Karl Ove Knausgard și #jocurilecopilariei

Pornind de la întâmplările autobiografice povestite de Karl Ove Knausgård în volumul “Insula copilăriei”, Editura Litera își provoacă cititorii la leapșa pe Facebook cu cele mai frumoase jocuri ale copilăriei!

cover final.png

Cu doar câteva zile înainte de apariția volumului “Insula copilăriei”, a treia carte din romanul autobiografic de o forță literară neobișnuită “Lupta mea”, semnat de Karl Ove Knausgård, propunem cititorilor să își reamintească de copilărie! Printr-unul dintre cele mai populare jocuri: leapșa, îndemnăm internauții să folosească hashtag-ul campaniei #jocurilecopilariei ca să ne aducem împreună aminte de cele mai interesante jocuri, mai vechi sau mai noi.

În perioada 10 – 16 august, pe pagina de Facebook Litera  vom regăsi, în avanpremieră, câte un paragraf din cartea care ne invită la o călătorie afectivă în anii copilăriei, cu jocuri povestite în detaliu și cu mult haz de Karl Ove Knausgård și prietenii săi.

“Insula copilăriei” este o explorare proustiană a propriului trecut, o poveste deopotrivă intimă și universală, care pune problema capacității literaturii de a descrie viața, doar viața, în toate aspectele ei.

Devenit părinte, Karl Ove Knausgård se regăsește în fața propriului eu, un puști sensibil, care crește în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente și a unui tată cu accese de mânie imprevizibile. Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniștite, pasiunea pentru rock compun cu o onestitate dureroasă romanul unui adolescent hipersensibil.

„… extrem de sincer, Knausgård… vrea să ne introducă în cotidianul vieții, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forța lucrurilor, absolut obișnuit, pentru că ni se întâmplă pe tot parcursul vieții și tuturor…” The New Yorker

„O reușită rară. Nici un scriitor din generația sa nu egalează combinația lui Karl Ove Knausgård de talent, stil, spirit de observație și originalitate…” Dagens Næringsliv

„Dur și plin de forță precum granitul. Mai real decât realitatea.” La Repubblica

Volumele “Moartea unui tată” și “Un bărbat îndrăgostit” pot fi găsite în rețeaua Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară și online pe www.litera.ro și www.elefant.ro. Cărțile sunt disponibile atât în ediție tipărită, cât și digitală.

Volumul “Insula copilăriei” va fi disponibil din 17 august pe www.litera.ro.

Lectură plăcută și hai să jucăm leapșa pe Facebook!

# jocurilecopilariei

2D Lupta mea_vol 3_Insula copilariei.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s