,,Four. O antologie Divergent” de Veronica Roth

     Cu doi ani înainte ca Tris Prior să facă alegerea care avea să-i schimbe viaţa, fiul de şaisprezece ani al liderului Abnegaţiei a trecut prin acelaşi lucru. Transferul lui Tobias către Neînfricare reprezintă şansa de a o lua de la capăt. Aici, el nu va fi strigat pe numele dat de părinţi. Aici, el nu va permite ca teama să îl transforme într-un copil înspăimântat.
Proaspăt botezat „Four”, el află în timpul iniţierii că va izbândi în Neînfricare. însă iniţierea este doar începutul, iar Four trebuie să-şi revendice locul în ierarhia Neînfricaţilor. Deciziile lui îi vor afecta pe viitorii novici şi vor scoate la iveală secrete care ar putea să-i pună în primejdie propriul viitor – şi viitorul întregului sistem de facţiuni.
Doi ani mai târziu, Four este pregătit să acţioneze, dar cursul lucrurilor este încă neclar.
Totuşi, prima novice care sare în plasă ar putea schimba totul. Alături de ea, calea de a salva lumea ar putea deveni limpede. Alături de ea, el ar putea fi din nou Tobias.
Veronica Roth completează seria DIVERGENT cu un volum adiacent palpitant, relatat din perspectiva îndrăgitului şi celebrului personaj Tobias. Cele patru povestiri incluse în această ediţie – TRANSFERATUL, NOVICELE, FIUL şi TRĂDĂTORUL –, alături de trei scene inedite, oferă cititorilor o privire electrizantă asupra trecutului şi sentimentelor lui Tobias, pregătind totodată terenul către saga trilogiei DIVERGENT.”

Voi începe prin a detalia în ce constau cele 4 povestioare. ,,Transferatul” îl prezintă pe tânărul Tobias Eaton care duce o viață oribilă alături de tatăl său, Marcus, un om extrem de violent, lider al Abnegației. Marcus îl pregătește pentru testul de aptitudini, astfel încât rezultatul acestuia este Abnegația. La Ceremonia Alegerii el alege Neînfricarea pentru a scăpa de tatăl său și a pentru a-și câștiga libertatea mult dorită. După mulți ani de zile un Bățos alege să-și părăsească facțiunea. Având în vedere că el este fiul unui lider, acest transfer provoacă multă agitație în presă.

,,Novicele” prezintă inițierea lui Four, momentele petrecute de el alături de Zeke, Shauna și Tori care-i face un tatuaj cu însemnele tuturor facțiunilor. Instructorul său, Amar, care se dovedește a fi Divergent moare într-un mod dubios. Four este conștient că și el are abilități pentru 2 facțiuni și că este conștient în timpul simulărilor, însă ascunde acest lucru. La sfârșitul inițierii se clasează pe primul loc, fiind urmat de ticălosul Eric.

Povestirea ,,Fiul” ni-l înfățișează pe Four care refuză să ocupe o funcție în conducerea Neînfricaților, devenind instructor și angajat la camera de control. Eric devine lider în locul său și totodată apar multe schimbări în sistemul facțiunii. Four descoperă faptul că liderul neînfricat Max și Jeanine, conducătoarea Erudiților, pregătesc un atac asupra Abnegației și-și supraveghează superiorul. Primește un bilet și merge să se întâlnească cu cea care l-a scris. Este uimit să-și vadă mama, Evelyn, pe care o crezuse moartă, acum membră a celor fără facțiune. Ea îi propune să i se alăture, însă el refuză.

În ,,Trădătorul” își face apariția și Tris despre care Four își dă seama că este Divergentă. Cei doi se sprijină reciproc și se străduiesc să-și înfrunte temerile. Toate momentele petrecute împreună îi apropie și acest lucru îl determină să meargă în sectorul Abnegației pentru a-l avertiza pe Marcus de atacul Neînfricaților și Erudiților. Acesta nu crede. Four este conștient că i-a trădat pe Neînfricați, însă crede că majoritatea membrilor din Abnegație(cu excepția lui Marcus) merită să supraviețuiască (mai ales familia lui Tris).

Trei scene inedite din Divergent sunt relatate din perspectiva lui Tobias:

  • ,,Prima săritoare: Tris!”
  • ,,Ai grijă, Tris!”
  • ,,Arăți bine,Tris.”

Sunt de părere că această antologie vine ca o completare a acestei trilogii de excepție pe care toții fanii ,,Divergent” ar trebuie s-o citească 🙂 Din toată povestea Veronicăi Roth învățăm cât de importantă este familia, faptul că în viață trebuie să facem sacrificii și să fim noi înșine. Cartea poate fi achiziționată de la editura Leda: http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=2597

Lectură plăcută 🙂

Four. O antologie Divergent - Veronica Roth

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s