,,Micuțul Nicolas în recreație” de Goscinny/Sempe

   Aristide, Lothar, Eusebiu, Gil, Achim, Maxenţiu, Rufus, Ioachim şi micuţul Nicolas ştiu să profite din plin de timpul liber. Pe Aristide poţi să-l calci pe bătătură, dar nu cumva să calci pe tartina lui cu dulceaţă. Iar dacă-l enervezi pe Eusebiu, fereşte-te de el, altfel nasul tău va primi instantaneu un pumn.Şi, fie că vor să scoată un ziar cu tiparniţa de jucărie a lui Maxenţiu, să meargă la pescuit de mormoloci, să organizeze un meci de fotbal sau o bătaie în recreaţie, pedagogul Bulbuc e mereu cu ochii pe ei. Micuţul Nicolas nu se plictiseşte niciodată cu prietenii lui şi e gata oricând să li se alăture, orice ar pune la cale. Când vine vorba de ştrengării, nici nu trebuie să-i spui de două ori.

Acum câteva luni am citit ,,Micuțul Nicolas” și am fost bucuros să aflu că tocmai s-a tradus și cel de-al doilea volum. Să știți că este o întreagă serie ce merită citită! Deși este încadrată de critici în categoria ,,literatură pentru copii”, sunt de părere că oricine, fie adult, fie copil, ar trebui să ia parte la aventurile lui Nicolas. Alături de acesta călătorești în Franța anilor 50, în universul copiilor din acele vremuri. Nu aveau calculatoare, tablete, smartphone-uri, însă știau să se distreze 🙂

Sunt sigur că oricui i-ar fi plăcut să aibă o copilărie la fel de palpitantă ca a lui Nicolas, însă dacă nu ai fost la fel de norocos, atunci ar fi cazul să citești aceste cărțulii haioase 🙂 Se citesc cu ușurință, iar ilustrațiile lui Jean-Jacques Sempe(ce apar la tot pasul 😀 ) dau un strop de farmec, motiv pentru care cei doi, scriitorul și ilustratorul, au câștigat numeroase premii, meritate cu vârf și îndesat.

Prea multe despre această carte nu vă mai pot spune. Prezentarea editurii surprinde esențialul, așa că vă voi lăsa pe voi să descoperiți singuri universul magic al micuțului Nicolas. Câteva ilustrații:

Această prezentare necesită JavaScript.

Cartea poate fi achiziționată de aici: http://www.editura-arthur.ro/carte/micutul-nicolas-in-recreatie 🙂

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Micuțul Nicolas în recreație (René Goscinny, Jean-Jacques Sempé)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s