Editura Next – paradisul pasionaților de Orient

Dragilor, voi cei care mă citiți, știți că am o mare pasiune pentru Orient. Găsesc nespus de fascinantă această lume, ce mă prinde în mrejele sale cu fiecare ocazie. Îmi place să citesc despre Orient, despre tradițiile și oamenii de acolo. Consider că nu e suficient să ne îndreptăm privirea doar spre Occident, doar spre viața acea modernă, a oamenilor occidentali, lipsiți de orice inhibiții. Uneori Orientul ne poate dezvălui valori pe care le putem aplica cu ușurință și în viețile noastre, adevăruri mereu valabile.

Ascult muzică orientală, mă las purtat pe notele ce te îmbie la visare, ce te poartă într-o călătorie fermecătoare pe târămuri mirifice. Vizionez seriale, îmi desfăt papilele gustative cu bunătăți cu tentă orientală, admir, iubesc, conștientizez, simt. Orientul e un loc ce păstrează o amprentă încă vizibilă a trecutului, a ceea ce a fost odată. Principiile, obiceiurile, cultura par nemuritoare, au rezistat probei timpului și vor mai rezista și de acum încolo. Cu puțin ajutor…

Acum puțin timp am dat, întâmplător, peste pagina de facebook a Editurii Next. Mai apoi, i-am descoperit și site-ul înțesat cu numeroase materiale. Cu toată sinceritatea vă mărturisesc că am rămas cu gura căscată de uimire și de fericire. De ce? Fiindcă am descoperit ceva ce-mi doream de mult timp: o altfel de poartă spre Orient.

Se spune că a vorbi o altă limbă este echivalent cu a cunoaște o altă lume, o altă cultură. În aceste vremuri este extrem de important să prezinți numeroase compentențe lingvistice, să știi să le valorifici, totul spre binele tău și al carierei tale. Cum probabil știți deja, astăzi sunt din ce în ce mai căutați cunoscătorii de limbi orientale. Pe lângă arhicunoscuta engleză, pe lângă eleganta franceză, pe lângă germană, spaniolă, italiană, a ști chineza, araba, turca, japoneza, coreeana reprezintă un mare-mare atu.

Toată lumea știe că a învăța o limbă din această categorie nu este un demers prea ușor. În cazul unora trebuie să înveți un alfabet diferit de cel latin, dar cea mai mare dificultate, dacă-i putem spune așa, constă în diferențele lingvistice. Poți asculta un arab vorbind zile întregi, căci tot n-ai să te prinzi ce-ți povestește el acolo. Nu se aseamănă cu limba română și, cu asta, basta. Pentru a atinge un anumit nivel de înțelegere și de exprimare într-o limbă orientală e nevoie de mult exercițiu, de un efort intelectual considerabil.

Însă, din fericire, Editura Next ne sare în ajutor cu numeroase materiale, de mare-mare folos. Dicționare, ghiduri de conversație și, cel mai important, cărți bilingve – o modalitate inedită de a-ți dezvolta competențele lingvistice. Oferta lor cuprinde, totodată, și materiale pentru orientalii dornici sau nevoiți să învețe limba română.

Dar ce este Editura Next?

,,Editura Next urmează aventura poveștilor și limbilor venite de foarte departe, în timpuri foarte vechi sau în vremuri recente, care au îmbogățit spațiul nostru cultural, s-au contopit aici, iar uneori au plecat mai departe.

Next este singura editură românească care se adresează unui public complex și provocator, vorbitor al limbilor arabă, turcă și chineză sau interesat să se familiarizeze cu ele. Produsele sale sunt accesabile de la distanță, datorită formatului electronic versatil, a versiunilor web și aplicațiilor informatice.

Misiunea noastră este una dublă: dorim să contribuim la reactivarea și cunoașterea unei părți a moștenirii culturale extrem de bogate pe care o datorăm circulației și comunicării, vreme de secole, între cultura română și cele răsăritene, și să ajutăm totodată străinii de limbă arabă, chineză și turcă care trăiesc astăzi în România să se familiarizeze cu limba, istoria, cultura română. În al doilea rând, oferim o gamă variată de instrumente didactice și lingvistice, tipărite, audio sau în versiuni web, indispensabile învățării acestor limbi.

Editura Next se sprijină pe cunoașterea celor cărora li se adresează și dorește să reflecte experiența lor culturală și personală. Ea se bucură astăzi de aportul științific, lingvistic, cultural și de experiența personală a unor colaboratori foarte diverși. Autorii, traducătorii și consultanții noștri culturali sunt profesori care predau și cercetează limbi orientale, persoane provenind din comunitățile etnice din România, membri ai familiilor mixte, migranți, refugiați, călători.” (Sursa)

Doriți să învățați chineza, araba, turca? Atunci Next e editura pe care vă puteți baza!

See original image

 

9 comentarii

  1. Fiica mea dorește să învețe limba arabă, e începătoare, așa că materialele corespunzătoare îi vor veni în ajutor. Mulţumesc de informaţie!

  2. Stiam ca esti pasionat de Orient, dar uite ca nu stiam de aceasta editura. Au produse interesante si recomandarea ta este buna. Daca ma apuc sa studiez chineza sau araba, atunci sigur voi face cercetari aprofundate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s