună calitate…”

În primul rând, pot să afirm că descrierea realizată de editură concentrează esența cărții, plecarea familiei Durell din Anglia pentru a locui pe insula Corfu și toate evenimentele petrecute în sejurul lor aici. Micuțul Gerry, naratorul acestei opere, este un pasionat al naturii și nu pierde niciun prilej pentru a adăuga diverse viețuitoare menajeriei sale.

În al doilea rând, descrierea detaliată și pe alocuri plină de umor te captivează și dacă peisajul este sau a fost în totalitate real, nu pot decât să adaug că frumusețea naturii este unică și sunt întradevăr curios să vizitez acest paradis de pe insula grecească Corfu.

Cu siguranță, acest roman va fi încadrat, dacă nu este deja, în categoria romanelor care trebuie citite de fiecare om din această lume, întrucât deschide apetitul pentru citit fără să-ți dai seama. O recomand cititorilor de toate vârstele(nici odată nu este târziu ca s-o lecturezi și să perinzi alături de Gerry pentru a descoperi minunatele daruri ale naturii) și prefer să nu dau mai multe detalii(v-am dat destule). Vă las să descoperiți singuri restul și aș putea garanta că vă va place(dacă nu sunteți niște cititori mai pretențioși, mai excentrici decât mine) și că o veți recomanda și altora!

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Cartea poate fi achiziționată din librăriile Arthur, dar și online de aici: http://www.editura-arthur.ro/

Dacă ai talent la scris sau desen îți recomand să arunci un ochi asupra acestui concurs organizat de Editura Arthur: http://www.editura-arthur.ro/blog-arthur/archives/547

O altă recenzie interesantă: https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2014/12/01/e-van-f-prezinta-familia-mea-si-alte-animale-gerald-durrell/

Familia mea și alte animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s