,,Blestemul zorilor” de Lavinia Călina

Nu demult, am descoperit-o pe Lavinia Călina datorită cărții sale ,,Copiii întunericului”. Am fost de-a dreptul fascinat de scriitura lejeră, de povestea țesută din ițe încâlcite, de genul pe care l-a adoptat. Se știe că fantasy-ul se numără printre favoritele mele și că nu mă abțin de la lectura unei povești cu un strop de magie (sau poate mai multă, căci nu strică niciodată 😀 ). Am citit și ,,Blestemul zorilor”, cu o mare nerăbdare și curiozitate. Iar acum nu mai am niciun dubiu că seria ,,Neamul Corbilor” se numără printre cele mai bune citite de mine. Lavinia Călina scrie bine, ba chiar foarte bine, reușind să te captiveze încă de la primele pagini și să te țină cu sufletul la gură până la sfârșit.

Din punctul meu de vedere, volumul al doilea este și mai fain decât primul, astfel încât nici nu vreau să-mi închipui cum va fi al treilea. Nu simți cum zboară timpul în compania acestei cărți, pe care, pur și simplu, o devorezi și care n-ai dori să se mai termine. Însă când ajungi la final ești euforic, de parcă ai fi rămas prins în mrejele poveștii. Euforic și nerăbdător să afli ce se va mai întâmpla. Și, în tot acest timp, te rogi ca Lavinia Călina să scrie continuarea cât mai repede și să nu se limiteze la o trilogie. Vrei mai mult de-atât și pe bună dreptate!

,,E momentul acela când realizezi că nimic din ce ai mai face nu te va salva. Orice acțiune devine inutilă, orice gând e în zadar. E revelația aceea că asta a fost tot, că nu mai poți schimba nimic. Clepsidra e la ultimul fir de nisip. Întreaga viață îți trece prin fața ochilor, toate emoțiile trăite, toate visele avute, toate cuvintele rostite, toate revin în mintea ta. Atunci, în clipa aia dinainte de a te abandona în brațele reci ale morții, atunci îți simți cu adevărat viața. Te agăți de clipa aceea și o trăiești cu atâta intensitate cum nu le-ai trăit pe toate celelalte la un loc, căci asta e ultima.”

Acțiunea se desfășoară pe plaiuri mioritice, într-un colțișor din această Românie frumoasă și urâtă, impresionantă și dezgustătoare, deopotrivă. Printre oamenii de rând trăiesc și vrăjitori înzestrați cu puteri magice. Există patru neamuri, patru clanuri diferite, cărora le este imposibil să conviețuiască în liniște și pace. Dintre toate, neamul Corbilor este cel mai puternic, cel mai însetat de sânge și putere. În primul volum, Nicol s-a văzut nevoită să depună un jurământ și să devină un Corb. Însă prietena sa cea mai bună, Roxana, s-a îndrăgostit de un Lup. Au fugit cât de mult au putut de magie și de această realitate crunte, dar nu s-au putut ascunde…

Cele două află că sunt surori și descendente ale Corbilor. Acum, în cel de-al doilea volum, situația se precipită. Nicol se află într-o mare dilemă, într-o luptă cu ea însăși. I-a ales pe Corbi pentru fiul său, Ovidiu, viitorul șef al clanului, dar o doare inima când se gândește la Roxana, pe care încearcă s-o recupereze din mâinile Lupilor. Din păcate, temerile i se confirmă, căci Roxana intră în neamul celui pe care-l iubește, lăsându-se mânată de glasul inimii.

,,Ciudat, dar cu cât mai mult îți planifici viața, cu atât mai mult te surprinde când se dă totul peste cap. În ultima vreme încetasem să-mi mai fac planuri și încercam să trăiesc clipa, căci știam că nimic nu avea să țină prea mult.”

Acum Nicol o poate omorî pe această trădătoare și niciuna dintre ele nu mai vede fața adevărată a celeilalte. Deși se iubesc nespus, se lasă influențate de cei din jur, de aparențe, considerându-se dușmance. Pe fondul conflictelor sângeroase dintre neamuri nu sunt capabile să gândească limpede…

Nicol se zbate pentru binele său, al lui Ovi, și face tot posibilul pentru a-l impresiona pe Radu într-un mod involuntar și inconștient. Își mărește puterea pe zi ce trece, omorând Lupi și Roibi, fără să-și dea seama se schimbă. Nu mai este Nicol cea de odinioară, indepedentă, libertină. În acest timp, Roxi se antrenează și intră într-un joc al supraviețuirii. Totul este diferit pentru ea acum. Prietena de altădată îi este dușman de moarte. Îl mai are doare pe Liviu și un clan care a primit-o în sânul său cu scepticism.

,,În minte nu-mi veneau decât imaginile ultimei noastre întâlniri! Cât de mult se poate schimba o persoană! O persoană pe care credeai că o cunoști, împreună cu care ai trăit atâta vreme și alături de care ai împărtășit atât clipe bune, cât și clipe grele. E ciudat cum unele prietenii, în loc să devină mai frumoase, se pierd în negura timpului și devin simple amintiri, dar mai rău e când devin rivalități.”

Situația se agravează și mai mult când Roxi și Liviu au un accident de motocicletă. Ea scapă teafără, însă Liviu nu mai are mult de trăit. Împreună cu Ștefan, fratele acestuia, se văd nevoiți să ia cea mai grea decizie cu putință: s-o convingă pe Nicol să-l vindece pe Liviu cu talentul său. În lumea asta orice are un preț, iar orice faptă atrage după ea și consecințe. Ceea ce Nicol nu știe e că se apropie de moarte, de împlinirea blestemului zorilor.

Va fi Liviu vindecat? Ce preț va plăti Nicol pentru o altă mare greșeală? Neamul Corbilor va câștiga supremația asupra lumii?

Vă invit să citiți ,,Blestemul zorilor”, să vă alăturați celor două protagoniste într-o aventură fără limite! Cu siguranță vă va plăcea să mânuiți magia, să luptați dincolo de barierele vizibilului. Le veți îndrăgi pe Nicol și Roxi, două tinere fermecătoare, și vă veți convinge că nimeni nu se poate ascunde de destin și de ceea ce i-a fost predestinat. Înarmați-vă și înfruntați realitatea, oricât ar fi ea de crudă!

Mulțumesc nespus Editurii Herg Benet pentru șansa neprețuită de a mă aventura în acest univers al literelor și al magiei! Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii (alături de alte titluri by Lavinia Călina), dar și din librăriile partenere. 

       LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s