Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

Deși nu am fost extrem de cuminte anul acesta, îndrăznesc să-ți transmit o listă cu cărți pe care mi le doresc, în speranța că unul din spiridușii tăi îmi va aduce măcar una dintre ele 🙂 Promit să las sub brad fursecuri cu ciocolată pe care le voi pregăti cu mânuțele mele și un pahar cu lapte, poate și alte dulciuri, dacă reușesc să le fac. Ca să îți dau o mână de ajutor voi menționa titluri ce se găsesc pe Librăria online Librex.ro la un preț avantajos. Mă știi doar, îmi place să le ușurez muncile celorlalți atât cât pot și eu 😀

Și ca să îți dovedesc că nu sunt o persoană egoistă și avară voi menționa doar un titlu pentru mine, restul sunt pentru persoanele dragi mie!

Probabil știi că iubesc Crăciunul, că e perioada mea favorită din an și cu această ocazii citesc cărți tematice 🙂 Anul ăsta mi-aș dori să citesc ,,În căutarea sufletului Crăciunului” de R.D. Mottok..De ce? Fiindcă titlul sună extrem de tentant, iar prezentarea de pe site de asemenea 🙂

Dacă sărbătoarea Crăciunului ar fi în pericol să-şi piardă Sufletul, cine s-ar încumeta să părăsească siguranţa şi căldura căminului pentru a-l regăsi şi a-l aduce înapoi?

Povestea spune că trei prieteni pornesc în aventura vieţii lor, încercând să salveze Crăciunul. Împreună vor traversa păduri pline de primejdii, vor revedea locuri şi prieteni dragi, uitaţi de vreme, îşi vor face prieteni noi şi vor găsi tovarăşi de drum de nădejde. Dar vor reuşi ei, oare, să redea sărbătorii Crăciunului strălucirea pierdută? Vor reuşi să găsească la timp Sufletul Crăciunului?

„Uneori, oamenii mari uită lucrurile importante, cele pe care ochiul nu le vede, mâna nu le atinge. Cam aşa gândea şi Micul Prinţ, cred. Aşa că am refuzat să uităm iubirea, blândeţea, răbdarea, ca nu cumva ele sa dispară încet-încet, fără zgomot… În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei, grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire.” – Teo Trandafir 

R.D. Mottok este un părinte îngrijorat că sentimentele care însufleţesc sărbătoarea Crăciunului, precum iubirea de semeni, generozitatea, compasiunea şi spiritul de sacrificiu, sunt pe cale de a fi uitate. Ca să le readucă în căminele şi inimile tuturor copiilor, vine în ajutorul parinţilor cu o poveste magică, plină de căldură şi speranţă.

Pentru bunica mea doresc Pachetul Dalai Lama, întrucât este pasionată de cărțile din care afli mai multe despre cum să fii mai bun, mai înțelept 🙂 Pe deasupra este pasionată de istoria religiilor, fiind curioasă să afle cât mai multe lucruri despre fiecare religie în parte.. Mereu spune că: DUMNEZEU e unul și același pentru toți! Diferă doar modul în care oamenii își manifestă iubirea față de Acesta, modul în care Îl cinstesc și Îi înțeleg învățătura! Iar Crăciunul mi se pare o ocazie potrivită pentru a te gândi la propriul suflet, la divinitate..

pachet-dalai-lama-938-2.jpeg

Pentru mama mea doresc primele 2 volume din Fluturi de Irina Binder care sunt sigur că îi vor fi pe plac 🙂

Cartea Irinei Binder te ajută să descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc și mor.Mai mult, ei asistă la propria lor naștere și își trăiesc viața, ca să asiste chiar și la propria moarte.Au parte de iubiri stinghere care ofilesc și viseaza pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse.Este una din acele cărți care te fac să pătrunzi cu pași timizi și mici, în lumea și în sufletul celui care le-a scris.Fluturi este o invitație în universul unui suflet.

”Se spune că, atunci când citeşti unele cărţi, nu poţi sau nu ştii cum să vezi şi să treci dincolo de coperţi, dincolo de aparenţe, dincolo de cuvinte.Unele cărţi sunt aşa, iar altele sunt altfel. Sunt cărţi care te fac să pătrunzi cu paşi timizi şi mici, în lumea şi în sufletul celui care le-a scris.Iar cartea Fluturi este o invitaţie în universul unui suflet. Povestea începe oarecum timid, ca să continue cu paşi grăbiţi şi să sfârşească printr-o avalanşă, aparent haotică, a tot ceea ce înseamnă şi poate aduce iubirea în viaţa unui om: fluturii iubirii, fericire fără margini, lacrimi şi amărăciune, dezamăgire şi resemnare.

Citind cartea, descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc şi mor. Ei asistă la propria lor naştere şi îşi trăiesc viaţa, ca să asiste chiar şi la propria moarte. Au parte de iubiri stinghere care ofilesc şi visează pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse.Fluturii iubirii ating pe oricine găsesc frumos. Ei surprind întreaga esenţă a lumii, în dorul dintre două bătăi de aripi. Se bucură alungând şi respirând doruri nebune, şoptind la fiecare deschidere de aripi, iubire.

