,,Harry Potter și Camera Secretelor” de J.K.Rowling

Acum câteva luni am citit ,,Harry Potter și piatra filosofală” și, fiindcă mi-a plăcut atât de mult, am decis să citesc și continuarea. Încă odată regret că am descoperit atât de târziu această poveste încântătoare, dar mă consolează faptul că am putut face cunoștință cu această serie în varianta celor de la Arthur, în traducerea excepțională realizată de Florin Bican.

Mai e nevoie să spun că lumea creată de J.K.Rowling e bestială-genială-încântătoare-fermecătoare? Evident că nu, dar chiar nu mă pot abține. Nu există cuvinte să lauzi o asemenea lectură magnifică, orice ai spune nu e suficient. Un lucru e sigur: HARRY POTTER este un MUST-READ! Fie că ești adult sau copil, fie că ești pasionat ori nu de literatura fantastică, Harry Potter trebuie să ocupe un loc din biblioteca ta, trebuie să facă parte din lista cu lecturi obligatorii și prioritare.

Imagini pentru j k rowling

După toate peripețiile din volumul 1, a venit vacanța și pentru elevii de la Hogwarts. Motiv de fericire pentru mulți, nu și pentru Harry. Bietul  de el a avut cea mai oribilă vacanță posibilă și totul din cauza soților Dursley și a odorului lor enervant. Nu a putut comunica cu amicii săi, Hermione și Ron, nu și-a putut face temele de vacanță, i-a fost interzis orice ar putea avea legătură cu școala de magie. Totul până într-o zi…

În timpul unei cine de afaceri ținută în casa unchilor săi, Harry stă închis în camera sa, unde este vizitat de elful Dobby, cel care-l previne să nu se întoarcă la școală, fapt pe care băiatul nu-l înțelege și nici nu-l poate concepe. Seara nu se termină prea bine, din păcate. Însă în timpul nopții Harry este trezit de Ron, venit alături de frații săi să-l salveze cu o mașină zburătoare. Se mută temporar la prietenul său, loc în care este primit cu brațele deschise.

,,-Încetează! bâigui Harry, căci zăngănitul acela parcă îl izbea drept în cap. Lasă-mă în pace! Oprește-te! Vreau să dorm…

Și cu asta deschise ochii.Lumina lunii pătrundea printre gratiile de la fereastră. Și cineva într-adevăr se holba la el printre gratii: cineva cu fața acoperită de pistrui, cu părul roșcat și cu nasul lung. Afară, în dreptul ferestrei lui Harry, stătea Ron Weasley însuși.”

Începe anul școlar, toți vrăjitorii în devenire se îmbarcă în trenul spre Hogwarts, numai Harry și Ron nu reușesc să ajungă la peronul 9 și trei sferturi. Recurg la un act nebunesc, acela de a călători cu mașina zburătoare a tatălui lui Ron (pe care acesta o vrăjise în mod ilegal). Această faptă îi pune în pericol cariera și slujba domnului Arthur Weasley. Cei doi copii, în schimb, au norocul de a scăpa de o posibilă exmatriculare.

,, – Noi mergem să ne strângem lucrurile, spuse Ron cu deznădejde în glas.

– Cum adică, Weasley? se răsti la el doamna profesoară McGonagall.

– Păi, ne exmatriculați, nu? întrebă atunci Ron.

– Nu astăzi, domnule Weasley, spuse Dumbledore. Dar trebuie să subliniez că ceea ce ați făcut voi doi este foarte grav. Am să scriu familiilor voastre chiar în seara aceasta.”

Nici în acest an personajele nu au parte de liniște. Harry aude niște șoapte ciudate pe coridoarele goale, niște atacuri stranii au loc, victimele fiind transformate în stane de piatră. Toată lumea este agitată, se simte în pericol, căci un lucru e sigur: Camera Secretelor a fost deschisă.Asta nu poate reprezenta decât nenorocire. Harry este considerat de ceilalți elevi vinovat de acest lucru, descoperindu-se că este herpetilian (capabil să comunice cu reptilele) și bănuindu-se că este urmașul lui Slytherin. Dar atacul neașteptat asupra lui Hermione, dezminte această ipoteză.

,,Harry își tot repeta ultimele cuvinte ale lui Dumbledore: ,,… n-am să părăsesc cu adevărat această școală decât în momentul în care nu va mai rămâne aici nicio persoană dintre cei care-mi sunt loiali… la Hogwarts toți cei care vor cere vreodată ajutor îl vor primi”. Dar ce însemnau aceste cuvinte? Cine anume erau cei care trebuiau să ceară ajutor, când toți erau la fel de confuzi și de speriați?”

Celebrul Harry Potter dă încă odată dovadă că este foarte curajos, întrucât…

Credeați că am să continui, nu-i așa? 😀 V-ați înșelat, nu vreau să vă dau chiar atât de multe spoilere. Sunt suficiente oricum!

Va reuși Harry să-l înfrunte pe temutul Vasilisc? Va reuși să salveze viața unei fetițe inocente, manipulată de un ,,binevoitor” sau își va găsi, la rândul său, sfârșitul? Va reuși să confirme încă odată că binele învinge răul în final?

Asta rămâne să descoperiți citind ,,Harry Potter și Camera Secretelor”, o poveste incredibilă, ce vă va deschide apetitul pentru literatura fantastică, ce vă va determina să iubiți poveștile cu magie, prietenii adevărate, oameni frumoși și nu numai…

Mulțumesc nespus Editurii Artur pentru ocazia neprețuită de a citi această carte! Volumul doi din seria talentatei J.K.Rowling poate fi achiziționat de pe site-ul editurii sau din librării!

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Harry Potter și camera secretelor (#2)

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s