Gaudeamus 2017 (HAPPINESS)

Ca întotdeauna, este o plăcere să fac o scurtă excursie la București în perioada târgurilor de carte și, cu precădere, în zilele în care are loc Salonul Internațional de Carte Gaudeamus. Am așteptat cu nerăbdare ediția de anul acesta, dornic să-mi revăd prietenii și colegii de la Literatura pe tocuri și, bineînțeles, dornic să mă întâlnesc cu alți bloggeri, cu autori români, cu oameni cu care intru în contact, în mod normal, numai prin intermediul rețelelor de socializare.

Pentru prima oară, am reușit să petrec un week-end întreg la București, să vizitez Gaudeamusul și duminica, să petrec mai mult timp în compania unor oameni dragi și… în compania cărților 🙂

Fotografia postată de Dragan Milica.
Credit foto: Milica Drăgan – Literaturapetocuri.ro

Timpul a zburat pe nesimțite, ne-am perindat de colo-colo, în încercarea de a trece pe la toate standurile care ne interesau și de a avea suficient timp pentru a lua parte la lansările de carte la care fuseserăm invitați. Țin să menționez că am avut șansa să particip la o serie de lansări marca Librex (Oana Arion, Natașa Alina Culea, Raluca Butnariu, Cristian Moșneanu), Herg Benet (Marcel Manea) și să aud vorbind niște scriitori excepționali și, mai mult decât atât, niște oameni fantastici.

Sâmbătă, am fost încântat să le aud vorbind pe Oana Arion și pe Natașa Alina Culea despre ultimele lor cărți (a cincea la număr în cazul fiecăreia). Țin să menționez că mult prețuita noastră prietenă și colegă – Iasmy – s-a numărat printre cei care au vorbit despre seria ,,Nemuritori”, ajunsă la sfârșit de drum.

Sursă foto: Arhiva personală

Din fericire pentru noi toți, Raluca Butnariu ne-a făcut o surpriză, revenind pe plaiuri mioritice pentru a-și lansa ultimele romane. E pentru prima oară când o văd, însă nu pot să afirm decât că am fost fascinat de maniera în care mânuiește cuvintele, de însuflețirea și de creativitatea pe care nu ezită să ni le împărtășească.

La lansarea lui Marcel, mult așteptată de altfel, am fost surprins s-o văd pe actrița Maia Morgenstern, în carne și oase. Ea și cu talentatul scriitor ne-au oferit un adevărat spectacol, original, deosebit (ca și ei, nu-i așa?)

Fotografia postată de Hayat Seviyor.

Fotografia postată de Hayat Seviyor.
Credit foto: Alina Geambașu – Literaturapetocuri.ro

Duminică, am fost mai mult decât un simplu spectator, întrucât am avut ocazia să spun câteva vorbe despre cartea ,,Mihai Viteazul” de Cristian Moșneanu, un volum de istorie, pe care vă sfătuiesc să nu-l ratați! Nu a fost ușor să vorbesc în fața atâtor oameni, mai mult sau mai puțin cunoscuți, emoțiile au fost din belșug, însă sper că, per ansamblu, a fost bine.

Fotografia postată de Hayat Seviyor.
Credit foto: Alina Geambașu – Literaturapetocuri.ro

Mi-am cumpărat și cărți… vreo 17 la număr 😀

Am revenit acasă cu gențile pline cu bunătăți (literare), dar și cu o valiză de amintiri neprețuite. Mi-am îmbrățișat pe săturate prietenii dragi, am reîntâlnit oameni admirabili, am făcut cunoștință cu alții, am alergat de colo-colo și am profitat de un week-end… DE VIS!

GAUDEAMUS = CĂRȚI+OAMENI= FERICIRE – Nu cred că e nevoie să spun mai mult decât atât…

Gaudeamus 2018, te așteptăm cu drag!

Fotografia postată de Hayat Seviyor.
Sursă foto: Arhiva personală

14 comentarii

  1. A fost atat de frumos la Gaudeamus! Iar articolul tau ma face sa imi fie dor… Parca a trecut mult prea repede.
    Sa te bucuri de „captura”!Ai luat niste carti foarte interesante, asa ca te astept cu impresii!

  2. Sentimentul a fost reciproc, m-am simtit foarte bine sa revad o parte din echipa, iar pe tine sa te imbratisez. Ai evoluat frumos alaturi de noi, iar acest lucru se simte. Felicitari pentru curajul de a vorbi in public, desi n-am fost prezenta, stiu sigur ca te-ai descurcat grozav.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s