Dicționar român-turc/turc-român

Dragii mei, acum ceva timp vă vorbeam despre Editura Next, pe care o descoperisem recent, și despre cât de norocoși suntem că există pe piața editorială de la noi. Revin prin a vă prezenta unul din produsele acestei edituri, mai exact ,,Dicționarul român-turc/turc-român”, întrucât printre cititorii acestui blog se află și mulți pasionați de Turcia și de limba turcă, unii dintre ei doritori să învețe această limbă frumoasă.

Și eu mă număr printre pasionații de Turcia, m-am îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri fascinante și încerc prin orice mijloace să mă apropii sufletește de ele. Se știe că a învăța o limbă nouă înseamnă a face cunoștință cu o nouă cultură, căci odată depășite barierele lingvistice ești gata să pătrunzi în profunzimile unei noi lumi, să descoperi noi locuri, noi oameni.

Dintotdeauna am susținut necesitatea învățării limbilor străine, căci în zilele noastre sunt mai mult decât un atu. Nu trebuie să uităm că și în vremurile de demult existau oameni care învățau limbi străine. Putem lua ca exemplu, membrii dinastiei otomane și principalii oameni din Imperiu care învățau pe lângă matematică, istorie, geografie, astronomie, și persana, italiana, greaca, ba chiar și franceza. Omul enciclopedic susținut de Renașterea europeană presupunea și abilitatea de a comunica în mai multe limbi.

De asemenea, nu trebuie să ne limităm la cunoașterea limbii engleze. Asta este o tendință alarmantă a prezentului. Mulți nu înțeleg un lucru: niciodată nu o să-i depășești pe ceilalți, dacă ești la fel ca ei, dacă faci aceleași lucruri ca și ei. La esențiala engleză, trebuie să adăugăm puțină franceză, germană, spaniolă, dar și limbi mai ,,grele”, mai neobișnuite. În această categorie am putea include limbile orientale, de care ne îngrozim numai când le vedem pe etichetele produselor, sau când dăm de ele pe internet.

Fiți siguri, nu mușcă! Ba dimpotrivă, limbile orientale vă pot deveni prieteni!

Referindu-ne strict la limba turcă, vă garantez că nu este o limbă dificilă de învățat, că are o muzicalitate aparte, că este cât se poate de logică și pe care am putea include, fără îndoială, în categoria celor care-ți pun, cu adevărat, mintea la contribuție. Așa cum și trebuie 🙂

Câteva motive pentru a învăța limba turca, cu care sunt în totalitate de acord:

  • știind limba turcă vei fi capabil să comunici cu cei 60 de milioane de locuitori ai Turciei, cu cele câteva milioane de turcofoni din Ciprul de Nord, Bulgaria, România și alte părți ale Balcanilor, cu membrii comunităților turce din Germania, Austria, Australia, Belgia, Marea Britanie, Olanda…
  • cunoașterea unei limbi străine este un avantaj când vine vorba de admiterea la o facultate de peste hotare sau când pur și simplu cauți un loc de muncă mai bine plătit, care să te mulțumească pe tine ca individ
  • îți poți construi o viață și o carieră în Turcia – o țară modernă, superioară din multe puncte de vedere României, o mare putere mondială
  • limba turcă va fi inclusă peste câțiva ani în top 10 cele mai utile limbi la nivel internațional
  • limba turcă îți va permite accesul către o istorie și o cultură vastă, ce te va fascina fără doar și poate; și să nu uităm de gastronomie 🙂

O mulțime de avantaje și niciun dezavantaj. Dacă doriți să învățați o nouă limbă străină, ceva diferit de ceea ce ați învățat până în momentul de față, limba turcă ar fi o variantă mai mult decât adecvată!

Iar pentru asta veți avea nevoie de materiale necesare, de cursuri și dicționare. Aici își intră în rol Editura Next Publishing care ne oferă un incredibil dicționar român-turc/turc-român. Acest dicționar, UNICUL de pe piața din România la momentul actual, nu trebuie să îți lipsească!

Autorii săi, Agiemin Baubec și G. Deniz-Kamer Baubec, reușesc să cuprindă în cele aproximativ 900 de pagini cuvinte și expresii ce-ți vor facilita învățarea limbii turce. Acest material e util simplilor învățăcei, studenților, traducătorilor, profesorilor, cercetărilor. Cu ajutorul lui își vor face treaba mult mai ușor, fără a avea vreo îndoială în privința calității sursei.

Dacă doriți să învățați limba turcă, dicționarul român-turc/turc-român e tovarășul de care aveți nevoie! (Acum la preț promoțional, pe site-ul editurii 🙂 ) 

KOLAY GELSIN!

Imagini pentru dictionar roman turc turc roman

10 comentarii

  1. Transmiti cu asa o pasiune interesul tau pentru limba turca, incat imi vine sa ma apuc si eu de ea, dar norocul meu este ca-mi revin imediat si constat care-mi sunt prioritatile. Despre Editura Next chiar nu stiam, insa stiu sigur ca daca ma razgandesc, voi tine cont de recomandarea ta. Mediul online chiar este util pentru a descoperi lucruri noi.
    Spor la studiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s