,,Destinul coroanei” de Evelyn Skye

Evelyn Skye, autoarea cărților Jocul coroanei și Destinul coroanei, are o diplomă în literatură și istorie rusă. A fost nominalizată ca scriitor bestselling de către New York Times. În afară de scris, îi place să mănânce pizza, i s-a oferit la un moment dat un post în C.I.A, iubește să se joace cu fiica ei în parc și să citească pe canapea mâncând fursecuri la nesfârșit. 

Imagini pentru evelyn skye

Vă pasionează Rusia și istoria acestei țări impresionant de mari, din care nu lipsesc țari și țarine, povești de iubire neobișnuite, intrigi politice, în care fastul, eleganța, pasiunea pentru artă și cultură se împletesc cu decăderea, reformele, revoluțiile? Ce ați spune de o plimbare prin Imperiul Rus al secolului al XIX-lea, prin Sankt Petersburg-ul colorat, luminos, cosmopolit, în care adie răceala vânturilor nordice și cea a inimilor dure, de nepătruns, protejate de un veșmânt rațional, tăios ca un cuțit de argint? Nu v-ar plăcea să hoinăriți pe străduțele pline de viață ale capitalei țarului, pe coridoarele ce duc până în cele mai adânci cotloane ale Palatului de Iarnă, pe podurile ce traversează Neva cu ale sale ape înghețate? 

Dacă da, atunci ,,Jocul coroanei” de Evelyn Skye reprezintă o lectură mai mult decât potrivită pentru voi. Iar ,,Destinul coroanei”, a doua parte a istoriei fantastice țesute cu măiestrie de autoarea îndrăgostită de Rusia, trebuie să figureze pe lista cărților ,,de citit”. Cu un mare ,,trebuie” înainte.

Despre primul volum vă vorbeam acum mai bine de un an, pe când vă împărtășeam cât de fascinat am fost de lumea înfățișată de Evelyn Skye, în care istoria învolburată a unui  stat deosebit se împletește cu elemente fantastice, cu muuultă magie și cu iubire – sub forma unor scântei firave, dar care pot declanșa o explozie inimaginabilă.

,,Jocul Coroanei este unul străvechi, mai străvechi decât însuși țaratul.

Dar nu este singurul joc.

Mai există și jocurile iubirii, jucate de băieți și fete. Jocurile decepției, jucate de escroci și pungași. Jocurile războiului, jucate de generali și regi. 

Apoi, mai există jocurile care le combină pe toate trei, jucate numai de cei care nu au nimic de pierdut.

Dar dacă jucătorul nu mai are nimic de pierdut, atunci nu mai rămâne nimic de făcut…

Decât să câștige.” 

Imagine similară

Primul volum s-a încheiat cu finalizarea Jocului Coroanei, în urma căruia Vika a devenit Mag Imperial. Nikolai a murit sau, cel puțin, așa trebuia să se întâmple. De fapt și de drept, mama sa, o ființă mai mult moartă decât vie, înzestrată cu oarecare puteri magice, reușește să-l salveze. Nikolai rămâne o umbră, captiv într-unul din visurile ticluite de el însuși.

În tot acest timp, Vika se vede nevoită să-și ia în serios funcția de Mag Imperial și să se le dea ascultare Pașei, țareviciul (pe care continuă să fie supărată), și prințesei Iuliana. Nu-i vine să creadă că Nikolai a murit și că inevitabilul a avut loc… În curând, Pașa va fi încoronat țar, însă probleme interne zguduie imperiul și regimul absolutist.

Mama lui Nikolai îi oferă, în ciuda voinței sale, o parte din energia sa, o energie malefică, sustrasă din trupurile oamenilor uciși cu sânge rece de femeie. Într-un final, reușește să se întoarcă în lumea concretă, în Sankt Petersburg, în chip fantomatic și, într-o oarecare măsură, schimbat. E dornic să se răzbune pe Pașa, e gelos pe relația dintre acesta și Vika (o bănuială nejustificată) și e capabil de orice. Acel Nikolai inocent, politicos, mărinimos pare să fi dispărut și să-i fi lăsat locul unuia mai crud, căruia nu-i pasă ce mijloace folosește, pe cine rănește, atât timp cât obține ceea ce vrea.

Nikolai e fiul nelegitim al țarului și se consideră moștenitorul de drept al tronului. În această perioadă tulbure iese la iveală faptul că Pașa e posibil să fie rodul unei relații extraconjugale a țarinei. Nikolai vrea tronul și e dispus să uzurpe actuala putere, însă Vika e însărcinată să-i apere pe copii răposatului țar cu prețul propriei sale vieți, folosindu-se de magia ce-i curge prin vene mai mult decât oricând.

Existența Magului Imperial devine cunoscută de către popor, stârnind îngrijorare în rândul oamenilor de rând, teamă, îndoială. Stabilitatea țaratului e extrem de fragilă, viitorul incert…

Va reuși Nikolai să-și atingă obiectivele, să obțină tronul? Va fi poporul rus mulțumit sau va avea de suferit în urma acestei lupte pentru putere? Va mai fi vreodată relația dintre Vika și Nikolai ca la început, ca în timpul Jocului? Care este destinul coroanei? 

Vă recomand cu căldură acest volum excepțional care, sper eu, vă va deschide mintea și sufletul către o lume fermecătoare, cu matrioșca, magie și stropi firavi de iubire…

Mulțumesc Editurii Leda Edge pentru ocazia neprețuită de a face o incursiune magică în Rusia țaristă!

,,Destinul coroanei” de Evelyn Skye poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, dar și din librăriile partenere. 

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s