,,În noua noastră viață” de Raluca Ignat

Raluca Ignat s-a născut la data de 16 mai 1985 în București. A absolvit Facultatea de Sociologie-Psihologie. În prezent este psiholog practicant, psihoterapeut în formare şi redactor. În ultimii ani a publicat peste 400 articole în presa scrisă şi online. Debutul editorial a avut loc în anul 2016 cu volumul de proză scurtă „Dezvoltare personală, vindecare emoțională și maturizare – 12 povestiri terapeutice”. În anul 2017 a publicat romanul „În noua noastră viață” la editura Paralela 45 și volumul de poezii „Iubire vrac”. Textele sale au apărut în mai multe antologii de proză scurtă, a câștigat premii la secțiunile de proză ale unor concursuri literare.

Imagini pentru raluca ignat

,,Laura este o tânără care visează să iubească şi să-şi trăiască viaţa. Totul pare destul de simplu, însă nu e deloc aşa. Pentru că Laura este… agent secret. Are voie să se îndrăgostească? Până unde poate să meargă? şi prin ce trebuie să treacă pentru a-şi împlini visele?”

Aceasta este descrierea de pe coperta a patra, suficientă, zic eu, ca să te atragă să citești cartea, întrucât te duce cu gândul la un film cu agenți secreți, din care latura romance nu lipsește.

M-am bucurat nespus să pot citi acest roman ce poartă semnătura româncei Raluca Ignat, căreia, personal, îi prevăd un frumos parcurs literar. Mi-a plăcut extrem de mult povestea sa, i-am îndrăgit personajele, iar un singur volum a fost prea puțin, din punctul meu de vedere, motiv pentru care mi-aș dori o continuare.

După ce am primit această carte, pentru care-i mulțumesc autoarei Raluca Ignat, mama mea a găsit-o pe birou. Coperta, titlul, descrierea au convins-o să citească volumul înaintea mea. Ceea ce e uimitor e faptul că nu a mai citit o carte cap-coadă de ani întregi, poate chiar din vremea liceului, însă ,,În noua noastră viață” a entuziasmat-o peste măsură. La final, m-a întrebat: ,,Nu se întâmplă să mai ai cumva alte cărți ca aceasta?”. Cum să nu mă bucur?!

Referindu-ne la conținutul cărții, protagonista acestei povești este Laura, o tânără ce lucrează ca agent sub acoperire, dar care ajunge să se îndrăgostească în timpul unei misiuni de patronul său, Rafael, pe care trebuia să-l spioneze de fapt. Un aspect pe care l-am apreciat este alegerea Istanbulului drept locație pentru începutul relației lor, o relație care se dovedește încă de la început pătimașă, pasională, o iubire trăită la maximum, la cele mai înalte cote.

Din nefericire pentru Laura, viața sa nu este nicidecum una obișnuită, fiind obligată să acționeze în funcție de indicațiile primite de la Centru, să pună interesul profesional înaintea celui personal. Are un copil de crescut, un soț pe care nu-l mai iubește, iar să se îndrăgostească de un alt bărbat nu este nicidecum recomandabil în aceste circumstanțe.

Se vede prinsă într-un vârtej de evenimente aproape incontrolabil. Soțul său se sinucide, ea și Rafael devin mai apropiați decât oricând, viețile lor profesionale par să nu fie tocmai favorabile relației lor, bazată pe încredere, pe sprijin, dar și pe secrete care ies treptat la iveală, surprinzând-o mai mult sau mai puțin pe Raluca.

Se dovedește a fi Rafael bărbatul ideal pentru ea? Pot avea ei doi un viitor comun?  Spionajul și dragostea pot merge mână-n mână? 

Răspunsurile la aceste întrebări rămâne să le descoperiți de unii singuri.

Vă recomand cu drag romanul ,,În noua noastră viață”, o lectură relaxantă, perfectă pentru o zi călduroasă de vară, pentru vacanță și evadarea din cotidian!

Mulțumesc Editurii Paralela 45 și autoarei Raluca Ignat pentru prilejul de a descoperi această poveste incitantă!

,,În noua noastră viață” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, dar și din librăriile partenere.

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Imagini pentru raluca ignat

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s