,,Fată înecându-se” de Caitlin R. Kiernan

     În familia lui Imp, nebunia se aliniază ordonat, ca va­goanele unui marfar: bunica, fiica, fiica fiicei… Imp este schizofrenică şi o ştie. Cu ajutorul medicamentelor şi al psihiatrei, Imp este bine – până când o întâlneşte pe Eva Canning, care seamănă tulburător de mult cu tânăra din Fată înecându-se, un tablou ce o obsedează din copilărie. Sirenă, lup sau fantomă, Eva o bântuie şi o aruncă într-un vârtej de vise şi amintiri care nu au nimic de-a face cu realitatea. Ca să scape din labirintul obsesiilor, Imp începe să scrie, iar hotarul ce separă închipuirea de realitate şi magia de nebunie dispare cu totul. Treptat, autobiografia ei se transformă într-o poveste cu fantome, sirene şi vârcolaci, într-un fantasy întunecat şi erotic în care nimic nu e ceea ce pare.

Romanul lui Kiernan reprezintă un joc al cuvintelor la care este supusă mintea celui care-l citește. Cu greu te poți decide ce evenimente aparțin vieții lui Imp și care aparțin imaginației sale. Limita dintre nebunie și sănătate mintală este aproape invizibilă, încât nu te poți hotărî când tânăra e cu picioarele pe pământ sau când delirează.

Din povestea vieții lui Imp înveți cât de importantă este dragostea și că este nevoie de sacrificii pentru a izbuti să treci mai departe. Maniera de a povesti a scriitoarei te teleportează în centrul acțiunii și te simți de parcă ai lua parte la întâmplări sau cel puțin că ești martor la cele ce au loc.

Volumul poate fi achiziționat din librării sau online de aici: http://www.editura-paladin.ro/carte/fata-inecandu-se

Lectură plăcută 🙂

Alte recenzii interesante: https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2015/06/23/bookfest-2015-paladin-fata-inecandu-se-de-caitlin-r-kiernan/

http://lauracaltea.ro/articlesite/sufletul-imparatului-brandon-sanderson-fata-inecandu-se-caitlin-r-kiernan

Fată înecându-se (Caitlín R. Kiernan)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s