,,Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout este o scriitoare celebră în rândul tinerilor, însă, ce-i drept, nu am avut până acum ocazia să citesc o carte scrisă de ea, deși eram curios să-i descopăr stilul. Prilejul s-a ivit odată cu traducerea la Leda Edge a primului volum din seria Titanii, o serie ce se anunță a fi palpitantă. Am citit ,,Întoarcerea” și nu pot să zic decât că mi-a plăcut foarte mult, întrucât autoarea a reușit să îmbine cu brio genul fantasy cu Young Adult, cu o frumoasă poveste de dragoste cu și pentru tineri.

Pe tot parcursul lecturii dai pagină după pagină, cu o sete demnă de Dyonisos. Pătrunzi tot mai mult în lumea poveștii și ești nerăbdător. Și tensionat. Și îți dorești ca Josie și Seth să fie împreună, să facă față tuturor provocărilor, să-și învingă și cei mai de temut dușmani. Ca, în final, să te poți bucura de povestea lor de iubire. Totuși, nimic nu este întâmplător…

Cum poate v-ați dat deja seama, protagoniștii seriei sunt Seth și Josie. Povestea este relatată, pe rând, din perspectiva amândurora. E de-a dreptul fascinantă posibilitatea de a le citi gândurile, de a le înțelege emoțiile celor două personaje diferite, la prima vedere antitetice. Vom descoperi cum evoluează relația lor de-a lungul seriei, dar până atunci trebuie să ne bucurăm din plin de ,,Întoarcerea”, întrucât este senzațională.

Zeii există. Dacă aveați vreun dubiu în această privință, autoarea lămurește situația. Zeii din mitologia greco-latină își trăiesc viețile fără sfârșit departe de ochii muritorilor. Cu excepția lui Ares, zeul războiului, ce a fost distrus (IRONIA SORȚII!). Și, mai mult decât atât, cei doisprezece Olimpieni au câte un semizeu, un copil jumătate zeu-jumătate muritor. Extrem de puternici, de altfel. O posibilă armată pe care o vor folosi în vremuri neprielnice.

În această lume, cel mai mult contează sângele și, implicit, cantitatea de eter ce-ți curge prin vene, direct responsabilă de puterile supranaturale cu care ești înzestrat. Astfel, putem întocmi următorul ,,clasament”:

  1. ZEII – cei mai cei, aparent de neînvins
  2. SEMIZEII – rezultați din ecuația: ZEU+MURITOR
  3. PURII – SEMIZEU+SEMIZEU
  4. SEMIPURII – SEMIZEU+MURITOR
  5. MURITORII – 0 eter

Era să uit de APOLLYON, copilul interzis născut din împreunarea unui pur cu un semipur, mai puternic decât părinții săi. O excepție de la regulă, tolerată de zei atât timp cât nu există în viață două astfel de ,,exemplare”. Seth este Apollyon, iar viața sa de până acum nu a fost deloc ușoară. A crescut fără părinți, cu dorul de mamă. Și-a petrecut copilăria antrenându-se alături de Străjeri, devenind o mașină de război îmbrăcată în mușchi. Din nefericire, a cunoscut-o pe Alexandria, al doilea Apollyon, de a cărei persoană îl leagă dureroase amintiri.

În urma unor evenimente, Seth a ajuns în slujba zeilor. Astfel, într-o zi este vizitat de Apollo, cel are îi dă o sarcină, aceea de a căuta o tânără și de a o ascunde la Academia Legământului din Dakota de Sud. Perses a reușit să elibereze mai mulți titani din Tartar, ceea ce înseamnă că întreaga planetă se află în pericol.

Josie Bethel studiază psihologia la Universitatea Radford din statul Virginia. De când se știe viața sa a fost complicată, diferită de a altora. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar mama sa suferă de niște afecțiuni psihice greu de explicat. Speră că într-o zi va fi capabilă s-o ajute și poate chiar s-o vindece. La un moment dat, îl întâlnește pe Seth – tipul chipeș, cu corpul sculptat și cu niște ochi aurii strălucitori. Nimic nu mai avea să fie la fel…

,, – Josie. Josie Bethel. 

   Privirea i-a fugit din nou spre ochii mei și, o bună bucată de vreme, n-a zis nimic. Am avut o senzație de conștientizare acută, care mi-a făcut pielea de găină. Încordarea se revărsa în aer de parcă deschisese cineva niște butoiașe deasupra noastră. Pulsul mi s-a accelerat când am tras superficial aer în piept. De-a lungul maxilarului i-a zvâcnit un mușchi, iar buzele i s-au deschis când a spus:

– Ce mama naibii ești?”

În scurt timp, universul lui Josie se năruiește. Ea se dovedește a fi fiica lui Apollo, un semizeu a cărui putere a fost încătușată. Mama sa nu este, de fapt, nebună. Erin, colega sa de cameră, singura sa prietenă, ascunde dincolo de masca de muritor o furie, o ființă supranaturală însărcinată s-o apere. Titanii vor încerca să pună mâna pe ea și să-i soarbă eterul. Și, ca totul să fie perfect, Seth e un reprezentant al frumuseții fără cusur. Chiar dacă nu vrea să recunoască, și el o place, însă în fața sa nu se află orice fată, ci fiica lui Apollo în persoană.

Cei doi se văd nevoiți să plece spre Academia Legământului, singurul loc în care Josie ar putea fi în siguranță. Multe aventuri îi așteaptă, multe momente în care se vor afla la un pas de moarte. Povestea lor abia a început.

,,- Vrei să știi ceva? am întrebat, cu buzele așa de aproape de obrazul ei, încât aproape că-i puteam simți gustul pielii. Groaznică sau nu, nu e nimic pe cer mai strălucitor decât tine.

Și m-am tras de lângă pat și am plecat, în timp ce ea îmi striga numele ca un clopot de biserică arătând unui păcătos calea spre făgăduiala… iluzia… mântuirii.”

Va putea Josie să scape de amenințarea titanilor? Va reuși Seth să o protejeze, chiar și cu prețul propriei vieți? Vor forma cei doi un cuplu, vor fi capabili să își trăiască povestea de iubire? 

Academia Legământului mă duce cu gândul la Tabăra semizeilor din faimoasa serie ,,Percy Jackson și Olimpienii”. Povestea lui Jennifer L. Armentrout prezintă anumite aspecte comune, dar, spre deosebire de cea a lui Rick Riordan, este dedicată unei alte categorii de vârstă, punându-se accentul pe latura erotică, pe senzualitate, pe bătăliile pe care personajele le poartă cu ele însele. O luptă între rațiune și sentiment, între puterea de a-și înfrâna instinctele și libertatea de a le da frâu liber.

Cert este că veți adora ,,Întoarcerea” și că veți aștepta, cu sufletul la gură, continuarea. Eu vă invit să citiți primul volum al seriei Titanii, în care veți descoperi o istorie de neuitat, presărată cu acțiune, suspans, un coup de foudre (dragoste la prima vedere), tensiune sexuală și multe altele. Trecutul pare să fie omniprezent și dornic să ne guverneze viitorul. Nu ne rămâne decât să trăim clipa, să profităm de fiecare oră și zi din existența noastră ca și cum ar fi cea din urmă…

“Suspans la maximum și tensiune sexuală de la prima la ultima pagină.” Publishers Weekly

Mulțumesc Editurii Leda Edge pentru ocazia de a descoperi această poveste uimitoare! ,,Întoarcerea” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, dar și din librăriile partenere.

    LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Imagini pentru întoarcerea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s