,,Cronicile din Narnia (#3). Calul și băiatul” de C.S.Lewis

După ce am citit Nepotul magicianului, respectiv Leul, vrăjitoarea și dulapul, mi-a fost imposibil să nu continui această serie magnifică. După cum bine știți, autorul britanic C.S. Lewis reușește să dea naștere unor povești încântătoare pe care, odată începute, nu le mai poți lăsa din mână. Bineînțeles că și de această dată, o altă cronică narniană mi-a făcut ziua mai frumoasă, întrecându-mi orice așteptări. Probabil v-am făcut curioși și ați dori să aflați despre ce este vorba în al treilea volum al seriei. Și ca un binevoitor ce sunt ( 😀 ), vă voi destăinui.

Acum avem de-a face cu alți protagoniști, la fel de carismatici și de simpatici ca și cei din volumele anterioare. Doi cai năzdrăvani, Bree și Hwin, băiatul Shasta și prințesa Aravis. Nici nu te poți aștepta la altceva atunci când vine vorba de o astfel de poveste. Destinul îi aduce laolaltă pentru ca împreună să fie capabili de fapte mărețe.

Dar înainte de toate, să facem cunoștință cu personajele noastre. Shasta este un sărman băiat ce trăiește în gospodăria pescarului calormeean Arsheesh. Într-o seară, cel pe care-l considera tată este vizitat de un nobil, un Tarkaan. Le ascultă pe ascuns conversațiile, deducând că bogătașul dorește să-l cumpere, fiind doar un sclav. După aceea, mai face o descoperire uimitoare, aceea că Bree, calul Tarkaanului, vorbește. Împreună se decid să fugă în Narnia, de unde provin ei de fapt, un tărâm al făgăduinței, al libertății și al fantasticului.

Pe drum se întâlnesc cu două fugare, iapa Hwin și Tarkheena Aravis, ce și-a părăsit familia și viața nelipsită de griji pentru a scăpa de o căsătorie forțată. Se întovărășesc și continuă călătoria spre ,,nordul veșnic verde”. Sunt nevoiți să treacă prin cetatea Tashbaan, unde situația se complică. Shasta este luat drept prințul Corin al Archenlandului de către Regina Susan a Narniei, aflată în vizită în acest loc străin. Află că moștenitorul Calormenului o dorește de soție pe Susan, iar ea îl refuză.

Aravis e recunoscută  de o prietenă de-a sa și astfel ajunge în reședința Tisrocului (mai marele conducător). Aude fără să vrea că prințul moștenitor va ataca Archenlandul și Narnia, cu scopul de a le face una cu pământul. Din fericire, cei patru prieteni reușesc să se reîntâlnească și pleacă într-un suflet, spre a-i preveni pe narnieni. Va reuși acest grup pestriț să prevină iminentul dezastru? Vor putea începe o nouă viață pe meleagurile mirifice ale Narniei? Își urmează ele destinul? Răspunsurile la aceste întrebări le puteți afla citind ,,Calul și băiatul”.

Vă recomand cu drag această carte! Veți fi fascinați de scriitura lui C.S.Lewis, de peripețiile prin care trec personajele noastre, de modul în care viața oferă și ia, menținând un permanent echilibru. Încă o carte de nelipsit din bibliotecă, o lectură ideală pentru cei mici și nu numai. Niciodată nu e prea târziu să descoperi o asemenea aventură mai ales când  e însoțită de superbe ilustrații, pe care nu poți să nu le îndrăgești…

Mulțumesc mult Editurii Arthur pentru neprețuita ocazie de a citi această cărțulie fantastică! O puteți procura de pe site-ul editurii, iar pentru a fi la curent cu cele mai noi apariții și promoții nu ezitați să îi urmăriți pe pagina de facebook. 

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Cronicile din Narnia III. Calul și băiatul

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s