,,Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

     Cărţile lui John Green au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times. Dintre cărţile sale, la Editura Trei au apărut: Sub aceeaşi stea, Căutând-o pe Alaska, De 19 ori Katherine, Oraşe de hârtie.

    Lauren Myracle este autoarea a numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, printre care Shine, Kissing Kate, seria The Winne Years şi The Internet Girls (sttyl şi ttfn) – romane scrise în stilul mesajelor instantanee – bestselleruri New York Times.

   Maureen Johnson a fost aleasă în 2012 Queen of Teen în Marea Britanie. Printre cărţile sale se numără 13 Little Blue Envelopes, Devilish, Girl at Sea,The Name of the Star şi Suite Scarlett.

Scumpa și draga mea prietenă Adelina mi-a făcut cadou de Crăciun trei cărțulii, printre care și cea de față. Îți mulțumesc nespus de mult pentru acest dar minunat! Am petrecut seara de Ajun și prima zi de Crăciun cu această bijuterie și ceea ce vreau să vă zic e că am avut un Crăciun formidabil! M-a fascinat această creație (ce poate fi achiziționată de aici) la care a contribuit și renumitul John Green, ale cărui romane am de gând să le savurez cât mai curând. ,,Fulgi de iubire” cuprinde 3 povești romantice de Crăciun ce se împletesc la final, culminând cu happy-end.

,,Expresul lui Jubilee” de Maureen Johnson o are ca protagonistă pe tânăra Jubilee. În Ajunul Crăciunului părinții ei sunt arestați pentru că au participat la expoziția anuală Flobie. Ea este urcată cu forța în tren de avocatul familiei pentru a merge să stea cu bunicii de sărbători. Pe drum trenul rămâne împotmolit în zăpadă la intrarea în orașul Gracetown. Pleacă din tren și intră în restaurantul Waffle House. Aici îl cunoaște pe Stuart care se oferă s-o găzduiască având în vedere starea vremii. Așa începe o frumoasă poveste de dragoste, după ce Noah, iubitul lui Jubilee, îi dă papucii prin telefon…

În povestioara ,,Un miracol de Crăciun cu majorete”, John Green ni-i prezintă pe cei trei amici din Gracetown: Tobin, JP și Angie, poreclită Duke, întrucât nu este prea feminină. În noaptea de Ajun sunt invitați la Waffle House unde se află o mulțime de majorete al căror tren a rămas blocat din cauza nămeților. Călătoria până la restaurant reprezintă o adevărată provocare, presărată cu umor și momente de disperare, însă într-un final cei trei tineri ajung la destinație. Orele petrecute pe drumul înzăpezit îi apropie pe Tobin și Angie, ajungând să conștientizeze că sunt îndrăgostiți unul de celălalt…

Ultima narațiune, ,,Sfânta ocrotitoare a purceilor” de Lauren Myracle, o înfățișează pe Addie, o adolescentă extrem de necăjită de posibilitatea de a-l pierde pe Jeb, iubitul ei. Și totul numai din vina ei! Din fericire, Crăciunul este o sărbătoare magică, ce reușește să umple sufletele oamenilor de bucurie, dragoste, inclusiv pe al lui Addie. Veți descoperi cât de frumos se vor sfârși aceste povești și că fulgii de iubire pot vindeca pe oricine! Vă recomand acest volum, perfect pentru a fi citit la gura sobei sau în preajma bradului frumos împodobit! Deschideți cartea, luați o gură de ceai/ciocolată caldă și intrați în atmosfera de sărbătoare…

  Părerile criticilor:

  • În aceste poveşti tandre, ingenios întreţesute, iubirea pluteşte printre fulgi de nea, beteală şi cadouri de Crăciun! – School Library Journal
  • Umor, romantism şi personaje puternice – toate dau forţă acestui efort narativ. – Kirkus Reviews

  Fragmente: 

  •   „Şi, desigur, mai era şi Stuart. Stuart, care tocmai mă văzuse trecând printr-un întreg curcubeu de sentimente şi experienţe. Existau numerele părinţii-mei-au-fost-băgaţi-la-închisoare, sunt-blocată-într-un-orăşel-necunoscut, sunt-nebună-şi-nu-mi-pot-ţine-fleanca, sunt-cam-afurisită-cu-tipul-ciudat-care-încearcă-să-mă-ajute, despărţirea şi extrem de populara sar-pe-tine-neaşteptat.
        O dădusem în bară nasol de tot. Regretul şi umilinţa dureau mai tare decât gerul. A fost nevoie să străbat câteva străzi până să-mi dau seama că nu pe Noah îl regretam… ci pe Stuart. Stuart care mă salvase. Stuart care chiar părea să dorească să-şi petreacă timpul cu mine. Stuart care mi-a vorbit pe şleau şi care mi-a spus să nu mă las călcată în picioare.”
  • ,,M-am ridicat pe vârfuri și l-am cuprins cu mâinile pe după gât.- Am să te sărut acum, l-am avertizat, de vreme ce știam că nu îi plăcea să fie drăgostos în public.- Ba nu, a spus el pe un ton blând, dar ferm. Eu am să te sărut.Buzele lui le-au atins pe ale mele și un clinchet mi-a invadat mintea, dulce și argintiu și pur. Cel mai probabil era clopoțelul de la ușă, zăngănind când Dorrie și Tegan au plecat. Însă eram mult prea ocupată ca să verific.”

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s