,,Al cincilea val” de Rick Yancey

   O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic.

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

Nu vreau să dau mai multe detalii despre acțiunea cărții, nu vreau să vă povestesc cum se finalizează aventurile lui Cassie și ale lui Ben Parish.. Vă las pe voi să le descoperiți peripețiile! Vreau doar să precizez faptul că acest volum ar trebui să vă determine să conștientizați că în viață pentru cea mai mică victorie este nevoie de un sacrificiu, uneori chiar de mai multe. Trebuie să apreciem ce este cu adevărat important: familia și valorile morale!

Încă de la început vă veți da seama că aveți în față o capodoperă SF care vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină 🙂 Mie mi-a plăcut foarte mult și sper că și vouă vă va plăcea, mai ales că o recomand cititorilor de toate vârstele!

Părerile criticilor:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s