,,Sufletul împăratului” de Brandon Sanderson

  În urma unui atentat, împăratul Ashravan a rămas doar un trup fără suflet, iar acest lucru a fost ascuns sub pretextul durerii provocate de moartea soţiei sale. Dacă nu-şi va reveni după cele o sută de zile de doliu, imperiul va fi cuprins de haos. Aşa că prizoniera Shai primeşte sarcina aproape imposibilă de a crea prin Falsificare un nou suflet pentru împărat, scopul ei secret fiind însă acela de a-şi recăpăta libertatea.

Am tot auzit vorbindu-se în blogosferă despre această carte și m-am decis s-o citesc și eu. Descrierea de pe a 4-a copertă  mi s-a părut interesantă. Falsificatoarea Shai primește misiunea de a-i face un suflet împăratului în timp de 100 de zile, altfel s-ar descoperi că acesta a murit, iar conducerea ar fi preluată de un alt ,,partid”(ca să mă exprim în termeni mai ușor de înțeles).

Falsificarea este o artă, iar Shai dovedește acest lucru prin meticulozitatea de care dă dovadă. Ea reușește să ducă misiunea la bun sfârșit și să evadeze, salvându-și viața. Shai este un model de ambiție, inteligență, îndemânare, reușind să ghicească amănunte din viețile oamenilor care o înconjoară. Pentru ea toate lucrurile au suflet, dorințe, fapt ce nu este văzut cu ochi buni de ceilalți.

Vă recomand romanul lui Brandon Sanderson ce se găsește într-un format simpatic la editura Paladin(imprint al Grupului Editorial Art):  http://www.editura-paladin.ro/carte/sufletul-imparatului 🙂

O altă recenzie interesantă: https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2015/06/22/bookfest-2015-paladin-sufletul-imparatului-de-brandon-sanderson/

Lectură plăcută 🙂

Sufletul împăratului (Brandon Sanderson)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s