Concurs 400 de like-uri(ÎNCHEIAT)

După cum am promis voi oferi o carte, fiindcă am atins pe facebook pragul de 400 de like-uri(ba chiar l-am depășit 🙂 ). Vă voi oferi romanul ,,Flori de ruină” al renumitului scriitor francez Patrick Modiano, premiat cu Nobel în 2014 🙂

  Ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia premiului?

 1. În primul rând like paginii de facebook ,,Pasiunile mele”  (dacă nu ați apreciat-o încă)
 2. Like acestei postări (fie pe facebook, fie pe blog)
 3. Menționați într-un comentariu (fie pe facebook, fie pe blog) o carte ce face parte din literatura franceză și să spuneți cum vi s-a părut sau, în cazul în care nu ați citit niciun roman scris de vreun francez, precizați literatura cărei țări vă place cel mai mult.(Puteți să rezolvați ambele cerințe)

Data limită de înscriere: sâmbătă, 10 octombrie 2015 ora 24.00 

    Extragerea se va face duminică, 11 octombrie prin intermediul random.org, iar câștigătorul va fi anunțat în aceeași zi!

 Succes!

  P.S.: Rulada nu face parte din premiu 🙂 

11217664_1615574368728645_7351434537524768113_n

UPDATE: Câștigătorul concursului este Andrei Cioată 🙂 Felicitări! Vom discuta în privat detaliile referitoare la livrarea premiului!

M-am bucurat extrem de mult că la acest concurs au participat mulți cititori ai blogului 😀 Vă aștept și la concursurile următoare! În curând vom ajunge la 500 de like-uri, iar în noiembrie blogul va împlini 2 ani de activitate 🙂 Plus că vin sărbătorile de iarnă, așa că nu vor lipsi concursurile cu cărți pentru voi!

concurs 400

17 comentarii

 1. Hmm, romanul meu preferat scris de un francez cred ca este „Legaturi primejdioase” de Choderlos de Laclos. Spun „cred” pentru ca mi-a placut foarte mult si „Bel Ami” de Guy de Maupassant. Nu cred ca am vreo literatura preferata. Recunosc, am o mica slabiciune pentru cea engleza, pentru ca Jane Austen, surorile Bronte si Charles Dickens se numara printre clasicii mei preferati, dar imi place mult si literatura rusa si cea americana si cea romana, si bineinteles, si cea franceza.

 2. E un răspuns extrem de greu de dat pentru că iubesc literatura franceză. Îmi e imposibil să aleg între prima carte din seria Regi Blestemaţi de Maurice Duron şi Istoria celor 13 de Balzac. Pur şi simplu nu pot alege.

 3. Am citit multe carti scrise de autori francezi, insa cel mai mult mi-au placut cartile lui Eric Emmanuel Schmitt, iar dintre cartile lui, Oscar si Tanti Roz e capodopera: o carte de suflet, o carte despre puritate, iubire si despre capacitatea unui copil de a trai in 10 zile cat altii traiesc intr-o viata. Mi-au placut si alte carti scrise de el, pe unele le-am citit in romana, pe altele in franceza, toate sunt faine. 🙂
  In legatura cu a doua intrebare, nu prefer literatura unei anumite tari, sunt carti care imi plac din literatura franceza, din cea rusa, din literaturile nordice, si nu numai. Cred ca aproape fiecare tara are cel putin un autor talentat, un autor ale carui opere au depasit granitele.

 4. Dama cu camelii, de Alexandre Dumas, este cartea care imi place cel mai mult din literatura franceza. Cartea descrie povestea de dragoste dintre o curtezana din Paris, Marguerite Gautier, si Armand Duval, in secolul al 19-lea. Pe langa iubire, cartii descrie efectele dezastruoase ale geloziei asupra iubirii si vietii in general. Sincer, cartea mi-a placut atat de mult pentru ca autorul reuseste sa redea atat de bine sufletul personajelor, incat parca le cunosti de-o viata.

  Am dat like la articolul de pe fb cu Typhoon Ciel.

 5. Am citit cateva dintre cartile lui Marc Levy, si chiar mi-au placut. Nu este cel mai bun autor francez, insa cartile lui sunt usor de citit si bune pentru relaxare. Mi-au placut „Si daca e adevarat” si „In alta viata”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s