,,O istorie secretă a Țării Vampirilor. Cartea pricoliciului” de Adina Popescu

Cu puțin timp în urmă am primit această cărțulie din partea Editurii Arthur (pe care o puteți comanda de aici) și doresc să le mulțumesc pe această cale. Am ales să călătoresc spre Țara Vampirilor în seara de Halloween și am revenit după câteva zile, încântat de tot ceea ce am văzut și am auzit, dar și puțin nemulțumit, fiindcă excursia s-a terminat așa repede 😀 Aștept cu nerăbdare celălalte  două volume, ,,Cartea Fetiței Vampir” și ,,Cartea Călătorului”, care cu siguranță vor fi la fel de fascinante. Toată stima și respectul meu pentru Adina Popescu, scriitoarea care a reușit să creeze o lume fermecată cu al ei condei magic!

Trilogia ,,O istorie secretă a Țării Vampirilor”  înfățișează un univers fantastic în care se împletesc lumea reală și lumea basmului. Basmul nu reprezintă o plăsmuire a oamenilor,ci lumea în care trăim. Deși nu știm asta, ori  nu vrem să recunoaștem, noi suntem parte a basmului propriu. Fiecare ființă are propria poveste în care este personajul principal și al cărei final nu este neapărat ,,și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

Adina Popescu a câștigat în 2013 Marele Premiu al Concursului de Creație Literară Trofeul Arthur și i s-a oferit șansa de a fi publicată la această editură. A meritat acest premiu și eu consider că a fost descoperit unul din cei mai buni scriitori români contemporani. Cartea de față este încadrată în categoria ,,literatură pentru copii”, însă sunt de părere că trebuie citită și de adulți, nu numai de cei mici.

În Țara Vampirilor, vampirii au fost scoși înafara legii și cei de la putere folosesc tot felul de mijloace pentru ,,a repara” ceea ce este neînregulă din punctul lor de vedere cu personajele de basm și cu poveștile acestora. Pe acest tărâm întâlnești zmei, Împărați care nu vor să accepte că lumea ,,s-a modernizat”, viteji precum Greuceanu, Pipăruș-Petru. Iar Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Sfânta Miercuri bineînțeles că nu pot lipsi, deși viețile lor nu mai sunt ca pe vremuri.

Acest prim volum reprezintă, după cum ne spune și titlul, povestea pricoliciului. Sincer să fiu nu mai auzisem până acum de această ființă mitică, însă niciodată nu este prea târziu ca să mai înveți câte ceva. Din dicționar am aflat că un pricolici este ,,un duh rău în care se transformă unii oameni după ce mor și ce ia înfățișarea unui lup”. Pricoliciul nostru nu este un personaj negativ. El este ultimul rămas din neamul său și se află într-o mare dilemă, întrucât nu-și poate aminti propria poveste: cine este, de unde vine, ce se va întâmpla cu el.

Soarta face ca pricoliciul să plece într-o călătorie fără destinație cu scopul de a-și afla povestea. Acesta se află la un pas de a-și vedea Sfârșitul cu ochii, însă scapă datorită unei persoane care crede în existența sa. Fără să vrea este implicat în poveștile altora și ajunge să învețe multe lucruri importante, lecții de viață esențiale, pe care vă las să le descoperiți singuri. Am acordat 5 steluțe pe Goodreads acestei cărți și sunt sigur că le merită pe deplin. Sunt ferm convins că o să vă placă și de aceea vă urez:

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

O istorie secretă a Ţării Vampirilor. (I) Cartea Pricoliciului. (Adina Popescu)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s