,,O poveste grimminală” de Adam Gidwitz

,,A fost odată ca niciodată basmul fraţilor Grimm, Hänsel şi Gretel. Acum, Adam Gidwitz repovesteşte captivant aventurile celor doi fraţi, adăugând numeroase întâmplări pline de suspans, pe măsură ce copiii devin personaje în alte poveşti binecunoscute – modificate radical.

O poveste grimminală este o alternativă îndrăzneaţă la basmele clasice, în care cei doi fraţi înfruntă mai multe personaje malefice, de la diavol la un dragon uriaş, ba chiar şi Luna de pe cer, căreia se pare că-i place să mănânce copilaşi. Hänsel şi Gretel le vor dovedi atât regelui şi reginei, părinţii lor, cât şi tuturor locuitorilor din regatul Grimm că dragostea, prietenia şi curajul pot învinge răul şi pot face orice posibil. Şi au trăit fericiţi… Sau?”

Volumul de față reprezintă o dezvoltare a poveștii Fraților Grimm, Hansel și Gretel, prezentată într-o manieră ,,mai de groază” potrivită cititorilor de vârste mai fragede. Cei doi frați gemeni sunt copiii unor împărați care pornesc într-o călătorie pentru a scăpa de părinții lor ,,înfricoșători”. Trec prin numeroase peripeții. Întâmplarea cu casa din turtă dulce este doar o mică parte din aventura lor. Ei ajung să se despartă și de multe ori se întâmplă să fie la un pas de a-și pierde viața. Însă conform basmelor clasice eroii nu mor, ci dimpotrivă biruiesc forțele răului.

Cartea lui Adam Gidwitz ne învață că uneori trebuie să facem sacrificii, însă în schimbul lor vom fi răsplătiți. De asemenea, aflăm că iubirea, prietenia și vitejia pot învinge și cele mai mari bariere, cei mai periculoși dușmani. Finalul este unul adecvat unui basm: totul se termină cu bine și cei doi copiii, care s-au maturizat, sunt încoronați de părinții lor care preferă să renunțe la tron. Ei au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Intervențiile autorului piperează opera făcând-o mai atractivă.

Sunt de părere că atât micii cititori, cât și cei mari ar trebui să citească această carte care va avea un impact diferit asupra lor 🙂 Volumul poate fi achiziționat din librăriile Arthur sau online de aici: http://www.editura-arthur.ro/carte/o-poveste-grimminala

Lectură plăcută 🙂

O altă recenzie interesantă: https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2015/03/11/4319/

O poveste grimminală (Adam Gidwitz)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s