,,Mireasa prințului” de William Goldman

,,O poveste despre dragostea adevărată, aventuri, piraţi, prinţese, uriaşi, vraci şi tot felul de creaturi fioroase – Mireasa Prinţului este un basm clasic într-o interpretare modernă.În timp ce statele Florin şi Guilder războiul este pe cale sa izbucnească, Prinţesa Buttercup se luptă cu deznădejdea pierderii iubitului său, este răpită de către un mercenar şi acoliţii acestuia, din mâinile cărora o salvează un pirat, iar mai apoi este obligată să se mărite cu Prinţul Humperdinck. Pe parcursul acestei aventuri care te ţine cu sufletul la gură, îi va întâlni pe Vizzini, machiavelicul criminal care ar face orice pentru o pungă de galbeni, pe Fezzik, uriaşul prietenos, pe Inigo, spadasinul a cărui sabie este însetată de răzbunare şi pe Contele Rugen, păpuşarul diabolic care trage toate aţele. Pe neașteptate – și stricându-le acestora toate planurile -, în scenă își face apariția Westley, adevărata iubire a Prințesei Buttercup și singurul care poate schimba soarta lucrurilor”

Cartea lui Goldman este prezentată a fi o prescurtare a romanului lui S. Morgensern ceea ce nu este așa. Eu unul chiar am crezut că acesta este adevărul, însă fără comentariile autorului și indicațiile acestuia cu siguranță opera ar fi fost mult mai săracă, mai lipsită de farmec. Maniera autorului de a nara întâmplările este una care te determină să nu lași cartea jos din mână.

Buttercup este o tânără care locuiește în Florin, fiind fiica unor oameni simpli care sunt niște lăptari. Fără să-și dea seama se îndrăgostește de argatul familiei, Westley, însă acesta pleacă în America pentru a se îmbogăți. Se răspândește vestea cum că acesta a fost omorât de renumitul pirat Roberts, fapt ce o bagă pe Buttercup în depresie. Moștenitorul tronului Florinului trebuie să-și găsească o soție pentru a avea la rându-i moștenitori. Contele Rugen îl duce la frumoasa Buttercup care este obligată să accepte mariajul, în care nu există sentimente, ci numai interes. Pentru a nu se face de râs prințul, Buttercup devine prințesă și studiază la o școală regală pentru a se pregăti să devină regină timp de 3 ani.

Cu câteva săptămâni înainte de căsătorie, prințesa este răpită de trei tâlhari(plătiți de prinț) care au sarcina de a o omorî în apropierea Guilder-ului pentru a putea declanșa un război între cele 2 state. Westley mascat în omul negru (care nu fusese omorât de piratul Roberts) reușește să-și salveze iubirea vieții prin inteligență, abilitate și forță. Prințesa este dusă înapoi la palat de oamenii prințului, iar iubitul ei este închis într-o temniță, unde își va găsi sfârșitul.

Doi dintre răpitorii prințesei, turcul Fezzik(un uriaș puternic și prietenos) și Inigo (spadasinul dornic de a se răzbuna pe contele Rugen, cel care i-a omorât tatăl), fură trupul lui Westley și-l duc la un vraci care prepară o pastilă care pentru aproape o oră îl învie(acesta va reuși să supraviețuiască pentru câțiva ani). Împreună merg la palat salvând-o pe Buttercup de la căsătoria cu prințul malefic. Toți patru reușesc să fugă și se adăpostesc pe o insulă unde nimeni nu a putut să-i urmeze. Acolo se va naște fiica lui Buttercup, Waverly care la câțiva anișori va fi răpită de o hidoșenie de om (aceste întâmplări sunt prezentate în ,,Bebelușul lui Buttercup”).

Din acest volum putem învăța că dragostea reprezintă cea mai puternică armă care învinge orice obstacol și că în viață pentru a izbuti este nevoie de sacrificiu, dar și de speranță 🙂 Cartea poate fi achiziționată din librăriile Arthur sau online de aici: http://www.editura-art.ro/carte/mireasa-printului

O altă recenzie interesantă: https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2014/12/03/3807/

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Mireasa prințului (William Goldman)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s