Nou la Booklet Fiction

Recent am descoperit o colecție de literatură la editura Booklet, despre care știam că se ocupă strict cu memoratoare, culegeri cu exerciții. Am fost încântat să descopăr ce titluri interesante se găsesc la Booklet Fiction și sunt sigur că vor avea mare succes. Sunt specializați în literatura pentru copii și adolescenți, ceva mai mult decât necesar într-o epocă a calculatoarelor, în care elevii preferă ca după o zi de școală să petreacă ore în șir pe facebook sau jucându-se la computer, totul în defavoarea cărților. Avem nevoie de cât mai multe cărți care să-i atragă pe copii, care să le deschidă apetitul pentru literatură. Uitați și ultimele apariții ale acestei edituri, extrem de interesante din punctul meu de vedere:

Înainte ca Peter să fie al lui Wendy, el a fost al fetei cu pană de corb…

Inima lui Tiger Lily nu seamănă cu inima altor fete de cincisprezece ani: ascunsă și neîmblânzită, pare croită pe măsura primejdiilor care pândesc la tot pasul în Țara de Nicăieri. Întâlnirea cu Peter Pan face să se nască însă în sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci și o vulnerabilitate nebănuită. Iar când pe insulă sosește Wendy, fermecătoare și gingașă, Tiger Lily va afla cât de departe este dispusă să meargă pentru a-l păstra pe Peter lângă ea.

„O poveste absolut fascinantă.“ (Kirkus Reviews)

Lumea s-a schimbat definitiv. Statele Unite s-au scindat; partea de vest este ocupată acum de Republică, o națiune mereu pe picior de război cu vecinii săi. June și Day sunt doi adolescenți care vin din medii radical diferite. Născută într-o familie republicană bogată, June se pregătește pentru o carieră de succes în armată. O imensă conspirație face ca destinul ei să se intersecteze cu acela al lui Day, cel mai căutat infractor din Republică. Trădări, torturi, asasinate – orice devine permis pentru ca tinerii să nu poată ajunge la sursa tuturor minciunilor.

„Amestec de acțiune alertă și SF, Legenda este lectura perfectă pentru fanii Jocurilor foamei.“ (Voya)
„Nu doar se ridică la înălțimea așteptărilor, ci realmente le depășește.“ (The New York Times)

Înainte să își dea ultima suflare, bunicul Jack îi încredințează Theodorei un secret: în atelierul său de pictură este ascunsă o comoară. Când varsă din greșeală dizolvant peste unul dintre tablouri, Theo crede că a și găsit-o. Dar misterul nu face decât să se adâncească. Fiindcă sub primul strat de vopsea se ascunde ceea ce pare a fi o capodoperă renascentistă. Să fie oare autentică? Și dacă da,atunci de ce se afla în atelierul bunicului Jack? Într-un periplu care o poartă de la bibliotecă la biserică și de la muzeu la căruciorul vânzătorului de nuci, Theodora va descoperi nu doar adevărul despre tablou, ci și ce înseamnă să ai prieteni de nădejde.
„Peripețiile lui Theo prin lumea artei îi vor face pe cei mici să se îndrăgostească de muzee.“ (Isabel Allende)
„Un Cod al lui da Vinci pentru copii.“ (Kirkus Reviews)

Maxwell si Kevin nu seamănă cu ceilalți copii de treisprezece ani. Și nici unul cu celălalt. Ei sunt forța brutăși geniul, iar împreună răspândesc magie. Uneori se întorc în vremurile legendarului rege Arthur și se luptă cu balauri, alteori visează roboții viitorului, căutând să afle ce a mai rămas de inventat.Și tot împreună, vor depăși teribilele încercări din lumea reală. Un adevărat Don Quijote al copilăriei, Formidabilul Freak este cea mai frumoasă poveste despre puterea imaginației, a speranței și a prieteniei.

Premiul Asociatiei Bibliotecarilor Americani

Medalia Tinerilor Cititori din California si Arizona

Premiul „Panza Charlottei”, din New York

 

Spor la citit 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s