,,Eleanor și Park” de Rainbow Rowell

,,Eleanor a fost dată afară din casă și, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, frații și tatăl ei vitreg. O școală nouă, unde nu cunoaște pe nimeni și toată lumea pare s-o urască. Nu-și face nicio speranță că și-ar putea găsi prieteni și, când se-așază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-și asculte muzica și să-și citească benzile desenate, nu se-așteaptă la mare lucru.

   Însă unele povești de dragoste încep fără mari așteptări și se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste. Deși sunt suficient de deștepți să știe că prima iubire nu durează, Eleanor și Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci și în ce are mai amuzant, mai naiv și mai stângaci.”

Vreau să menționez că mi-a plăcut foarte tare această carte și o recomand adolescenților și adulților deopotrivă. E uimitoare povestea de dragoste care se naște între Eleanor și Park. Cei doi se cunosc în autobuzul care-i ducea spre școală, fiind nevoiți să stea unul lângă altul. El îi lasă benzi desenate pe locul ei, pe care ea le găsește, le ia acasă, le citește și pe care i le înapoiază a doua zi fără a-și spune vreun cuvânt(acest obicei se repetă o perioadă 🙂 ). Cu timpul ei încep să vorbească despre personajele din benzile desenate, dar și despre muzică. Eleanor merge acasă la Park unde încet-încet este acceptată de familia sa. După ceva timp, tatăl ei vitreg ,Richie, află de relația lor, iar restul vă las să-l descoperiți singuri 🙂

Sunt de părere că acest volum reprezintă o cronică memorabilă, care dezvăluie frumusețea primei iubiri. Deși finalul nu este unul la care m-am așteptat, întâmplările luând o întorsătură la care niciun cititor nu s-ar fi gândit asta nu reprezintă un dezavantaj al cărții, ci dimpotrivă. Totodată te face să conștientizezi ca viața nu este roz și că nu este obligatoriu ca toate poveștile să se termină cu ,,ș-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” 🙂

Lectură plăcută 🙂

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul cluburilor de lectură(liceu) sau de la editura Arthur ( http://www.editura-arthur.ro/ ) !

Eleanor & Park (Rainbow Rowell)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s