,,Copiii de făină” de Anne Fine

,,În clasa domnului Cartright şi-au găsit locul cei mai dificili copii, iar sarcina lui, ca diriginte, nu-i deloc simplă.

Toată şcoala e în febra pregătirilor pentru Târgul de Ştiinţă, numai el trebuie să-i supravegheze pe ştrengarii săi, care au în grijă nişte… copii de făină. Pe de altă parte, elevii aşteaptă doar formidabila explozie care va dezlănțui haosul în toată clasa.

Singurul care se abate de la plan este Simon Martin: pentru prima dată în viaţa lui, băiatul găseşte un sens într-o temă pentru acasă. Copila sa de făină nu mai este un simplu săculeţ, iar reacţia elevului-problemă îi surprinde pe toţi cei din jur.”

Tot este 1 mai zi liberă nu am putut rata ocazia de a citi și nu m-am lăsat până nu am terminat această carte scurtuță(cam 150 și ceva de pagini citite în vreo 2 ore), dar care mi-a plăcut extrem de mult 🙂 După cum este menționat și în descriere domnul Cartright este diriginte al unei clase, din care fac parte elevi cu probleme de comportament și care au nivel de cunoștințe extrem de scăzut. Pentru Târgul de Științe au de pregătit un proiect și este ales cel de Puericultură ce constă în creșterea unor copii de făină, adică a unor săculeți umpluți cu făină.

Acest proiect reprezintă o adevărată provocare pentru Simon Martin care se atașează de ,,copila sa” de făină. Astfel el ajunge să înțeleagă de ce a fost părăsit de propriul tată când avea doar 6 săptămâni. O morală ce poate fi extrasă din această carte este aceea că niciodată nu trebuie să judecăm fără a ne pune în postură persoanei respective.

Recomand acest volum cititorilor de toate vârstele, întrucât va avea un impact asupra minții fiecăruia care îl citește, de unde pot afirmă și că este un roman psihologic care te face să reflectezi asupra cărții, dar și a vieții tale 🙂

Lectură plăcută 🙂

Cartea poate fi achiziționată de la Editura Arthur!

Foto

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s