,,Cum a furat Grinch Crăciunul” de Dr. Seuss

 Grinch, ţâfnosul monstruleţ, trăieşte izolat într-o peşteră din vârful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cineşti. Fără alt prieten în afară de câinele Max, Grinch urmăreşte an de an, înciudat, pregătirile celor din vale pentru marea sărbătoare a Crăciunului. Dar sătul de-atâta „tărăboi“, morocănosul e hotărât să-i vină de hac sărbătorii. Însă oricât „se opune“, Crăciunul vine, iar monstruleţul cu inima din piept „două numere prea mică“ înţelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea şi că bucuria poate veni de unde te aştepţi mai puţin.

,,Cum a furat Grinch Crăciunul” este una din cărțuliile pe care mi le-a adus Moșul cel darnic, fiindcă am fost cuminte și ascultător 😀 De Crăciun am citit-o și am  vizionat și filmul, însă abia acum am reușit să-i fac recenzia. Mi-a plăcut extraordinar de mult povestea morocănosului Grinch ce avea ,,inima-n piept două numere prea mică”. În Cinești, locuitorii se pregătesc de Crăciun împodobind brazi, pregătind bunătăți, decorând orașul pentru marea sărbătoare. Grinch detestă Crăciunul și plănuiește să-l fure.

Noaptea merge în Cinești deghizat în Moș Crăciun și fură brazii, decorațiunile, mâncarea, sperând că astfel locuitorii nu vor mai sărbători. Era cât pe ce să fie prins în timpul operațiunii de micuța Cindy-Lou, însă reușește să salveze situația păcălind-o.  Contrar așteptărilor sale, în ziua cea mare toți Cine cântă fericiți. Astfel ajunge la concluzia: ,,Poate Crăciunul nu vine din prăvălie,/ Poate… poate-i chiar mai mult decât ce pare să fie!”, iar inima sa crește ,,cu trei numere în plus”.

Deși Crăciunul tocmai a trecut, cartea poate fi citită și acum în timp ce admirăm zăpada albă și sclipitoare de care nu prea am avut parte de sărbători sau o puteți pune pe listă pentru Crăciunul ce va veni. Traducerea este foarte bine realizată, ca de altfel toate cărțile ce trec prin mâna lui Florin Bican. ,,Cum a furat Grinch Crăciunul” este o carte pentru copii pe care o pot citi și părinții, cu nenumărate ilustrații, aparent simplă, dar cu un mesaj profund.

Ecranizarea mi s-a părut minunată, a cărei vizionare a devenit tradiție de Crăciun în Occident. Filmul aduce un răspuns la întrebarea ,,De ce urăște Grinch Crăciunul?”. Cindy-Lou nu este de data asta o simplă fată, ci una cu sufletul de aur, preocupată de a-l înțelege și de a-l susține pe Grinch. Ea joacă un rol imporant în schimbarea monstrulețului țâfnos într-unul cu o inimă mare. În final totul se termină cu bine, ba chiar Grinch își găsește jumătatea.

Cum vi se pare tot ce v-am povestit? Ce ziceți, sunteți tentați să citiți această simpatică cărțulie și mai apoi să vizionați filmul? Sunt sigur că vă vor fascina, ca și pe mine de altfel! Uitați și câteva ilustrații ca să fiu mai convingător:

Această prezentare necesită JavaScript.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Arthur:   http://www.editura-arthur.ro/carte/cum-a-furat-grinch-craciunul

O altă recenzie interesantă: Colț Firesc de Refugiu

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Cum a furat Grinch Crăciunul (Dr. Seuss)

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s