,,O buclă în timp” de Madeleine L’Engle

Medalia Newbery; Premiile Raftul Lewis Carroll și Sequoyah; Pe locul 4 în „Topul celor mai bune cărți pentru copii scrise vreodată” realizat de revista Time în 2015; Inclusă în 2014 de Entertainment Weekly între cele „50 de cărți pe care orice copil ar trebui să le citească”

,,E noapte şi o furtună zguduie casa din temelii. Meg, Charles Wallace şi mama lor sunt în bucătărie când o străină apare la uşa lor: este doamna Ce, un vârtej a abătut-o din drum. După o cană de lapte cu cacao, le transmite un mesaj important: teseractul există. Ce este teseractul? se întreabă cei doi fraţi şi află că e cea de a cincea dimensiune, iar tatăl lor tocmai asta cerceta înainte să dispară brusc şi inexplicabil.

   În scurt timp îşi fac un prieten nou, Calvin, şi ajung să le cunoască şi pe doamnele Care şi Cine, prietenele misterioasei lor musafire din miez de noapte. Așa începe fantastica lor aventură prin spaţiu şi timp, pe urmele tatălui dispărut.”

Cartea scriitoarei Madeleine L’Engle mi-a plăcut mult datorită ideii de dimensiuni, teseract, buclă în timp. Acest volum susține că ar putea exista o mulțime de galaxii și planete necunoscute oamenilor, care să fie populate de diferite creaturi. Mesajul pe care-l pot desprinde din această mare de cuvinte este acela că dragostea reprezintă cea mai puternică armă. Poți să fii sărac, însă dacă iubești și ești iubit poți răzbate toate greutățile vieții. Meg reușește să-și salveze frățiorul prin dragostea pe care i-o poartă. Ea conștientizează că IC nu este iubit și nu iubește pe nimeni, însă între ea, frații, mama și tatăl său există iubire, sentimente.

Maniera în care au fost prezentate întâmplările este una atractivă. Doamnele Cine,Ce și Care sunt niște adevărate surse de citate și, chiar și așa, ele sunt iubitoare. În text sunt prezente numeroase versete biblice, reprezentând temelia creației acestei scriitoare. Dragostea reprezintă cel mai frumos și inegalabil dar primit de la Dumnezeu. Vă recomand să citiți această carte indiferent dacă ați trecut de vârsta copilăriei/adolescenței, întrucât este foarte interesantă!

Cartea poate fi achiziționată din librăriile Arthur sau online de aici: http://www.editura-arthur.ro/carte/o-bucla-in-timp

Lectură plăcută 🙂

O buclă în timp (Madeleine L'Engle)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s