Bookfest 2016

Am așteptat cu nerăbdare Bookfest-ul, a fost pentru prima oară când am participat la acest eveniment, însă nu pot să zic decât că a fost MI-NU-NAT!!! A fost o experiență unică, una din cele mai faine de care am avut vreodată parte.

Ziua mea de sâmbătă a început la 3.30 cu mult entuziasm, având în vedere că furtuna și ploaia se terminaseră. La 5.30 m-am îmbarcat în tren și pe la 10.20 coboram pe peronul Gării de Nord cu și mai mult entuziasm. M-am întâlnit cu câteva  fete minunate din echipa Literatura pe tocuri, pe unele le-am revăzut, pe altele tocmai le-am cunoscut. Timp de câteva ore am hoinărit printre standurile ticsite de cărți și de oameni. M-am bucurat că am putut cunoaște autori români, precum Cezar Pârlog, Camelia Cavadia, Lavinia Călina, Cristina Nemerovschi, Doina Roman și că am revăzut/reîntâlnit alți autori precum Adina Popescu, Ioana Nicolaie. Aproape c-am dat nas în nas cu Mircea Cârtărescu, i-am zărit pe Radu Paraschivescu, Cove, toți printre rafturile cu cărți.

Însă momentul cel mai interesant mi s-a părut lansarea colecției Introspectiv de la standul Editurii Litera. Nu pot să nu-i mulțumesc doamnei de la PR că mi-a recomandat să rămân la această lansare 😀 Începe evenimentul și ce să vezi?! Printre invitați se număra și Oana Sârbu. Am rămas perplex, nu-mi venea să cred. În fața mea se află talentata Oana Sârbu, Dana din mult iubitul film Liceenii, talentata cântăreață pe care am urmărit-o cu interes la ,,Te cunosc de undeva”! Am fost ochi și urechi la lansare, inclusiv la cuvintele pe care le-a adresat ea auditoriului și când am văzut că era pe punctul să plece m-am dus la ea și am rugat-o să facă niște poze cu mine. Poate că nu mai e puștoaica din Liceenii, însă cu siguranță a rămas la fel de frumoasă și delicată 😀

Am făcut și cumpărături, deși reducerile nu au fost prea mari, am primit cărți de la edituri spre recenzie și cu papornițele pline ne-am îndreptat, eu și colegele din echipa Literatura pe tocuri, spre un loc în care să ne putem așeza la un pahar de vorbă 😀 Am vorbit, am râs, ne-am distrat teribil….

Cu mare regret a trebuit să mă despart de scumpele mele prietene și să mă îndrept spre casă. În cele câteva ore petrecute pe tren aproape că am adormit, noroc că nerăbdarea de a citi ceva din prada mea m-a ținut treaz. La ora 23 am intrat pe ușă și în scurt timp am căzut, răpus de somn.

Cu siguranță a fost o zi execelentă, scurtă, dar mai bine decât deloc 🙂 Deja aștept Gaudeamus-ul!

Poză de grup cu ,,prada” de la Bookfest 😀 :

13315306_886105171515921_6817065881039672694_n.jpg

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s