Iubirea face ca, în timp, măştile oamenilor să cadă, pentru că prea puţini sunt cei care, odată dezveliţi de măşti, mai pot privi printre şi spre iluziile vinovate pe care le-au creat sau păstrat şi să topească lacrimi, prin sărutări fierbinţi, cu care să alunge toate umbrele vieţii.Citind cartea Fluturi, te bucuri de un univers plin de emoţii şi te regăseşti în fiecare zbucium. Iar la finalul poveştii, te bucuri că Fluturi nu este doar o poveste, regăsind părţi din sufletul tău ascunse acolo, între pagini.

La sfârşit, te bucuri, zâmbeşti şi mulţumeşti pentru tot: că ai cunoscut şi trăit iubirea cu toţi fluturii şi cu toate lacrimile ei, că ai avut parte de prietenii adevărate şi sincere, că ai crescut printre cei mai minunaţi şi delicaţi oameni, că te-ai pierdut ca să te regăseşti, pentru că toate au un rost şi pentru că nimic nu este întâmplător…

Cititorilor mei, cu multă dragoste!” – Irina Binder

Pentru draga, scumpa mea prietenă, Mili, vreau cartea ,,Eleanor și Park” de Rainbow Rowell, o poveste de dragoste adolescentină perfectă pentru un Crăciun altfel, presărat cu romantism.. 🙂

,,O poveste de iubire frumoasă, care te bântuie… Eleanor & Park mi-a adus aminte nu numai ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o fată, dar și ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o carte” ne împărtășește John Green.

Pentru prietena mea cea mai bună, BFF-ul meu, Laura, doresc Pachetul Urzeala Tronurilor de George R.R. Martin 🙂 Laura este o persoană minunată, cu un suflet de aur, care merită tot ce-i mai bun și, cu siguranță, aceste cărți îi vor însenina Crăciunul 😀

Câteva detalii despre primul volum al seriei, pe care le-am găsit pe site-ul Librex.ro 🙂

Urzeala Tronurilor (1996) (titlu original A Game of Thrones) este prima carte din seria Cântec de gheață și foc, o epopee fantastică scrisă de George R. R. Martin.

Romanul, publicat pe 6 august 1996, a câștigat premiul Locus în 1997 și a fost nominalizat în 1998 pentru Premiul Nebula și pentru premiul World Fantasy în 1997.

Nuvela Blood of the Dragon (Sângele dragonului), care cuprinde capitolele despre Daenerys Targaryen ale romanului, a câștigat în 1997 premiul Hugo pentru „Cea mai bună nuvelă”.

Numele romanului a fost dat ulterior jocurilor derivate din el, printre care unul cu cărți, unul cu pioni și unul pe calculator. În noiembrie 2009, HBO a filmat episodul pilot al ecranizării cărții.

Intr-un tinut in care verile pot dura ani in sir si iernile o viata, primejdia se arata la orizont. Vine iarna si pe plaiurile inghetate de la nord de Winterfell forte intunecate si stranii isi aduna puterile in spatele Zidului ce protejeaza intregul regat Westeros.

In mijlocul conflictului se afla familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri si neinduratori ca pamantul pe care il stapanesc. Un taram al extremelor, de la fortaretele de piatra ale iernii la castelele belsugului si ale verii, in care lorzi si printese, soldati si vrajitori, asasini si bastarzi iubesc, se lupta si uneltesc pentru a supravietui. Intre intrigi si comploturi, tragedie si tradare, victorie si teroare, soarta familiei Stark, a aliatilor ei si a inamicilor atarna de un fir de par, in timp ce toti incearca sa castige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

Moșule, lista ar putea continua la nesfârșit, fiindcă toți prietenii mei extraordinari ar merita câte o carte, însă nu vreau să profit de a ta bunăvoință 🙂 Pentru ceilalți voi fi chiar eu Moș Crăciun 😀 Îți mulțumesc pentru că mi-ai ascultat dorințele și să știi că voi fi mulțumit indiferent că vei trimite doar unul din titluri sau că le vei trimite pe toate! Gestul contează, nu? 😀 Nu uita de fursecurile cu ciocolată.. M-aș bucura dacă mi-ai lăsa un bilețel în care să îmi scrii dacă ți-au plăcut sau nu.. Știi că părerea ta contează întotdeauna, Moșule!

Cu drag,

Hayat Seviyor..

UPDATE: Moșule, poftim o poză cu fursecurile glazurate pe care tocmai le-am făcut 🙂 Să știi că porția ta este pusă de o parte, voi face tot posibilul să reziste până în Noaptea de Crăciun 😀 Sunt apetisante!!!

12374777_792290097564096_8477333292218454507_o

Articol realizat pentru concursul organizat de Literatura pe tocuri:

http://literaturapetocuri.ro/concurs-pentru-bloggeri-draga-mos-craciun.html

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s