,,Hotelul Bosfor” de Esmahan Aykol

,,Nemții beau bere. Și turcii mănâncă chebap. Kati Hirschel luptă în fiecare zi împotriva acestor clișee. De trei ani locuiește la Istanbul și își conduce librăria de romane polițiste și turcii încă se mai minunează când râde – doar nemții nu râd niciodată.Kati Hirschel însă nu se lasă cantonată într-un singur rol și se transformă într-un detectiv de succes. După mottoul: librarul nostru, eroul nostru.

Am citit această carte și mi-a plăcut extrem de mult. Kati, proprietara unei librării de romane polițiste, ajunge un detectiv din proprie inițiativă care reușește să afle cine este responsabil pentru moartea regizorului Kurt Muller. Apelează la polițiști, ziariști, ia contact cu oameni din mafie și într-un final află că vinovată pentru crimă  este o persoană apropiată ei (vă las să descoperiți singuri) care s-a răzbunat pe victimă. Cartea este presărată cu umor și ironie fină, ducând cititorul în frumosul tărâm de pe malul Bosforului. Crima a avut loc în Hotelul Bosfor, un hotel de lux din Istanbul.

Recomand această carte cititorilor mai mari de 14 ani (eu mă încadrez perfect 🙂 ) și pot să afirmă că vă va plăcea, mai ales dacă sunteți cititori de romane polițiste. O învățătură pe care o putem extrage este aceea că uneori este bine să ne vedem de treburile noastre și să nu ne băgăm nasul unde nu ne fierbe oala, deoarece putem să ne complicăm viața fără rost. Kati scapă basma curată întrucât este apreciată de mafiotul Mesut și de sora acestuia, însă noi nu știm dacă vom avea același noroc 🙂

Lectură plăcută 🙂

hotelul-bosfor-produs_galerie_mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s