,,Momentul nostru infinit” de Lauren Myracle

De când se ştie, ţelul lui Wren Gray a fost să-şi mulţumească părinţii.
Lucru care nu a deranjat-o, dimpotrivă.
Acum însă a împlinit 18 ani şi simte nevoia să-şi împlinească propriile dorinţe… doar că nu prea ştie care sunt.

În schimb, Charlie Parker ştie exact care e dorinţa sa cea mai mare. Charlie e un băiat blând cu un trecut dureros – şi a iubit-o pe Wren de când a văzut-o prima dată. Dar o fată ca Wren nu s-ar îndrăgosti niciodată de un tip ca el.

Şi totuşi… unele lucruri sunt scrise în stele.

Romantică, senzuală şi atât de adevărată – o poveste de neuitat despre prima iubire de la una dintre cele mai bune autoare de adult fiction ale momentului.

Vizualizați imaginea originală

 Lauren Myracle s-a născut la Brevard, în Carolina de Nord. A crescut în Atlanta, Georgia. Şi-a luat licenţa în literatură engleză şi psihologie la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill. Deţine un doctorat în literatură engleză de la Colorado State University, unde a predat timp de doi ani, şi un Master of Fine Arts în literatură pentru copii şi adolescenţi la Vermont College.A scris numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, printre care Shine, Kissing Kate, seria The Winne Years şi The Internet Girls (sttyl şi ttfn) – romane scrise în stilul mesajelor instantanee – bestselleruri New York Times. La Editura Trei, a apărut Fulgi de iubire. Trei poveşti romantice de Crăciun (scris împreună cu John Green şi Maureen Johnson).

De când am aflat că această carte se va publica în România, mi-am zis că trebuie s-o citesc, deși nu mai auzisem de ea până atunci. Cu siguranță a fost dragoste la prima vedere 😀 Și încă odată mi-am dat seama că această colecție, Fiction Connection, de la Editura Trei se numără printre favoritele mele. O fi de vină, probabil, faptul că sunt la vârsta adolescenței și că majoritatea cărților sunt romance-uri adolescentine, iar acestea sunt înțelese cel mai bine de cei care au o vârstă apropiată de cea a protagoniștilor. Anumite lucruri, anumite sentimente, senzații aparțin membrilor aceleiași generații. Nu știu de ce, dar eu m-am regăsit printre filele acestui roman, m-am identificat cu personajele. Din multe puncte de vedere avem o mentalitate asemănătoare, căci am crescut în era tehnologiei.

Personajele principale sunt Wren Gray, unica fiică a unui cuplu din înalta societate și Charlie Parker, un băiat orfan, cu un trecut dureros.El locuiește acum cu soții Chris și Pamela, dar și cu Dev, un alt băiat orfan, aflat în scaun cu rotile. Atât Wren(Pitulicea), cât și Charlie se află în ultimul an de liceu. Ei se simpatizau de ceva vreme, fiind colegi la cursul de biologie, însă destinul face, ca la sfârșit de an școlar, cei doi să devină un cuplu. Vine vacanța. În ultimele săptămâni pe care le pot petrece împreună, înainte ca fiecare s-o ia pe drumul său, trăiesc o pasională poveste de dragoste.

Pentru prima oară Wren are un iubit, iar pentru prima oară Charlie are o iubită în adevăratul sens al cuvântului. Până atunci avusese o așa-zisă ,,iubită”, pe Starrla, o fată tot din orfelinat, dar relația lor se reducea aproape numai la sex. Această Starrla nu-i va lăsa în pace, bazându-se pe faptul că-i cunoștea bine trecutul emoționant al lui Charlie și fiind sigură că doar ea îl poate înțelege. Când totul părea terminat pentru Wren și Charlie, stelele lor norocoase și-au făcut datoria, presărând puțin din magicul lor praf eclatant…

Probabil că unora nu li se va părea normal ca într-o carte +14 să se găsească și scene interzise minorilor. O asemenea reacție mi se pare firească din partea unor adulți, însă pentru noi, adolescenții de astăzi, nu e nimic deplasat. Timpul trece, oamenii și modul lor de gândire se schimbă. Totul se schimbă, doar sentimentele și intensitatea acestora rămâne neschimbată. Mie mi se pare un roman pentru adolescenți excepțional, un roman despre iubire, prietenie adevărată. Wren și Charlie formează un cuplu a cărui tipologie e contemporană, des întâlnită în prezent, însă și în trecut. Amândoi sunt doi luptători. Sunt capabili să lupte pentru ceea ce-și doresc, sunt capabili să facă sacrificii, sunt capabili să facă orice pentru EI, pentru dragostea pe care și-o poartă…

   Fragmente: 

 • „Miercuri, Charlie trecuse prin ultima zi de şcoală ca şi când s-ar fi aflat într-o negură. Toţi ceilalţi erau entuziasmaţi la gândul că vara începea în mod oficial, însă Charlie nu-şi dorea să vină vacanţa. El şi-o dorea pe Wren. Însă, dacă nu avea de gând să prindă curaj şi să acţioneze – de pildă, să poarte o conversaţie mai lungă de cinci cuvinte cu ea, în numele lui Dumnezeu! –, era sortit eşecului. Wren urma să-şi vadă de drumul ei imediat după ceremonia de absolvire de sâmbătă şi exista posibilitatea ca Charlie să nu o mai vadă niciodată.”
 • “- Firește că-ți place sucul de grepfrut! îi zisese mama ei chiar în acea dimineață, dând înapoi panicată după ce Wren o rugase să-i facă o cafea. Mereu ți-a plăcut sucul de grepfrut. E preferatul tău. (…)
  Wren băuse sucul, stânjenită că se plânsese. Doar că, de fapt, Wren nu se plânsese, nu-i așa? Ea nu spusese decât:
  – Nu, mulțumesc. Chiar nu-mi place sucul de grepfrut.
  Pentru că ei chiar nu-i plăcea – nu-i așa?”
 • Totul se sfârșea: liceul.
  Totul începea: ceea ce urma.”

   Părerile criticilor: 

 • „Una dintre cele mai intense poveşti de dragoste despre adolescenţi pe care le-am citit vreodată.” – David Levithan
 • „O poveste de dragoste în acelaşi timp delicată şi plină de pasiune.” – Kirkus Reviews
 • „Relaţia dintre personajele lui Lauren Myracle e bazată pe dragoste, respect şi încredere.” – Publishers Weekly
 • „Lauren Myracle îmbină tandreţea cu erotismul.” – School Library Journal

 

LECTURĂ PLĂCUTĂ 🙂

Momentul nostru infinit

 

4 comentarii

 1. Super! Ma bucur ca esti de acord cu mine : cartea este superba! Mi-a placut povestea, personajele, stilul autoarei , traducerea. dar am urat pe cineva :Starrla!
  PS. IMi place recenzia ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s